خواص گلابی در کاهش وزن افراد بسیار موثر است. بعضی افراد از قندهای طبیعی موجود در میوهها و کالری انها شکایت دارند. اما گلابی یکی از میوههای کمکالری است؛ یک عدد گلابیِ متوسط حدود ۱۰۰ کالری دارد
شفاآنلاین>سلامت> گلابی از جمله میوههای شیرین و خوشمزه است که دارای ویتامینها و مواد معدنی فراوانی از جمله ویتامین C و فیبر است.
به گزارش شفاآنلاین، گلابی برای کاهش وزن، سلامت قلب و مراقبت از پوست و مو کاربرد فراوان دارد. در ادامه با خواص گلابی اشنا میشوید.
کاهش وزن
خواص گلابی در کاهش وزن(Weight Loss) افراد بسیار موثر است. بعضی افراد از قندهای طبیعی موجود در میوهها و کالری انها شکایت دارند. اما گلابی یکی از میوههای کمکالری است؛ یک عدد گلابیِ متوسط حدود ۱۰۰ کالری دارد که فقط ۵ درصد از کالری مورد نیاز روزانه در یک رژیم غذایی سالم محسوب میشود. از طرفی مواد مغذی زیاد و فیبر بالایی دارد و برای مدت طولانیتری شما را سیر نگه میدارد. به همین دلیل افرادی که بهدنبال کاهش وزن هستند، بیشتر از گلابی برای این منظور استفاده میکنند. گلابی دارای انرژی و مواد مغذی زیاد است که تاثیر کمی بر افزایش وزن و چاقی دارد.
بهبود سلامت قلب
گلابی منبع بینظیری از پتاسیم است و از آنجایی که پتاسیم یکی از گشادکنندههای مهم عروق است، در نتیجه گلابی بهطور مشخصی به سلامت قلب کمک میکند. درواقع فشار کلی روی سیستم گردش قلبیوعروقی را کاهش میدهد؛ در نتیجه لختههای خون بهراحتی تشکیل نمیشوند. بنابراین جریان خون به تمام قسمتهای بدن افزایش مییابد، اکسیژنرسانی به اندامها بیشتر میشود و اندامها عملکرد بهتری خواهند داشت. کاهش فشار خون احتمال ابتلا به بیماریهای قلبیوعروقی مانند «اترواسکلروزیس»، حمله قلبی و سکته مغزی را کاهش میدهد. در نهایت پتاسیم به عنوان یک تنظیمکننده در بدن عمل میکند، به این معنی که اب بدن را تامین میکند و تعادل مایعات ضروریِ سلولها و اندامها را تضمین میکند. در نبود پتاسیم، انجام بسیاری از عملکردهای ضروری بدن کاهش مییابد یا متوقف میشود.از طرفی افزایش فیبر دریافتی با کاهش کلسترول همراه است.
بهبود گردش خون
یکی از مهمترین خواص گلابی، بهبود سیستم گردش خون است. گلابی بهدلیل میزان زیاد مس و آهن میتواند برای افرادی با مشکل آنمی (کمخونی) یا افرادی با کمبود مواد معدنی مناسب باشد. مس ورود موادمعدنی به گردش خون را تسهیل میکند و افزایش میزان آهن سبب افزایش ساخت گلبول قرمز میشود. آهن مهمترین بخش هموگلوبین است و آنمی نام دیگر بیماری کمبود آهن است. با مصرف میوههایی که میزان بالایی آهن و مس دارند، میتوانید از خستگی، نقص شناختی، ضعف عضلات و سایر نقصهای اندامها پیشگیری کنید که البته هر دو عنصر آهن و مس در گلابی به میزان بالایی یافت میشود.
بهبود سیستم گوارش
درحالیکه مصرف یک عدد گلابی بهتنهایی ۱۸ درصد از نیاز روزانه ما به فیبر را تامین میکند، میتواند تاثیر قوی در بهبود عملکرد دستگاه گوارشی داشته باشد. بیشتر میزان فیبرِ موجود در گلابی از نوع پلیساکاریدهای غیرمحلول(NSP) است. یعنی سبب ایجاد توده غذایی در روده میشود. این فیبر غذاها را جمع میکند و بهصورت توده در میآورد، در نتیجه غذا راحتتر از میان روده عبور میکند. علاوه بر این، سبب ترشحات معده و شیرهی گوارشی میشود. همچنین حرکات روده را تنظیم میکند و احتمال ابتلا به یبوست و اسهال را کاهش میدهد. حرکات منظم روده موجب دفع مواد سمی از طریق کیسه صفرا و مدفوع میشود. گلابی تقریبا ۸۴ درصد آب دارد که به نرمشدن مدفوع کمک میکند و سموم سیستم گوارشی را از بین میبرد. طبیعتِ شنیِ موجود در فیبرِ گلابی به عوامل مؤثر در ایجاد سرطان و رادیکالهای آزادِ موجود در کولون متصل میشود و اندام را از آسیبهای احتمالی حفظ میکند.
فعالیت آنتیاکسیدانی
مانند سایر میوهها، گلابی سرشار از آنتیاکسیدانهاست. آنتیاکسیدانها با رادیکالهای آزادی که در نتیجه سوخت و ساز سلولی در بدن تجمع پیدا کردهاند، مبارزه میکنند. ترکیبات آنتیاکسیدانی مانند ویتامین سی(C)، ویتامین ا(A) و ترکیبات «فلاونوئید» مانند «بتاکاروتن»، «لوتئین» و «زیگزانتین» که همگی در گلابی وجود دارد، میتواند به رهایی بدن از این مواد خطرناک کمک کند.
تقویت سیستم ایمنی
گلابی سرشار از آنتیاکسیدان و ویتامین C است که موجب تحریک تولید گلبول سفید میشود و برای سیستم ایمنی بدن مفید است. همچنین گلابی بهعنوان تقویتکننده سیستم ایمنی(Safety system) شناخته شده است که به از بینبردن بیماریهایی مثل سرماخوردگیهای معمولی، آنفلوانزا و بیماریهای خفیف کمک میکند و خطر ابتلا به بیماریهای التهابی را کاهش دهد.
بهبود روند التیام
وجود ویتامین C برای ساخت بافتِ جدید در اندامهای مختلف و ساختار سلولهای بدن ضروری است. این ویتامین میزان سوخت و ساز دائمی بدن را بدون هیچ ایرادی حفظ میکند و عملکردهای مناسب بدن را تضمین میکند. بنابراین با افزایش میزان «اسکوربیک اسید» که در گلابی موجود است، زخمها به سرعت بهبود مییابند.
بهبود سلامت استخوان
یکی از مهمترین خواص گلابی کمک به تقویت و استحکام استخوانهاست.گلابی مواد معدنی زیادی دارد که میتوان به منیزیم، منگنز، فسفر، کلسیم و مس اشاره کرد. این مواد کمبود مواد معدنی استخوان و بیماریهایی ناتوانکننده را مثل پوکیاستخوان و ضعفهای عمومی بدن که بهدلیل فقدان حمایت استخوانی ایجاد میشود، جبران میکنند.