رئیس انجمن علمی پزشکی لیزری ایران با تشریح انتخاب یک ایرانی در لیست ۱۵ فرد باهوش جهان از سرگروهی محققان ایرانی در حوزه لیزرهای کم توان در مقوله دندان پزشکی در جهان خبر داد
شفاآنلاین>
اجتماعی> دکتر رضا فکرآزاد در نشست خبری انجمن علمی پزشکی لیزری با تشریح تندیس و جایزه جهانی پرفسور علی جوان، اظهار داشت: بزرگانی مانند پرفسور حسابی جایگاه قابل احترامی دارند ولی متأسفانه برخی بزرگان کشورمان از جمله پرفسور علی جوان بسیار کمتر در جامعه خودمان شناخته شده بود در حالی که او کسی بود که به عنوان یک فیزیکدان و مخترع ایرانی نخستین لیزر گازی هلیوم-نئون دنیا را ساخت ولی متأسفانه آنطور که باید و شاید مورد توجه قرار نگرفت و او میتوانست جایزه نوبل را نیز کسب کند.
به گزارش شفاآنلاین: رئیس انجمن علمی پزشکی لیزری ایران ادامه داد: لیزر امروزه فقط برای برداشتن خال و یا در فیلمها مانند جنگ ستارگان به کار نمیرود بلکه هرآنچه در کامپیوترها و بارکدها استفاده میشود از تکنولوژی لیزر است. پرفسور جوان سال 2016 فوت کردند و قبل از آن یک مجله اروپایی این فیزیکدان ایرانی را جزو 15 نفر باهوش زنده دنیا معرفی کرده بود.فکر آزاد در تشریح جایزه جهانی پرفسور علی جوان نیز عنوان کرد: این جایزه در 15 اکتبر 2018 برای نخستین بار در کشور فرانسه به 4 فعال حوزه لیزرپزشکی اهدا شد و هر دو سال نیز این جایزه جهانی به همراه تندیس پرفسور علی جوان به فعالان لیزر اهدا خواهد شد که دو سال آینده این مراسم در کانادا برگزار خواهد شد.
وی ادامه داد: همچون تیم ایرانی فعال در حوزه لیزر به عنوان سرگروه جهانی لیزرهای کم توان در حوزه دندانپزشکی انتخاب شدهاند و شش ماه آینده گزارش آن نیز ارائه خواهد شد. اهمیت این سرگروهی این است که با لیدری محققان ایرانی پروتکلهای درمان دندان پزشکی دنیا تعیین میشود و به نام ایران ثبت خواهد شد.
رئیس انجمن علمی پزشکی لیزری ایران درباره وضعیت تحریمها و نوسانات ارزی و تأثیر آن بر تکنولوژی لیزر در ایران توضیح داد: لیزر در برخی مواقع برای غنی سازی استفاده میشود صادرات آن به ایران ممنوع است و اگر تجهیزات آن به دست مردم برسد بسیار گرانتر خواهد بود دستگاههای قبل تحریم که 200 میلیون بود هماکنون نزدیک به 1 میلیون تومان افزایش پیدا کرده است.
فکرآزاد درباره برخورد بیمهها با خدمات لیزر نیز توضیح داد: قبل از تحریمها و نوسانات ارز نیز بیمهها خدمات لیزر را خوب پوشش نمیدادند و با شرایط فعلی مسلما این پوششها ضعیفتر هم خواهد شد.
وی درباره کاربرد لیزر تصریح کرد: لیزر سه کاربرد دارد که در مرحله اول بحث تشخصیها است که کمتر در ایران مورد توجه قرار گرفته است مانند تشخیص تومور سرطان، ضایعات عروقی، بررسی نمونههای خونی و ... و در بحث دوم درباره جراحیها است و حسن بزرگ لیزر نسبت به جراحیهای با چاقو این است که حق انتخاب وجود دارد مثلا اگر دو بادکنک رنگی در داخل همدیگر قرار دهید و یک چاقو به آنها بزنید مسلما بادکنک بیرونی اول می ترکد ولی تفاوت لیزر این است که بدون اینکه بادکنک اولی را پاره کند بادکنک داخلی را پاره میکند و این حُسن بزرگ کاربرد لیزر است.
رئیس انجمن علمی پزشکی لیزری ایران خاطرنشان کرد: بحث سوم نیز میتوان از لیزرهای کم توان استفاده کرد ولی در مجموع لیزر یک ابزار نیست بلکه یک تکنولوژی است که باید به نحو احسن از آن برای خدمت به بیماران استفاده کرد.تسنیم