هر کدام از نواحی مختلف بدن ما نسبت به هورمون های زنانه و مردانه ( استروژن و تستسترون ) واکنش متفاوتی نشان می دهند . این موضوع امری طبیعی است که در بدن زنان مقدار کمی هورمون تستسترون وجود داشته باشد
موهای زائد یا پرمویی یا هیرسوتیسم :
شفا آنلاین>سلامت>
هیرسوتیسم یا پرمویی<Hairdryer> یکی از مشکلات شایع و آزار دهنده است که در آن میزان رشد موهای بدن شخص بیش از اندازه است . 10 تا 5 % از زنان بالغ به این مشکل مبتلا می شوند . در این حالت موهای ضخیم و تیره رنگی در نواحی پشت لب ، چانه ، سینه و کمر به جای موهای نازک و کمرنگی که اغلب به عنوان پرز شناخته می شود رشد می کند . هر چند این مشکل می تواند برای شخص آزار دهنده باشد اما معمولا به خوبی به روش های درمانی پاسخ می دهد و برطرف می شود .
به گزارش
شفا آنلاین:مشکل پرمویی یا هیرسوتیسم با یکی از شرایطی که نام می بریم همراه است .
پر مو شدن ظرف مدت کوتاه و به سرعت (ظرف یک تا دو سال ) یا پر مو شدن قبل از بلوغ .
پر مویی همراه با اختلالات قاعدگی
پر مویی همراه با علائم نشان دهنده بالا بودن اندروژن در بدن ، مانند نازک شدن موهای سر ، طاسی و کلفت شدن صدا
پر مویی همراه با چاقی یا دیابت
علت پرمویی چیست ؟
هر کدام از نواحی مختلف بدن ما نسبت به هورمون های زنانه و مردانه ( استروژن و تستسترون ) واکنش متفاوتی نشان می دهند . این موضوع امری طبیعی است که در بدن زنان مقدار کمی هورمون تستسترون وجود داشته باشد . اما در مواقعی به علت ابتلا به برخی بیماری ها یا مشکلات مانند سندرم تخمدان پلی کیستیک ، بدن شخص دچار عدم تعادل هورمونی می شود و میزان تستسترون بیشتری در بدن او تولید شده و در نتیجه الگوی رشد موهای او بیشتر مشابه مردان می شود .
علائم و نشانه های پرمویی چیست ؟
در صورتی که تغییری در بافت و نحوه توزیع موها و رشد آنها ایجاد شود باید نسبت به مشکل پرمویی یا هیرسوتیسم مشکوک بود . مناطقی از بدن که در این حالت درگیر می شوند . عبارتند از سینه ، بازوها ، کمر و صورت . موهای این نواحی معمولا ضخیم تر و تیره تر از موهای معمولی هستند . این مشکل معمولا با علائم دیگری مانند چرب شدن پوست ، جوش زدن ، چرب شدن موها و گاهی ابتلا به طاسی با الگوی مردانه همراه است .
پر مویی چقدر شایع است ؟
این مشکل بسیار شایع است اما میزان و شدن آن در افراد مختلف متفاوت است . همچنین شدت و میزان رشد موهای بدن در نژادهای مختلف فرق می کند و از اینکه از چه حدی به بعد رشد موها به عنوان هیرسوتیسم شناخته می شود به نژاد شخص و حتی دیدگاه فرهنگی او بستگی دارد .
آیا پرمویی یک مشکل ارثی است ؟
عوامل ژنتیکی برمبنای اینکه تا چه میزان پوست شخص نسبت به هورمون های جنسی واکنش نشان می دهد ، موثر هشتند . 95% از افراد مبتلا به پرمویی دچار PCO یا سندرم تخمدان پلی کیستیک هستند و این در حالی است که نیمی از این افراد دارای زمینه های خانوادگی و ارثی به این بیماری مبتلا هستند .
عوارض پر مویی
افراد مبتلا به هیرسوتیسم از عوارض روحی و روانی ناشی از احساس ناخوشایند رنج می برند .
سایر عوارض ناشی از پر مویی می تواند مربوط به بیماری زمینه ای باشد که موجب این بیماری مزمن شده است .
روش های درمان پرمویی
حال باید دید که برای درمان این بیماری چه اقداماتی می توان انجام داد .
اولین قدم در درمان پر مویی می تواند کم کردن وزن بدن باشد . در صورتیکه فردی اضافه وزن داشته باشد در صورت کم کردن 5% از وزن بدنش باعث کم شدن سطح آندروژن یا ( هورمون مردانه ) در بدنش می شود . که این مسئله به درمان کمک زیادی می کند .
یکی دیگر از مواردی که با افزایش سن موهای زائد بدن زیاد می شود ، یائسگی زنان است که هورمون های جنسی زنانه کاهش و هورمونهای مردانه افزایش می یابند .
که همه این موارد می متواند ناراحتی روحی فراوانی برای بیماران ایجاد کند
پزشک آنلاین
دکتر لادن ناظمی - پوست ، مو و زیبایی ، لیزر درمانی
دکتر فرشته
دانشمند متخصص زنان ،زایمان و درمان ناباروری