شفا آنلاین:سازمان غذا و داروی ایران بهعنوان رئیس و آمریکا به عنوان معاون سیستم شماره گذاری بین المللی کدکس افزودنیهای غذایی جهان انتخاب شدند.
به گزارش شفا آنلاین،سازمان غذا و داروی ایران در جلسه چهل و ششم اجلاس کمیته کدکس
افزودنیهای غذایی و کمیته عمومی افزودنیهای غذایی در شهر هنگ کنگ چین و
با شرکت 211 نماینده از 51 کشور عضو، اتحادیه اروپا، نمایندگانی از 33
سازمان بین المللی مانند سازمان غذا داروی ایالات متحده، سازمان ارزیابی
ریسک اروپا، بهداشت کانادا و سازمان بهداشت جهانی (WHO) بع همراه سازمان
غذا و کشاورزی (FAO)، به عنوان رئیس سیستم شماره گذاری بین المللی کدکس
افزودنیهای غذایی انتخاب شد. در این کمیسیون نماینده آمریکا معاون ایران
محسوب میشود.
استانداردهای بین المللی در چند سال اخیر نقش مؤثری
در ارائه نظرات و حضور پر رنگی در اجلاس جهانی کدکس افزودنیها داشته است.
بر همین اساس ایران به عنوان رئیس سیستم شماره گذاری بین المللی انتخاب شد.
در
این راستا حضور شایسته بهزاد مرندی به عنوان سر گروه اعزامی سازمان غذا و
داروی ایران در این اجلاس و ایجاد هماهنگی بین کشورها و عضوهای غیردولتی
(NGO) سبب ایجاد فضای مناسب جهت بحث و تبادل نظر و جمع بندی مطالب و تصمیم
گیری براساس اجماع اکثریت شد.
در این دوره نماینده سازمان غذا و
داروی ایران نه تنها به عنوان رئیس کارگروههای سیستم شماره گذاری بین
المللی انتخاب شد، بلکه با حضور در تمامی کارگروهها نقش عمده ای در تصویب و
حفظ ایمنی غذا داشت.
براساس گزارش سازمان غذا و دارو، کدکس به
معنای آئین نامه، مقررات و نشانه است. به عبارت دیگر، کدکس جمع آوری و
تطبیق استانداردهای مواد غذایی و ارائه آن به شکل واحد است. کمیسیون کدکس
غذایی (CAC) یک ساختار بین دولتی است که مسئول هماهنگ کردن استانداردهای
غذائی در سطح بین المللی است و از اهداف اصلی آن حفظ سلامت مصرف کننده و
اطمینان از عملکرد مناسب و صادقانه در تجارت غذا است.
این کمیسیون
استانداردهای بین المللی بسیاری از محصولات غذائی و موارد ویژه ای همچون
باقیمانده آفت کشها، افزودنیهای غذایی، باقیمانده داروهای دامی، بهداشت،
آلوده کنندههای غذایی، نشانه گذاری و .... را تدوین کرده است. دولتها
برای تعیین و ارتقاء سیاست گذاریهای مرتبط با سیستم کنترل غذایی ملی،
پیشنهادات کدکس را مورد استفاده قرار میدهند.
فعالیت کدکس یک آگاهی
جهانی در ارتباط با ایمنی و کیفیت غذا و حمایت مصرف کننده ایجاد کرده است و
به یک اجماع نظر عمومی دست یافته است که چگونه با این موارد یک برخورد
علمی با توجه به جنبههای خطر داشته باشد. در نتیجه در حال حاضر یک اجماع
نظر هماهنگ و منسجم در مورد اصول ایمنی و کیفیت غذا در سطح بین المللی وجود
دارد و فشار رو به افزایشی جهت اتخاذ و اعمال این قوانین در سطح ملی و
منطقه ای است.