به گزارش شفا آنلاین، رضا ملکزاده در نخستین کنفرانس بینالمللی نقشهبرداری مغز ایران که امروز در تالار عدالت دانشکده حقوق دانشگاه شهید بهشتی در حال برگزاری است اظهار داشت: مغز یکی از پیچیدهترین اعضای بدن انسان است و با وجود پیشرفتهای پزشکی هنوز در مرحله ابتدایی شناخت آن هستیم.
وی افزود: تعداد سالمندان نیز افزایش داشته است و به تبع آن بیماریهای مغزی نیز افزایش پیدا کرده است، طی 30 سال گذشته امید به زندگی 22 سال افزایش یافته است که این استاندارد در مردان 72 سال و در زنان 73 سال بوده است.
وی ادامه داد: طبق برنامهای که در بخش سلامت در پیش داریم در تلاشیم تا ظرف 15 سال آینده میزان امید به زندگی در افراد به 80 سال افزایش یابد.
معاون تحقیقات و فناوری وزارت بهداشت با اذعان نسبت به افزایش جمعیت سالمندان در کشور گفت: نرخ باروری پایین آمده و جمعیت سالمندان رو به افزایش است.
ملکزاده با تأکید نسبت به بیماریهای مغزی - عصبی که مهمترین بار سلامت را برای هر جامعه دارد تصریح کرد: بیماریهای مغزی - عصبی در کشور هزینههای هنگفتی را به جای میگذارند یکی از روشهای مهم در این زمینه تحقیقات گستردهای است که رشتههای پزشکی، کامپیوتر و دیگر رشتهها را در قالب رشتههای بین بخشی به هم مرتبط میکند.
وی با ابراز خرسندی از پیشرفتهای مهمی که در علوم اعصاب حاصل شده گفت: امیدواریم دانشگاههای علوم پزشکی و دانشگاههای دیگر با یکدیگر همکاری داشته باشند تقریباً یک چهارم تولیدات علمی به علوم اعصاب اختصاص دارد.
وی خاطرنشان کرد: قرار است مطالعات گستردهای روی 200 هزار سالمند بالای 40 سال انجام شود تا آنها را از نظر همگونی مورد مطالعه قرار داده و برنامههایی طراحی کنیم تا از بار بیماریهای مغزی کاسته و افزایش این بیماریها را کنترل کنیم.