کد خبر: ۲۱۷۸۱۳
تاریخ انتشار: ۲۱:۱۰ - ۰۲ دی ۱۳۹۷ - 2018December 23
طبق تحقیقات جدید پروتئین MLL که در بروز لوسمی نقش دارد، می تواند روند رشد این بیماری را کند کند.

به گزارش شفاآنلاین،گروهی از محققان به رهبری یک دانشمند ایرانی مشغول توسعه دارویی برای درمان لوسمی در کودکان هستند.

علی شیلاتی فرد دانشمند ایرانی همراه گروهی از محققان دانشگاه «نورث وسترن» آمریکا به طور موفقیت آمیز ۲ درمان کشف کرده اند که پیشروی لوسمی در کودکان را کند می کند.

طبق تحقیقات جدید پروتئین MLL که در بروز لوسمی نقش دارد، می تواند روند رشد این بیماری را کند کند. در مرحله بعد دانشمندان باید درمان هایی که در 2 تحقیق قبلی در حوزه لوسمی کودکان کشف شده را  با یکدیگر ترکیب کنند تا ابردارویی برای آزمایش های کلینیکی روی انسان ارائه کنند.

در حال حاضر فقط ۳۰ درصد کودکان مبتلا به لوسمی حاوی پروتئین MLL  زنده می مانند. در بیماران مبتلا به لوسمی درصد سلول های قرمز خون کم است و همین امر آنان را دچار کم خونی می کند. میزان گلبول های سفید این بیماران تقریبا ۸۰ درصد بیش از افراد سالم است.

علی شیلاتی فرد مولف این پژوهش و استاد زیست شیمی و ژنتیک مولکولی و اطفال دانشگاه نورث وسترن می گوید:  این گلبول های سفید خون به بسیاری از بافت ها و اندام های بدن انسان نفوذ می کنند و دلیل اصلی مرگ بیماران مبتلا به لوسمی هستند.

بیماری لوسمی انواع گوناگونی دارد. تمرکز این پژوهش بر متداول ترین انواع آن یعنی «لوسمی حاد مغز استخوان» و «لوسمی حاد لنفاوی» است.

شیلاتی فردو همکارانش طی ۲۵ سال گذشته مطالعاتی روی عملکرد مولکولی MLL در ساختار پیچیده ای به نام COMPASS انجام داده است. تحقیقات اخیر نشان داد  اجزای COMPASS یکی از جهش های  شناخته شده در سرطان را همراه دارند.  مرحله بعدی این تحقیقات شامل آزمایش کلینیکی دارو است. شیلاتی فرد و همکارانش امیدوار هستند این دارو طی ۳تا ۵ سال آتی وارد مرحله آزمایش کلینیکی شود.

برچسب ها: دانشمند ، لوسمی ، دارو ، محققان
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: