کد خبر: ۲۱۴۳۵۸
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۰ - ۲۵ آبان ۱۳۹۷ - 2018November 16
در حال حاضر مقاومت به آنتی بیوتیک‌ها نگرانی عمده بهداشتی و امنیت سلامت برای جهان شده است و به همین دلیل در این مورد برنامه ریزی‌های خاصی صورت گرفته و بایستی کشورها قدم‌های بزرگی برای مدیریت صحیح در این زمینه بردارند
شفاآنلاین>سلامت> رییس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به پیچیدگی مقاومت به آنتی بیوتیک‌ها، بر لزوم پیشگیری از بروز عفونت تاکید کرد و گفت: باید بتوانیم از بروز عفونت جلوگیری کنیم تا مجبور به استفاده از آنتی بیوتیک‌ها نشویم.

 به گزارش شفاآنلاین، دکتر محمد مهدی گویا با اشاره به گستردگی و پیچیدگی مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک‌ها، گفت: در حال حاضر مقاومت به آنتی بیوتیک‌ها نگرانی عمده بهداشتی و امنیت سلامت برای جهان شده است و به همین دلیل در این مورد برنامه ریزی‌های خاصی صورت گرفته و بایستی کشورها قدم‌های بزرگی برای مدیریت صحیح در این زمینه بردارند.

رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه برای بسیاری از بیماری‌های عفونی، درمان و داروی موثر وجود ندارد، افزود: مقابله با بیماری‌های عفونی مثل سل، سوزاک و ایدز بسیار سخت است، چراکه به داروهایی که در دسترس است جواب نمیدهند و یا بیماران مبتلا به این بیماری ها دچار عوارض شدید عفونی می‌شوند، همچنین ممکن است جان خود را از دست بدهند.

دکتر گویا با بیان اینکه اگر اقدامات جدی و همگانی برای کنترل بیماریهای عفونی در سطح دنیا صورت نگیرد، وضعیت کنترل و شیوع این دسته از بیماریها سخت و یا غیرممکن خواهد شد، افزود: به منظور پیشگیری منطقی و علمی با مقاومت به آنتی‌بیوتیک‌ها، برنامه مبارزه با بروز مقاوم میکروبی تدوین شده است . درهمین راستا وزارت بهداشت به همراه سازمانهای مختلف باید بتوانند این خطر را به حداقل برسانند، چراکه مقاومت به آنتی بیوتیک‌ها به عنوان خطر بزرگ برای سلامت در جهان محسوب میشوند.

وی با اشاره به انتقال یک میکروب به میکروب دیگر، از یک بیمار به بیمار دیگر و از شهر و کشوری به شهر و کشور دیگر، گفت: در حال حاضر در کشور پاکستان نوعی از بیماری به نام تیفوئید گسترش یافته که به تمام داروها مقاوم است و در صورت عدم پیشگیری از انتقال این بیماری، ممکن است در ایران هم گسترش یابد.

رییس مرکز مدیریت بیماریهای واگیر وزارت بهداشت افزود: یکی از مهمترین اقدامات در این راستا، تهیه و تدوین برنامه کشوری مبارزه با بروز مقاومت میکروبی با مشارکت سازمان های مختلفی از جمله سازمان غذا و دارو، مرکز سلامت محیط و کار وزارت بهداشت و سازمان دامپزشکی کشور در سال گذشته بود که توسط کارشناسان و مدیران این برنامه در سازمان جهانی بهداشت رونمایی و مورد تایید قرار گرفت و در حال حاضر برنامه عملیاتی این برنامه تهیه شده و مقرر است که در شورای امنیت غذا و سلامت کشور تصویب شود.    

دکتر گویا در ادامه با اشاره به جمع آوری اطلاعات مربوط به مقاومت نسبت به میکروب‌ها، گفت: جمع آوری اطلاعات به منظور کنترل مصرف آنتی بیوتیک‌ها است. البته جمع آوری این اطلاعات سخت بوده و به آزمایشگاه‌های مدرن نیاز دارد. اطلاعات مربوط به مقاومت میکروبی از ۶ آزمایشگاه در کشور و اطلاعات مربوط به عفونتهای (Infections)بیمارستانی که یکی از کانونهای بروز مقاومت میکروبی است، از ۹۰۰ بیمارستان کشور در حال جمع آوری است. در سال گذشته نیز اطلاعات بروز مقاومت میکروبی از ۴۵۰ بیمارستان جمع آوری شده بود و امسال این تعداد به ۹۰۰ بیمارستان رسید.

وی ادامه داد: اطلاعات جمع آوری شده با بخشهای دیگر مثل نظام پزشکی و دستگاه های نظارت بر تولید مواد غذایی تلفیق میشود و در حال حاضر با سازمان دامپزشکی به منظور تبادل اطلاعات در حال رایزنی هستیم.  

رییس مرکز مدیریت بیماری های واگیر وزارت بهداشت با اشاره به ابلاغ دستورالعمل طبقه‌بندی آنتی‌بیوتیک‌ها به دانشگاههای علوم پزشکی کشور از سوی معاونت درمان وزارت بهداشت، گفت: در این دستورالعمل، آنتی بیوتیک‌ها سطح بندی شده و از جامعه پزشکی می‌خواهیم که در این زمینه همکاری کنند و از تجویز بی‌رویه و یا کمتر از حد مجاز آنتی‌بیوتیک خودداری کنند و مردم هم نباید به طور خودسرانه آنتی‌بیوتیک مصرف کنند.

دکتر گویا بر لزوم پیشگیری(prevention) از بروز عفونت تاکید کرد و گفت: باید بتوانیم از بروز عفونت جلوگیری کنیم تا مجبور به استفاده از آنتی بیوتیک‌ها نشویم.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: