کد خبر: ۲۱۴۴۹۹
تاریخ انتشار: ۰۰:۱۵ - ۲۸ آبان ۱۳۹۷ - 2018November 19
به طور کلی از هر ۱۰ نفر در سراسر جهان ۹ نفر در هوای بسیار آلوده و حتی خطرناک زندگی می‌کنند اما میزان آلایندگی در کشورهای مختلف به طور گسترده‌ای بسته به اقدامات دولت و منابع مالی متفاوت است
 شفا آنلاین>اجتماعی>بر اساس آخرین اطلاعات سازمان جهانی بهداشت (WHO)، سالانه هفت میلیون نفر در سراسر جهان و بیشتر در کشورهای در حال توسعه به دلیل آلودگی هوا جان خود را از دست می‌دهند.

به گزارش شفا  آنلاین:به طور کلی از هر ۱۰ نفر در سراسر جهان ۹ نفر در هوای بسیار آلوده و حتی خطرناک زندگی می‌کنند اما میزان آلایندگی در کشورهای مختلف به طور گسترده‌ای بسته به اقدامات دولت و منابع مالی متفاوت است.

مردم آسیا و آفریقا با بیشترین مشکلات آلودگی هوا مواجه هستند به طوری که بیش از ۹۰ درصد از مرگ و میرهای ناشی از آلودگی هوا در این مناطق اتفاق می‌افتد اما شهرهای آمریکای جنوبی، اروپا و مدیترانه شرقی نیز دارای سطوح آلودگی هوا بیش از سطحی که WHO سالم در نظر گرفته است، هستند.

بر اساس اطلاعات منتشر شده از سازمان جهانی بهداشت، آلوده ترین شهرهای جهان با آلودگی بیش از ۱۰ برابری نسبت به استانداردهای سازمان جهانی بهداشت، شهرهای دهلی و قاهره هستند. هم چنین شهرهای داکا، بمبئی و پکن هر کدام با میزان آلودگی حدود پنج برابر بیشتر از استانداردهای جهانی پس از این شهرها قرار می گیرند.

از دیگر شهرهایی که بالاترین میزان آلودگی را دارند می‌توان پیشاور و راولپندی در پاکستان، بنارس و کان‌پور در هند و الجبیل در عربستان را نام برد.

همچنین برخی از شهرهای ایالات متحده از جمله لس‌آنجلس، کالیفرنیا، ایندیانا، کنتاکی، بیکرزفیلد، فرزنو و بسیاری از شهرهای دیگر آن نیز سطوحی بالا از آلودگی هوا را دارند.

از منابع اصلی آلودگی هوا به ویژه در مناطق در حال توسعه، عدم دسترسی به فناوری‌های پخت و پز و روشنایی پاک در بیش از ۴۰ درصد از جمعیت جهان است و به همین علت بسیاری از افراد مجبور به استفاده از چوب، کود، زغال چوب یا آتش برای پخت و پز و گرم کردن و روشنایی خانه‌های خود می‌شوند. به طور کلی در سال ۲۰۱۶ حدود ۳.۸ میلیون نفر به دلیل آلودگی‌ هوای خانگی جان خود را از دست دادند که زنان و کودکان بیشترین سهم را در این آمار داشتند.

بر اساس آمارهای WHO کیفیت هوا در بیش از ۷۰ درصد از شهرهای فقیر در جنوب و جنوب شرقی آسیا رو به زوال است. همچنین وضعیت آلودگی هوا در خاورمیانه نیز به شدت نگران‌کننده است.

در آمریکا به ویژه در ایالات متحده و کانادا، ۸۰ درصد مردم در شرایط آب و هوایی مطابق با استانداردهای WHO زندگی می‌کنند در حالیکه در آسیا و خاورمیانه این آمار تقریبا نزدیک به صفر است.

آمار سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد که آلایندگی‌های هوا ناشی از خودروها، کارخانه‌ها، چوب سوزی‌ها و سایر منابع باعث ایجاد ۲۵ درصد از حملات قلبی و سکته مغزی، ۲۹ درصد از مرگ و میرهای ناشی از سرطان ریه و ۴۳ درصد از مرگ و میرهای ناشی از بیماری‌های مزمن انسدادی ریه می‌شوند.

شهرهای کالیفرنیا رکورددار آلودگی هوا شدند

موسسه غیرانتفاعی Berkeley Earth در کالیفرنیا اعلام کرد: به دلیل آتش‌سوزی‌های جنگلی اخیر که مناطق وسیعی از شمال ایالت کالیفرنیا را دربر گرفته، سان‌فرانسیسکو، استوکتون و ساکرامنتو صبح روز گذشته (جمعه) جزو آلوده‌ترین شهرهای جهان بوده‌اند.

این بررسی نشان می‌دهد در این روز ایالت کالیفرنیا نسبت به هند و چین که تاکنون از نقاط کانونی و اصلیِ دود و آلودگی بوده‌اند، آلوده‌تر بوده‌ است. دود و آلودگی ناشی از آتش‌سوزی‌های جنگلی اخیر در ایالت کالیفرنیا موجب تعطیلی مدارس، دانشکده‌ها و حمل و نقل عمومی در برخی از مناطق این ایالت شده‌ است.

به گزارش شبکه خبری ‌سی‌ان‌ان، کارشناسان آمریکایی اظهار داشتند: شواهد حاکی از آن است که شهر سان‌فرانسیسکو بدترین وضعیت هوایی را تجربه کرده‌ است. اقدامات پیوسته‌ای برای رفع آلودگی هوا انجام گرفته اما اکنون آتش‌سوزی‌های اخیر این تلاش‌ها را بی‌ثمر کرده‌ است.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: