حدود ٢٠ هزار مبتلا به ایدز در کشور وجود دارد. اینکه حدود ۴ تا ۵ هزار نفر برای دریافت خدمات مراجعه کردهاند نشان میدهد که این افراد حقیقتا نیازمندند و باید خود و خانوادههایشان را حمایت کنیم
شفاآنلاین>سلامت>
رئیس کمیته ایدز و معاون پیشگیری و درمان سازمان بهزیستی کشور به عدم تخصیص بودجه سازمان بهزیستی در برنامه مبارزه با ایدز بر اساس برنامه استراتژیک چهارم انتقاد کرد.به گزارش
شفاآنلاین، فرید براتی سده در همایش روز جهانی ایدز یکی از مشکلات این بیماری را ناشی از ناشناختگی آن دانست و گفت: با اینکه سازمان بهزیستی متولی بیماری ایدز در کشور نیست اما بر اساس برنامه استراتژیک چهارم قرار بود حمایتها از کانال سازمان بهزیستی و با همکاری بخش غیردولتی ساماندهی و سیاست گذاری شود.
وی با تاکید بر اینکه خدمات ارائه شده بیماران<
patients> ایدز باید جامع باشند و این خدمات تنها شامل هزینههای آزمایش و درمان آنها نیست، اظهار کرد: قرار بود تابرنامه استراتژیک چهارم شامل فعالیتهای فرهنگی نیز باشد، اما اصلی ترین مشکل برنامه این است که در آن دستگاههای اصلی متولی که باید برنامه ریزی کنند، هیچکس نیست. برای مثال در برنامه گفته شده است که بهزیستی اعتبارش را بگیرد اما گفته نشده که باید اعتبارش را از کجا دریافت کند؟.
براتی سده با بیان اینکه تا سال گذشته -که سال سوم از برنامه استراتژیک چهارم در کشور بوده -میزان اعتبار پرداختی سازمان بهزیستی تنها ۳ میلیارد تومان بوده است تصریح کرد: در طول هفته گذشته سازمان بهزیستی فعالیت های مختلفی را در سطح شهر در حوزه پیشگیری و آگاهی رسانی انجام داده است برای مثال سمنهای این سازمان در سطح شهر مشغول ارائه خدمات بودند اما این در حالیست که روز گذشته معاون فرهنگی شهرداری، آقای شجاع پوریان گفته بودند که اتوبوسهای ایدز شهرداری در سطح شهر در حال فعالیت هستند و این اقدام سازمان بهزیستی به اسم شهرداری تمام شد.
وی با بیان اینکه در جلسهای از مسئولان وزارت بهداشت خواسته شد تا تکلیف باشگاههای مثبت ایدز را روشن کنند که این باشگاهها و در حوزه سازمان بهزیستی قرار دارند یا در حوزه این وزارتخانه هستند؟ توضیح داد: با این وجود متوجه شدیم دلیل خروج وزارت بهداشت از طرح باشگاههای مثبت این بوده است که آنها بودجهای در این حوزه نداشتند و به این علت حاضر شدند تا این برنامه را به سازمان بهزیستی واگذار کنند.
معاون پیشگیری و درمان اعتیاد سازمان بهزیستی کشور با بیان اینکه بر اساس برنامه استراتژیک چهارم امسال باید ۵۰ میلیارد تومان در حوزه ایدز به سازمان بهزیستی پرداخت میشد، توضیح داد: این اعتبار در سال ۹۳ که در آن زمان خبری از وضعیت اقتصادی کنونی کشور، گرانی دلار، تورم و...نبود، نوشته شده است، اما تنها ۳ میلیارد تومان از این اعتبار به سازمان بهزیستی پرداخت شده و بر اساس رایزنیهایی که این سازمان انجام داده، قرار است این اعتبار تا 6.5 میلیارد تومان افزایش یابد.
براتی سده با بیان اینکه سازمان بهزیستی به حدود ۴٣٠٠ مبتلا به ایدز خدمات ارائه میکند، گفت: گفته میشود که حدود ٢٠ هزار مبتلا به ایدز در کشور وجود دارد. اینکه حدود ۴ تا ۵ هزار نفر برای دریافت خدمات مراجعه کردهاند نشان میدهد که این افراد حقیقتا نیازمندند و باید خود و خانوادههایشان را حمایت کنیم اما سازمان بهزیستی به معنای واقعی در تامین هزینههای این خدمات با مشکل مواجه است.
گلاره مستشاری،کارشناس ارشد کاهش تقاضا و هماهنگ کننده برنامه کشوری ایدز دفتر مقابله با جرم و مواد سازمان ملل در ایران با بیان اینکه وجود ویروس HIV در بدن به معنای بیماری ایدز نیست، گفت: بیماری ایدز در مراحل بعدی حضور این ویروس در بدن ایجاد میشود. هدف سازمان ملل برای مقابله با ویروس اچ آی وی این است که ۹۰ درصد کسانی که این ویروس را دارند، از وجود بیماری در بدن شان آگاه شوند و تست بدهند.
وی در ادامه اظهار کرد: با وجود اینکه درمان اچ آی وی هزینههای بالایی دارد، اما خدمات مراکز مشاوره بیماریهای رفتاری و درمان ایدز در کشور ما رایگان است.
مستشاری تاکید کرد: وقتی درباره پیشگیری از ایدز صحبت میکنیم به عبارت دیگر درباره رفتار حرف میزنیم و برای تغییر رفتار باید تغییر نگرشها و باورها اتفاق بیفتد.
به گزارش ایسنا، اسحاق ابراهیمی، معاون اداره کل بهداشت و درمان سازمان زندانها با بیان اینکه در فصول سرد، در برخی از استانها مواردی وجود دارد که فرد کارتن خواب و بی سر پناه با تکهای مواد یا... جلوی مامور خودش را تسلیم میکند تا از سرپناه زندان، غذا و خدمات بهرهمند شود گفت: قصد ندارم تا با ارائه آمار خدمات ارائه شده در زندانها، تبلیغی برای این موضوع داشته باشم، چراکه زندان حتی اگر فضای طلایی باشد، محل زندگی شایسته انسانها نیست.
وی با بیان اینکه زندانها با همکاری سمنها و به ویژه انجمن معتادان گمنام خدمات زیادی را در درمان اعتیاد و پیشگیری از شیوع ایدز ارائه می دهد، افزود: مجموعه این خدمات به این منجر شد که شیوع HIV از ٣.٨ به زیر ٠.١ درصد برسد. به ویژه که این توفیقات در سایه بیمهری بزرگی حاصل شده که از جانب برخی از دولتمردان آن را دیدیم.
معاون اداره کل بهداشت و درمان سازمان زندانها بیان اینکه خدمات در زندانها ارائه میشود، اما خطراتی نیز در این فضا وجود دارد گفت: خدمات ارائه شده در زندانها به اواسط دهه ۷۰ بر میگردد. آن زمان از سوی رئیس وقت قوه قضاییه دستوری صادر شد تا ادارات کل زندانهای سراسر کشور زندانیان شرور را در اردوگاهی در کویر آب حیات کرمان جمعآوری کنند.
ابراهیمی ادامه داد: روسای زندانها نیز این کار را انجام داند اما چند سال بعد که تازه بحث ایدز در کشور رونق گرفت و ما همچنان در مرحله انکار بودیم، یک پزشک که برای گذراندن طرح به زندان آب حیات کرمان رفته بود با بیماری روبرو شد که تمام علائم مربوط به ایدز را به همراه داشت و بعد از تایید نمونه گیری مشخص شد که ناقل این بیماری است.
وی با بیان اینکه با فشار وزارت بهداشت، رسانهها و افکار عمومی، سازمان زندانها دیدگاهش در مورد ایدز را تغییر داد تصریح کرد: از زمان آقای شاهرودی بود که زمینه برای ارائه خدمات به زندانها فراهم شده است.
به گزارش ایسنا، داریوش بیاتنژاد، مدیرکل بهزیستی استان تهران نیز با بیان اینکه نگاهی که در سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت نسبت به بیماری ایدز وجود دارد، نگاهی معیوب است گفت: اساسیترین اقدام تغییر نگرش و کار فرهنگی است.
وی با بیان اینکه بیماری ایدز میتواند دلایل متعددی داشته باشد و نمیتوان فرد را به طور قطعی مقصر دانست، افزود: این افراد بخشی از جامعه و اعضای خانواده ما هستند. بخشی از این تقصیر به دلیل عدم آگاهی است.
مدیرکل بهزیستی استان تهران با بیان اینکه در کنار اقدامات تخصصی باید کار فرهنگی و تغییر نگرش نیز به طور جدی در همه دستگاهها دنبال شود، اظهار کرد: تمام ارکان حاکمیت، انجمنها و گروههای اجتماعی و علمی که نسبت به هم نوعشان احساس مسئولیت دارند باید کنار هم قرار بگیرند.
بیاتنژاد مهمترین مشکل این بیماران را انگ اجتماعی، اشتغال و هزینههای درمان دانست و گفت: این مشکلات باید با فرهنگسازی حل شود. از وزارت کشور و وزارت تعاون میخواهم که همانطور که برای سالمندان، افراد معلول، افراد بی سرپرست و...حمایتهایی را در نظر میگیرند، برای مبتلایان به ایدز نیز بستههای حمایتی درنظر بگیرند.ایسنا