انتخاب همسر همواره از دغدغههای بزرگ، اساسی و در صدر مهمترین تصمیمات دختران و پسران جوانی که در آستانه ازدواج قرار دارند، محسوب میشود چراکه انتخاب درست موجب میشود تا در کنار هم کامل شوند و رشد کنند
شفا آنلاین>اجتماعی>انتخاب همسر همواره از دغدغههای بزرگ، اساسی و در صدر مهمترین تصمیمات دختران و پسران جوانی که در آستانه ازدواج قرار دارند، محسوب میشود چراکه انتخاب درست موجب میشود تا در کنار هم کامل شوند و رشد کنند. رشد زوجین معانی و ابعاد مختلفی دارد. به عبارتی زندگی مشترک میتواند به رشد فکری، روانشناختی، اجتماعی، […]
انتخاب همسر همواره از دغدغههای بزرگ، اساسی و در صدر مهمترین تصمیمات دختران و پسران جوانی که در
آستانه ازدواج قرار دارند، محسوب میشود چراکه انتخاب درست موجب میشود تا در کنار هم کامل شوند و رشد کنند.
رشد زوجین معانی و ابعاد مختلفی دارد. به عبارتی زندگی مشترک میتواند به رشد فکری، روانشناختی، اجتماعی، شغلی و ارتباطی بینجامد اما آنچه که بسیار حائز اهمیت بوده انتخاب درست و آگاهانه است چراکه افراد با ازدواج و تشکیل خانواده میتوانند گامهای موثری در جهت ارتقا سلامت روحی، جسمی و جنسی خود بردارند و با ازدواج آگاهانه فرزندان سالم و شادی را تربیت کنند.مشاوره؛ یک فرایند پیشگیرانه است
شما هر چقدر هم که فکر کنید بهترین مرد یا زن روی کره زمین را پیدا کردهاید، ممکن است به دلیل هیجانات ناشی از علاقه زیاد دچار خطا شوید و یا تصمیم اشتباهی بگیرید. بنابراین مشاوره پیش از ازدواج، راهنمایی است که دوراهیها و هشدارهایی را که ممکن است سر راهتان قرار گیرد، مشخص و گوشزد میکند. روانشناس بالینی و متخصص پیش از ازدواج که خود متاهل و متعهد باشد و تبحر و توانایی لازم را در زمینه ازدواج داشته باشد بسیار موثر است.
حداقل قدم اول برای مراجعه به متخصص پیش از ازدواج بعد از ۲ تا ۳ جلسه آشنایی رسمی(به معنای خواستگاری به همراه خانواده) یا ۲ تا ۳ ماه آشنایی غیر رسمی است.
روابط غیر رسمی( دوست دختر و دوست پسر) لازم نیست درموردش به صورت مفصل و با جزئیات صحبت شود چراکه روابط غیررسمی گذشته فقط ذهن طرف مقابل را مشغول و به رابطه آسیب میزند اما اگر فرد احتمال دهد که روابط گذشته فرد در نحوه تصمیم گیری همسر آیندهاش تاثیرگذار و ممکن است در آینده فاش شود و منجر به طلاق شود باید در مورد این موضوع با احتیاط صحبت شود اما بیان روابط گذشته و مقایسه در طول زندگی مشترک باعث ایجاد تنش و سردی عاطفی میشود.
بایدها و نبایدهایی در دوران آشنایی
افراد برای آشنایی و به قصد ازدواج حداقل سه تا ۶ ماه باید با اطلاع خانواده دو طرف در رفت و آمد باشند. سه ماه اول بیشترین میزان هیجانات و تمایلات است و زمان مناسبی برای تصمیم قطعی ازدواج نیست.
در دوران آشنایی طرفین نباید رابطه نزدیک داشته باشند و روابط باید در حد تعادل باشد. بنابراین از همان ابتدا برای روابط خود چارچوب مشخص کنید. همچنین از رابطه جنسی، چت و تلفنهای مداوم شبانه، هدیه (برای هر مناسبتی مثل تولد، ماهگرد و…)، صحبتهای عاشقانه و هر چیزی که باعث تشدید هیجانات عاطفی طرفین شود در دوران آشنایی پرهیز کنید .
اما پس از سه تا ۶ ماه آشنایی با کاهش میزان هیجانات و افزایش سطح منطق، با کمک یک روانشناس یا مشاور متبحر پیش از ازدواج (جلسات مشاوره پیش از ازدواج حداقل بین پنج تا ۶ جلسه است) و تحقیق کردن از آشنایان، همکاران و … میتوانند برای ازدواج اقدام کنند.
نکاتی که در طول مدت آشنایی باید رعایت شود
زوجین باید از لحاظ سبک خانوادگی، فرهنگی، تحصیلی، اعتقادی و …با یک پله تفاوت و حداکثر شباهت یکدیگر را انتخاب کنند. به طور مثال در مورد تحصیلات اگر فوق لیسانس بودیم بهتر است که همسرمان فوق لیسانس یا لیسانس یا فوق دیپلم باشد و در زمینه اقتصادی متوسط رو به بالا یا متوسط، متوسط رو به پایین با پایین بهتر است که ازدواج کنند و ازدواجهایی که زوجین از نظر سطح اقتصادی تفاوت چشمگیری دارند جزو ازدواجهای پرخطر محسوب میشوند.
توصیههایی جهت انتخاب درست
مدت زمان آشنایی محدود نباشد.
محدوده سنی، بلوغ عاطفی، بلوغ جنسی، بلوغ اقتصادی، بلوغ عقلی رو حتما در نظر بگیرید.
به افزایش خودشناسی توجه داشته باشید (افرادی که خودشناسی دقیقتری دارند انتخاب مناسبتر و ازدواج موفقتری خواهند داشت بنابراین قبل از اینکه سعی در شناخت طرف مقابل داشته باشیم سعی کنیم خودمان را واقعیتر، درستتر و کاملتر بشناسیم).
هیچوقت به امید بهتر شدن و یا تغییر طرف مقابلتان با او وارد رابطه و ازدواج نشوید چراکه افراد بعد از ازدواج فقط ۳۰ درصد بهتر و یا بدتر میشوند.
بینش و آگاهیتان را نسبت به ازدواج افزایش دهید. متاسفانه خیلی از پسرها و دخترهای مجرد شرایط زندگی مشترک را خیلی رمانتیک، عاشقانه و خاص میبینند اما حقیقت این است که اگر ما در دوران مجردی احساس تنهایی کنیم، قطعا در زندگی مشترک همین احساس را خواهیم داشت. زندگی مشترک و تشکیل خانواده نیازمند مراقبت، حفاظت و ساختن است.
دخترها، پسرها و خانوادههای آنها باید توقعات خود را تا جایی که امکان دارد و معقول هست پایین بیاورند و توجه داشته باشند چیزی که آنها را خوشبخت میکند پول، تحصیلات عالی، خانه، ماشین و زیبایی نیست این اخلاق انسانها است که میتواند تضمین کننده خوشبختی باشد.
افراد ضمن تلاشهایی که در جهت حفظ، نگهداری و رشد اموال، املاک ، سلامتی و … خود دارند باید برای سلامت روابط و خانواده خود نیز تلاش کنند چراکه رابطه زناشویی و خانواده نیازمند وقتگذاری، نگهداری و حفاظت است. بیشتر افراد به نوعی ازدواج میکنند اما کم هستند افرادی که عاشقانه زندگی میکنند.طبنا
رویا دانشمند-کارشناس ارشدمشاور خانواده