سرطانهای دستگاه گوارش 27 درصد از سرطانها راتشکیل میدهند که از میان آنها 16 درصد مربوط به سرطان معده و 10 درصد مربوط به سرطان روده بزرگ است
شفاآنلاین>سلامت> رئیس انجمن گوارش و کبد ایران از کاهش مرگ و میر و ناتوانیهای ناشی از بیماریهای دستگاه گوارش و کبد در کشور خبر داد و گفت: با اقدامات انجام شده دیگر خونریزیهای دستگاه گوارش یا ابتلا به بیماریهای هپاتیت B و C به مرگ و میر افراد جامعه منجر نمیشود.
بهگزارش شفاآنلاین، دکتر رضا ملکزاده بیان کرد: سرطانهای دستگاه گوارش 27 درصد از سرطانها راتشکیل میدهند که از میان آنها 16 درصد مربوط به سرطان معده و 10 درصد مربوط به سرطان روده بزرگ است. این درحالی است که با انجام برنامههای غربالگری سرطان روده بزرگ میتوانیم از پیشرفت این بیماری پیشگیری(prevention) کنیم.
معاون وزیر بهداشت در ادامه به شایعترین بیماریهای گوارشی در ایران اشاره کرد و گفت: در حالی که بیماری ریفلاکس حدود 30 درصد و بیماری روده تحریکپذیر یا IBS حدود 20 در صد افراد جامعه را به خود درگیر کردهاند میتوان گفت خوشبختانه این بیماریها در دسته بیماریهای خوش خیم و قابل معالجه گوارشی قرار دارند و ریسک ابتلا به سرطان در مبتلایان به این بیماریها بسیار ناچیز است.
دکتر ملکزاده با تأکید بر تأثیر سبک زندگی در بروز بیماریهای گوارش و کبد خاطرنشان کرد: در شرایطی که با انجام واکسیناسیون و درمانهای (Treatments)مؤثر توانستیم بیماریهای هپاتیت B و C را کنترل کنیم تا جایی که حتی امید به ریشه کنی این بیماریها در 15 سال آینده ایجاد شده است، اما همزمان با این موفقیت بهدلیل سبک نادرست زندگی، با اپیدمی ناخوشایند بیماری کبد چرب مواجه خواهیم شد به گونهای که هماکنون حدود 30 درصد ایرانیان به کبد چرب مبتلا هستند.
وی افزود: الکل یکی از مهمترین عوامل ابتلا به این بیماری در کشورهای مختلف جهان است اما در کشور ما سبک نادرست زندگی و چاقی عامل ابتلا به بیماری کبد چرب شناخته شده است. آمارها نشان میدهد در ایران 30 درصد زنان و 20 درصد مردان چاق هستند و توده بدنی بالای 30 دارند. نزدیک 30 درصد هم بیش از ده کیلو اضافه وزن دارند.