مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو درمورد نیترات سیب زمینی در برخی مناطق توضیح داد
شفاآنلاین>
اجتماعی> سلامت> وحید مفید گفت: نمونهبرداریهای معاونتهای غذا و دارو بر اساس روشهای علمی بوده و اگر در نمونهای میزان نیترات حتی چند برابر باشد، نمیتوانیم حکم کنیم که کل سیب زمینیهای کشور این مشکل را دارد.
به گزارش
شفاآنلاین: ممکن است در برخی مناطق به نمونههایی برخورد کنیم که میزان نیترات و نیتریت بالاتر از حد مجاز باشد، اما این موضوع به این معنا نیست که میزان باقی مانده سموم روی همه محصولات تولیدی در کشور به صورت نامتعارف بالاتر از حد مجاز باشد.
مفید افزود: در حال حاضر سازمان غذا و دارو به راحتی میتواند فرآوردههای غذایی را به واسطه پروانه ساخت آن از کارخانه تولیدی رهگیری کند، اما این امکان درمورد محصولات کشاورزی وجود ندارد و مزارع هنوز شناسنامهدار نشدهاند. ما صرفا در صورت بالا بودن باقی مانده سموم، موارد را به وزارت جهادکشاورزی اعلام میکنیم.
وی با بیان اینکه تمام برنامه سازمان، نظارت بر زنجیره تولید مواد غذایی در قالب «سند ایمنی غذا» است، اظهارداشت: با برنامهریزی صورت گرفته و قول جهاد کشاورزی، در اوایل زمستان، اولین گروه از کدهای شناسه مزارع به ما اعلام میشود و ما میتوانیم محصولات کشاورزی را نیز ردیابی و پایش کنیم.
مدیرکل فرآوردههای غذایی و آشامیدنی سازمان غذا و دارو ادامه داد: براساس طرحی که در چند سال گذشته سازمان غذا و دارو آن را پیگیری میکند، پایش میزان باقی مانده سموم کشاورزی ازجمله نیترات و نیتریت و درمورد برخی محصولات خاص، فلزات سنگین است که در سالهای 93، 94، 95 و 96 میزان باقی مانده سموم به ترتیب روی 7، 15، 17 و 18قلم محصول اندازه گیری شده که براساس برنامهریزیهای صورت گرفته امسال نیز، میزان باقی مانده سموم روی 30 قلم محصول پایش خواهد شد.
مفید خاطرنشان کرد: مشکل اصلی درمورد محصولات کشاورزی این است که در حال حاضر امکان ردیابی و پیگیری این محصولات به دلیل عدم شناسنامهدار شدن باغات کشاورزی وجود ندارد. در نظارتها تعداد محدودی از این محصولات، قابلیت پیگیری دارند که با هماهنگی جهاد کشاورزی مقرر شده است که زمینهای کشاورزی شناسه گذاری شده و مزارع و باغات
شناسنامه دار شوند.
وی درمورد نشانههای تشخیص نیترات در محصولات غذایی، گفت: اینکه گفته شده سیب زمینی که نیترات بیشتری دارد، شیرینتر بوده و به ماهیتابه میچسبند، به صورت علمی ثابت نشده است و بعید میدانیم که صحت داشته باشد آنچه مبنای ماست، نمونهبرداری علمی از محصولات و آنالیز آزمایشگاهی و بررسی میزان نیترات و نیتریت است. کیهان