از دست رفتن دندانها و جایگزینی آنها گاهی توام با مشکلات مخاطی و لثهای برای زنان سالمند پس از یائسگی است.
شفا آنلاین>سلامت>یک جراح لثه و ایمپلنت با اشاره به اینکه بیدندانی در کنار تغییرات هورمونی مشکلات مخاطی را برای زنان پس از یائسگی ایجاد میکند، گفت: لثه جزو یکی از بافتهای بدن است که تحت تاثیر بافتها یا هورمونهای زنانگی قرار میگیرد.
به گزارش
شفا آنلاین:دکتر جابر یقینی درباره مهمترین مشکلات دندانی<
Dental problems> در افراد سالمند اظهار کرد: از دست رفتن دندانها و جایگزینی آنها گاهی توام با مشکلات مخاطی و لثهای برای زنان سالمند پس از یائسگی است.
وی با بیان اینکه بیدندانی در کنار تغییرات هورمونی مشکلات مخاطی را برای زنان پس از یائسگی ایجاد میکند، افزود: اگر یائسگی با مشکلات بیدندانی در زنان همراه باشد این مسئله سبب شده تا هر چقدر به سنین کهنسالی نزدیک میشوند احتمالا دندانهای بیشتری را از دست بدهند.این جراح لثه و ایمپلنت خاطر نشان کرد: هرچقدر به سنین کهنسالی نزدیک میشویم احتمال از دست رفتن دندانها بیشتر میشود با توجه به اینکه جمعیت قابل توجهی از جامعه ما افراد مسنی هستند که از بیدندانی رنج میبرند بنابراین اولویت اصلی برای آنها جایگزین کردن دندانهای از دست رفته است.
یقینی با بیان اینکه لثه و مخاط یکی از ارگانها و بافتهای بدن است که تحت تاثیر بافتها یا هورمونهای زنانگی قرار میگیرند، عنوان کرد: این هورمونها در روند تکامل لثه و مخاط بسیار تاثیرگذار هستند.
وی ادامه داد: هنگامی که پس از یائسگی سطح هورمونهای زنانگی کاهش یابند علائم و تظاهرات دهانی همچون سوزش در مخاط دهان برای بیمار بهوجود میآید و افرادی که پیش از یائسگی مشکلی با دندان مصنوعی خود نداشتند پس از آن دیگر نمیتوانند حتی آن را تحمل کنند یا ممکن است مزههای غیرعادی در دهان خود احساس کنند.
دانشیار دانشگاه دندانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی اصفهان عنوان کرد: مشکلات دندانی و بیدندانی در کیفیت زندگی بیمار تاثیرگذار است. بنابراین بیماران باید با این موضوع به خوبی آشنا شوند چراکه در برخی از مواقع برای رفع مشکلات دندانی بیماران نیازمند مشاوره با متخصص زنان و زایمان نیز هستند تا با جایگزینی هورمونهایی که کاهش پیدا کرده است مشکلات بیمار را به حداقل برسانند.طبنا