خورشت کدو تنبل یکی از غذاهای لذیذ و خوشمزه استان گیلان میباشد که در فصول پاییز و زمستان تهیه میشو
شفا آنلاین: خورشت کدو تنبل یکی از غذاهای لذیذ و خوشمزه استان گیلان میباشد که در فصول پاییز و زمستان تهیه میشود. در تهیه این خورشت از کدو تنبل استفاده میشود که منبع غنی پتاسیم و آهن و بتاکاروتن است.خواص کدو تنبل:
کدو تنبل از سرطان جلوگیری می کند.
کدو تنبل برای سلامت چشم ها مفید می باشد.
کدو تنبل برای تقویت ریه ها و سیستم ایمنی بدن مفید می باشد.
کدو تنبل تقویت کننده قلب می باشد.
کدو تنبل از پوست شما محافظت می کند.
کدوتنبل خلق و خو را بهبود می بخشد.
کدو تنبل ضد افسردگی می باشد.
کدوتنبل برای کلیه ها مفید می باشد.
مواد لازم:
گوشت : 400 گرم
کدو تنبل : 1 کیلوگرم
پیاز: 2 عدد متوسط
آلو بخارا: 100 گرم
زعفران : 1 قاشق سوپ خوری
روغن مایع : به مقدار لازم برای سرخ کردن
رب گوجه فرنگی : 1 قاشق سوپ خوری
دارچین : 1 قاشق چایخوری
نمک : به مقدار لازم
آب : 2 لیوان
فلفل قرمز : به مقدار لازم
آبغوره : 1 قاشق سوپ خوری
خورشت کدو تنبل را چگونه بپزیم؟
طرز تهیه:
1- ابتدا کدوها را بخوبی بشویید و پس از شستن کدوها را با پوست کن پوستش را بکنید.
2- کدوها را بصورت ریز و هلالی خرد کنید.
3- یکی از پیازها را بصورت خلالی خرد کنید و در ظرفی مقداری روغن بریزید و پیاز را تفت دهید تا کمی طلائی رنگ شود.
4- کدوها را به صورت هلال خرد کنید و همراه با پیاز تفت دهید.
5- در ظرفی دیگر یک پیاز را بصورت خلالی خرد کنید و با روغن تفت دهید.
6- گوشت تکه شده را داخل پیازها بریزید و تفت دهید.
7- بعد از تفت دادن گوشتها ، 2 لیوان آب جوشیده را به پیاز و گوشت تفت داده شده اضافه کنید.
8- شعله اجاق گاز را کم کنید و اجازه دهید گوشت با شعله ملایم روی حرارت گاز بپزد.
9- در هنگام پخت گوشت زعفران را به آن اضافه کنید اجازه دهید تا حسابی پخته شود .
10- آلوها را نیم ساعت در آب بگذارید تا کاملاً خیس شود. بعد آلوها را آبکشی کنید.
11- آلو و رب گوجه فرنگی را در آخر پخت به ظرفی که حاوی گوشت است اضافه کنید و اجازه دهید بمدت 1 ساعت با حرات ملایم پخته شود.
12- کدو و پیاز را که تفت داده اید را برداریدو به ظرفی که گوشت در حال پختن است اضافه کنید و به مدت بیست دقیقه اجازه دهید تا بپزد.
13- دارچین، نمک، فلفل قرمز و آبغوره را در آخر به موادتان اضافه کنید و بعد از 10 دقیقه خورشت را از اجاق بردارید.
14- خورشت کدو تنبل شما آماده سرو با پلو زعفرانی می باشد.
نکات خورشت کدو تنبل:
1- حتما قبل از اضافه کردن رب گوجه فرنگی آن را در روغن تفت دهید.
2- حتماً زمان پخت کدو باید بین 20 تا 30 دقیقه باشد اگر زیاد روی حرارت بماند کدو باز می شود.
3- اگر خورشت با طعم شیرین دوست دارید شکر اضافه کنید.
4- برای اینکه خورشت شما مزه ملس داشته باشد به آن آبغوره یا آبلیمو اضافه کنید.
5- در این خورشت به جای گوشت تکه شده می توانید گوشت چرخ کرده هم اضافه کنید.