این غذا به علت داشتن پروتئین موجب تقویت عمومی بدن ، افزایش سطح انرژی و تقویت عضلات میشود
شفاآنلاین>سلامت> یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذا را برای افراد کم خون مفید دانست.
به گزارش شفاآنلاین، کوکو شیرین یکی از غذاهای سنتی استان قزوین است که حاوی ویتامین A ،گروه ویتامینB ،B1 ،B2 ،B3، B6، امگا3 ،ویتامین E ،C ،کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، آهن، اسیدفولیک، نشاسته، کلسیم، منیزیم، فیبر، فسفر، روی، منگنز و ... است. برای بررسی خواص غذای کوکو شیرین قزوین و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine)مطالبی را عنوان نمودند.
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص غذای کوکو شیرین اظهار کرد: این غذا به علت داشتن پروتئین موجب تقویت عمومی بدن ، افزایش سطح انرژی و تقویت عضلات میشود.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی ادامه داد: کوکو شیرین به دلیل داشتن آهن و اسید فولیک موجب افزایش گلبولهای قرمز خون و بهبود کم خونی میشود؛ همچنین برای زنان باردار (Pregnant)و جنین مناسب است.
وی افزود: این غذا به دلیل داشن کلسیم، فسفر و منیزیم موجب تقویت استخوانها و دندانها میشود، از پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند. این غذا موجب عملکرد بهتر رودها و رفع یبوست می شود.
عظمایی درباره سایر خواص این غذا گفت: کوکو شیرین قزوین موجب تقویت بینایی، افزایش باروری در آقایان و عملکرد بهتر حافظه می شود؛ این غذا به دلیل داشتن گروه ویتامین B ،ویتامینA ، E و سایر املاح معدنی تاثیر چشمگیری در تقویت و جوانسازی پوست و مو دارد.
مواد لازم برای تهیه کوکوشیرین قزوین(4 تا 5 نفر)
سیب زمینی 4 عدد
تخم مرغ 4 عدد
پودر هل یک قاشق چای خوری
زعفران دم کرده نصف لیوان
ماست 2 تا 3 قاشق غذا خوری
شیره انگور یک قاشق غذا خوری
خلال پسته برای تزئین به مقدار لازم
روغن کنجد یا دنبه به مقدار لازم
نمک به مقدار لازم
طرز تهیه غذای کوکو شیرین قزوین
_سیب زمینیها را بعد از آبپز کردن پوسته گرفته و همانطور که گرم است چرخ یا له کنید.
_تخم مرغها را در ظرفی بشکنید و با زعفران مخلوط کنید.
_شیره انگور، ماست، هل و نمک را به سیب زمینی اضافه کنید.
_سپس تخم مرغها را به سیب زمینی اضافه کنید و خوب هم بزنید.
_مواد را داخل قالب بریزید.
_تابه را گرم کنید و داخل آن روغن کنجد یا دنبه بریزید تا گرم شود.
_پس از گرم شدن، مواد کوکو را داخل تابه بریزید تا دو طرف آن پخته و سرخ شود.
_این غذا را با خلال پسته تزئین و با نان سنگگ و سبزی میل کنید.