امروزه میزان مصرف سرانه شیر و فرآوردههای لبنی یکی از شاخصهای مهم توسعه اقتصادی- اجتماعی است. افزایش رشد، ارتقای هوش و قدرت فراگیری، افزایش توان کاری، افزایش طول عمر و پیشگیری از کار افتادگی زودهنگام از مزایای مصرف روزانه شیر ولبنیات است
شفاآنلاین>سلامت> سخنگوی وزارت بهداشت گفت: 90 درصد مردم کشور کمتر از حد نیاز کلسیم دریافت میکنند و با توجه به افزایش شدید قیمت لبنیات، از همه کسانی که در زنجیره تولید و عرضه لبنیات نقش دارند، درخواست داریم که به تأمین لبنیات و تعیین قیمت مناسب این فرآوردهها توجه کنند.
بهگزارش شفاآنلاین، ایرج حریرچی اظهار داشت: امروزه میزان مصرف سرانه شیر و فرآوردههای لبنی یکی از شاخصهای مهم توسعه اقتصادی- اجتماعی است. افزایش رشد، ارتقای هوش و قدرت فراگیری، افزایش توان کاری، افزایش طول عمر و پیشگیری از کار افتادگی زودهنگام از مزایای مصرف روزانه شیر ولبنیات است.
وی افزود: با وجود اینکه حدود 60 درصد مردم کشور ما چاق یا دارای اضافه وزن(Overweight) هستند و مصرف غذاهای چرب و شور نظیر فستفودها و نیز مواد مضر شیرین نظیر نوشابهها در کشور شایع است، مصرف سرانه شیر و فرآوردههای آن در کشور ما 190 گرم در روز است که از مقدار توصیه شده (250 گرم) کمتر است. بررسیهای علمی حاکی از آن است که 40 درصد زنان بالغ و 35 درصد مردان بالغ کاهش تراکم استخوان دارند و حداقل 2.2 میلیون نفر از مردم کشور دچار پوکی استخوان هستند. سخنگوی وزارت بهداشت گفت: با توجه به افزایش قیمت شدید شیر و لبنیات در مدت اخیر، ما از همه کسانی که در زنجیره تولید و عرضه شیر و لبنیات نقش دارند، درخواست داریم که علاوه بر نقش اقتصادی به مسئولیتهای اجتماعی خود هم در تأمین شیر و لبنیات برای مردم عزیز کشورمان و تعیین قیمت این فرآوردهها توجه جدی کنند.
ماجرای سیب زمینی آلوده
سخنگوی وزارت بهداشت درباره ماجرای سیب زمینی آلوده در یکی از استانها نیز بیان کرد: محصولات کشاورزی اصلی مردم که شامل 15 قلم میوه اصلی مثل سیب و پرتقال و سبزیجات برگی و سیب زمینی و پیاز است بررسی شده و اگر آلودگی وجود داشته باشد، گزارش میشود. در حال حاضر بهدنبال کددار کردن مزارع نیز هستیم. برخی خبرهای منفی درباره سیب زمینی آلوده و وجود وایتکس در شیر و آلودگی مرغ و غیره، کمکی نمیکند. اکثر استانداردهای کشور در کیفیت مواد غذایی به سختگیری اتحادیه اروپا و حتی شدیدتر است. با این حال با متخلفان برخورد میشود، اما بهتر است اخبار منفی ترویج نشود.
40 درصد تختهای بیمارستانهای خصوصی خالی است
معاون وزیر بهداشت گفت: بخش عمدهای از خدمات توسط بیمارستانهای خصوصی ارائه میشود، اما درصد بالایی از خدمات بستری نیست. 40 درصد تختهای این بیمارستانها در حال حاضر خالی است که دلیل اصلی این موضوع عدم توانایی مردم برای تأمین هزینههای مربوطه است.
کمبود برخی اقلام مصرفی پزشکی
حریرچی درباره کمبود دستکش لاتکس، چسب و آنژیوکت در بیمارستانها نیز اظهار داشت: شرایطی که تحریم به وجود آورده به این شکل نیست که بگوییم صفر یا بیتأثیر است. اولاً تحریمهای خارجی و مشکلات داخلی وجود دارد. طی چند ماه اولیه بعد از اعلام تحریمها توسط امریکا، مشکلات قابل توجهی وجود داشت و برخی واردکنندگان و تولیدکنندگان، همراهی لازم را در زمینه دارو و تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی نداشتند. وی افزود: اکثر تولیدکنندگان دارو و تجهیزات پزشکی و ملزومات مصرفی همکاری بسیار خوبی را در این زمینه انجام دادند. بعد از شوک اولیه، در اکثر کالاها به حد طبیعی رسیدیم. حد طبیعی یعنی اینکه برخی اقلام دارویی(Medicine) ممکن است دچار کمبود شود. درخواست ما این است که با وجود تشدید جو روانی دشمن، مردم از نگهداری دارو خودداری کنند. برخی ملزومات مصرفی به اندازه مصرف سه ماه توزیع میشود، اما در عرض پنج روز تمام میشود. بخشی از این موضوع ممکن است به خاطر تقلب و قاچاق باشد، اما از طرفی برخی افراد اقدام به ذخیرهسازی میکنند. سخنگوی وزارت بهداشت ادامه داد: مردم مطمئن باشند در شرایط فعلی تغییر جدیدی رخ نمیدهد و امریکا نمیتواند بیش از این به ما فشار وارد کند. شرایط کشور کاملاً با ثبات است و وابستگی به مواد اولیه دارویی به 33 درصد کاهش یافته و روز به روز این موضوع بهتر میشود.
ممنوعیت صادرات دارو و تجهیزات پزشکی با ارز ۴۲۰۰ تومانی
حریرچی درباره اظهاراتی مبنی بر خروج داروهای شیمی درمانی از شمول بیمه، گفت: به طور شفاف میگویم وزارت بهداشت مطابق قانون عمل میکند. طبق قانون و سیاستهای اقتصاد مقاومتی و مصوبات مجلس، داروی تولید داخلی که کیفیتش مورد تایید است، زمانی که وارد بازار میشود، واردات داروهای مشابه خارجی آن باید به حداقل و صفر برسد. بیمهها هم وقتی که داروی داخلی مورد تایید مراجع علمی وجود دارد، آن را تحت پوشش قرار میدهند. متاسفانه در برخی از موارد برخی از مردم تصور اشتباهی دارند و فکر میکنند داروی خارجی بهتر از داروی داخلی است. این در حالی است که برخی داروهای خارجی حتی اگر مهر اروپایی هم خورده باشند، ساخت کشورهای درجه دوم و سوم است که به دلیل برخی از ملاحظات نمیتوانیم اسم آنها را بیاوریم، اما سطحشان اصلا با کشور ما قابل مقایسه نیست.
ممنوعیت تبلیغ دارو
حریرچی در پاسخ به سؤالی درباره تبلیغ برخی داروها گفت: تبلیغ دارو ممنوع است. در برخی موارد مشاهده میشود که بعضی تولیدکنندگان دارو از روشهای رپورتاژ آگهی استفاده میکنند. از طرفی تبلیغ برخی داروها در شبکههای ماهوارهای نیز انجام میشود که به ذینفعان داخلی تذکر میدهیم.