کد خبر: ۲۱۱۵۰۴
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۸ - ۲۴ مهر ۱۳۹۷ - 2018October 16
820 میلیون نفر در دنیا دچار گرسنگی و سوءتغذیه هستند. در ایران برنامه های متعددی در جهت کاهش سوء تغذیه مردم اجرا شده و حاصل این برنامه ها بر اساس مطالعات وزارت بهداشت نشان می دهد که سو ءتغذیه کودکان بیشتر از 50 درصد طی دو دهه کاهش یافته است
شفاآنلاین>سلامت>مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: کوتاه قدی و کم وزنی ناشی از سوء تغذیه طی دو دهه حدود 80 درصد کم شده است و از حدود 20 درصد در سال 74 به چهار درصد کاهش یافته است.

به گزارش شفاآنلاین، زهرا عبداللهی با اشاره به روز جهانی غذا (24 مهر) تصریح کرد: روز جهانی غذا که از سوی سازمان جهانی بهداشت نامگذاری شده است. مهمترین هدفش توجه دادن کشورها و حساس سازی برای رفع گرسنگی<Hunger> و سوء تغذیه و حذف آن تا سال 2030 میلادی است.

به گفته عبداللهی، رفع تمام اشکال سوء تغذیه ناشی از کمبود دریافت انرژی، کم وزنی، لاغری، کمبود ریز مغذی های، آهن ویتامین A و D، پیشگیری از اضافه وزن و چاقی است.

وی افزود: بر اساس آمار سازمان جهانی بهداشت،820 میلیون نفر در دنیا دچار گرسنگی و سوءتغذیه هستند. در ایران برنامه های متعددی در جهت کاهش سوء تغذیه مردم اجرا شده و حاصل این برنامه ها بر اساس مطالعات وزارت بهداشت نشان می دهد که سو ءتغذیه کودکان بیشتر از 50 درصد طی دو دهه کاهش یافته است.

مدیرکل دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت ادامه داد: با توجه به کاهش سوء تغذیه در کشور مهمترین نگرانی افزایش اضافه وزن و چاقی<Obesity> در جامعه است، مصرف بی رویه فست فودها، مواد قندی نمک، چربی و تحرک بدنی ناکافی بر این معضل دامن می زند.

عبداللهی افزود: اکنون 60 درصد بزرگسالان بالای 18 سال و 22درصد گروه سنی هفت تا 18 سال نیز اضافه وزن و چاقی دارند و 20درصد دانش آموزان مبتلا به چاقی شکمی هستند.

وی، بدخوری و تحرک بدنی ناکافی را مهمترین عوامل در افزایش احتمال ابتلا به دیابت دانست و گفت: اولویت های برنامه تغذیه وزارت بهداشت، پیشگیری و کنترل اضافه وزن و چاقی است.

عبداللهی خاطرنشان کرد: برای پیشگیری از چاقی دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت با صنایع غذایی در حال همکاری است که آنها نمک، قند و چربی را در محصولاتشان کاهش دهند.

وی گفت: با اجرای برنامه غنی سازی آرد و مکمل یاری آهن برای کودکان زیر دو سال و مادران باردار، آموزش های تغذیه ای در مراکز جامع سلامت حدود 25 تا 50 درصد کم خونی و کمبود آهن در گروههای سنی مختلف جامعه کاهش یافته است.

وی اظهار داشت: در حال حاضر کمبود آهن در کودکان زیر دو سال از 38 درصد به 17 درصد و در مادران باردار از 21درصد به 14درصد کاهش یافته است.

عبداللهی ادامه داد: اجرای برنامه های مراقبتهای سلامتی، آموزش و مشاوره به مادران، اجرای مکمل یاری آهن، ویتامین ها، واکسیناسیون برای پیشگیری از ابتلا به بیماریها و عفونت ها از مهمترین دستاوردها در کاهش سوء تغذیه بوده است.ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: