شفا آنلاین:جگر یکی از غذاهایی است که متخصصان تغذیه نسبت به آن نظرات مختلفی دارند. برخی بر این عقیدهاند که خوردن جگر برای کسانی که فقر آهن دارند بسیار مفید است و عدهای نیز بر این باورند که جگر میتواند عامل بروز برخی بیماریها باشد
به گزارش
شفا آنلاین،دکتر منصور ریسمانچی، متخصص تغذیه و رژیم درمانی،
گفت: جگر پایگاه اصلی سوخت و ساز مواد غذایی،شیمیایی، دارویی و سموم بدن
دام و محل ذخیره و منبع ویتامین A ،B ،B1 ،B6 ،B12 و ریز مغذیها است این
عضو سرشار از اسید فولیک، آهن و روی است.
وی
افزود: پروتئین جگر سیاه در رده پروتئین گوشت قرمز است ولی آهن آن 2 تا3
برابر آهن گوشت گاو بوده و سرشار از چربی است. مقدار کلسترول آن تقریبا 2
برابر گوشت قرمز کم چرب است و اگر در یک روز 100گرم آن مصرف شود، تقریبا
1/5 برابر بیشتر از حد مجاز، کلسترول وارد بدن شده است.
ریسمانچی
تصریح کرد: جگر خام یا نیمه پخته میتواند بسیاری از میکروبهای بیماریزا
را به بدن مصرف کننده انتقال دهد. انگل یا کرم زبانی شکل یکی از
میکروبهای مشترک بین دام و انسان است که بیشتر از طریق جگرهایی که حرارت
لازم را نگرفتهاند، وارد بدن و در ناحیه حلق انسان مستقر میشوند.
وی
خاطرنشان کرد: جگر سیاه محل تجمع و دفع مواد زائد، سموم شیمیایی، داروهای
هورمونی است به همین دلیل احتمال دارد پسماند برخی از این ترکیبات در بافت
چرب جگر دام اندوخته و برای سلامت مصرف کننده مضر باشد بنابراین بهتر است
از احشای دامهای جوان تر که احتمال تجمع سموم در آن کمتر است استفاده شود.
ریسمانچی
اذعان داشت: دل، جگر و قلوه به دلیل چربیهای اشباع و کلسترول بسیار بالا
میتوانند منجر به پرفشاری خون، افزایش کلسترول و نارسایی کلیوی شود و با
ایجاد پاسخهای التهابی در بدن عوارض بیماریهای مفصلی را ناگوارتر سازند.