این غذا به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B و سایر املاح معدنی نقشی موثر در طراوت و شادابی پوست و مو دارد
شفاآنلاین>سلامت> یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذای محلی را در تقویت بینایی و بروز چین و چروک موثر دانست.به گزارش شفاآنلاین، کوکوی لوبیا سبز یکی از غذاهای محلی استان آذربایجان شرقی (شهر تبریز) بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۵، B۶، B۹ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، اسید فولیک، کلسیم، منگنز، منیزیم، فیبر، آهن، پروتئین، روی (زینک)، اسید چرب امگا ۳، گوگرد، سولفور، نشاسته و فسفر است.برای بررسی خواص کوکوی لوبیا سبز و اینکه مصرف این کوکو برای چه افرادی مفید است، با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی مطالبی را عنوان نمودند. حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) درباره مهمترین خواص کوکوی لوبیا سبز اظهار کرد: این کوکو به علت داشتن ویتامینهای A ، C ، E ، گروه ویتامینهای B و سایر املاح معدنی نقشی موثر در طراوت و شادابی پوست و مو دارد؛ کوکوی لوبیا سبز از پیری زودرس پوست و بروز چین و چروک جلوگیری و به رویش مجدد موها کمک میکند.وی درباره خواص دیگر کوکوی لوبیا سبز بیان کرد: این کوکو بینایی را تقویت و از ابتلای افراد به آب مروارید (کاتاراکت) و تباهی لکه زرد (دژنراسیون ماکولا) جلوگیری میکند، فیبر موجود در این غذا تأثیری چشمگیر در بهبود عملکرد رودهها، هضم بهتر غذا و رفع یبوست دارد.این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: کوکوی لوبیا سبز به علت وجود ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد، بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.عظمایی تأکید کرد: کوکوی لوبیا سبز حاوی پروتئین فراوان است، بنابراین به تقویت عمومی، افزایش انرژی و عضلانی شدن بدن کمک میکند، این کوکو به علت وجود آهن و اسید فولیک تعداد گلبولهای قرمز خون را افزایش میدهد، بنابراین کمخونی را رفع میکند، کوکوی لوبیا سبز برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است.وی تصریح کرد: کوکوی لوبیا سبز نقشی موثر در بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و پیشگیری(prevention) از ابتلای افراد به آلزایمردارد، این کوکو به علت داشتن کلسیم، منیزیم و فسفر استخوانها و دندانها را محکم و از بروز پوکی استخوان و آرتروز در اشخاص جلوگیری میکند.مواد لازم برای تهیه کوکوی لوبیا سبز (پنج تا ۶ نفر)لوبیا سبز تازه ۵۰۰ گرمهویج متوسط سه عددتخممرغ چهار تا پنج عددمغز گردو ۶۰ گرمپیاز یک عددپودر زعفران به مقدار لازمنمک، پودر زردچوبه و فلفل سیاه به مقدار لازمزرشک پلویی ۸۰ گرمسیب زمینی یک تا ۲ عددروغن کنجد یا دنبه به مقدار لازمآب به مقدار لازم
طرز تهیه کوکوی لوبیا سبز
- نخست لوبیا سبز را بشویید و به قطعات یک سانتیمتری خُرد کنید.
- هویج و سیب زمینی را هم ریز خُرد کنید.
- لوبیا، هویج و سیب زمینی خُرد شده را با مقداری آب بپزید.
- پیاز را نگینی خُرد کنید و با روغن تفت دهید.
- نمک، پودر زردچوبه و فلفل سیاه را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید.
- لوبیا سبز، هویج و سیب زمینی پخته شده را با پیازهای تفت داده شده مخلوط کنید.
- مغز گردوی خُرد شده و پودر زعفران را به مواد اضافه کنید.
- زرشک پلویی را هم به مواد بیفزایید.
- مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید.
- تخممرغها را به مواد اضافه و صبر کنید تا کوکو در حرارت ملایم به خوبی بپزد.
- کوکوی لوبیا سبز را به همراه نان تازه و سبزی خوردن میل کنید.