کد خبر: ۲۱۰۸۰۱
تاریخ انتشار: ۰۳:۳۰ - ۱۸ مهر ۱۳۹۷ - 2018October 10
کلوئید معمولاً از زخم اولیه بزرگتر است و بیش از محدوده آن رشد میکند، حال آن که بافت در جای زخم هیپرتروفیک داخل محدوده زخم اولیه جای میگیرد

شفا آنلاین>سلامت>کلویید یا گوشت اضافه عبارت است از رشد بیش از اندازهی بافت همبند جای زخم که در اطراف زخم، معمولاً پس از التیام آن، ایجاد میشود. جای زخم کلوئیدی <Colloidal ulcer>گاهی اوقات با جای زخم هیپرتروفیک اشتباه گرفته میشود.

به گزارش شفا آنلاین:در مجموع، کلوئید معمولاً از زخم اولیه بزرگتر است و بیش از محدوده آن رشد میکند، حال آن که بافت در جای زخم هیپرتروفیک داخل محدوده زخم اولیه جای میگیرد. علت ایجاد گوشت اضافه مشخص نیست اما در کل در میان افراد دارای پوست تیره رواج بیشتری دارد.

درمانهای گوناگونی برای این مشکل وجود دارد.
افراد مستعد ایجاد گوشت اضافه باید از سوراخ کردن بدن (پیرسینگ)،خالکوبی(تاتو) و جراحی غیرضروری خودداری کنند.

علت ایجاد کلوئید
علت دقیق ایجاد گوشت اضافه مشخص نیست؛ اما معمولاً پس از آکنه، کورک و جوش زدن، سوراخ کردن بدن، در سوختگی ها، بریدگی ها و بعد از عمل جراحی تشکیل میشود و عفونت نیز احتمال شکلگیری آن را افزایش میدهد. ظاهراً سلولهایی موسوم به فیبروبلاست که تولید بافت همبند جای زخم (کلاژن) را بر عهده دارند دچار مشکل میشوند؛ البته معلوم نیست که آیا خود فیبروبلاستها نقصی دارند یا معضلی در مواد شیمیایی کنترل کننده فعالیت آنها وجود دارد. گمان می رود هورمونها، مشکلات سیستم ایمنی و عاملهای ژنتیکی و وراثتی همگی در بروز گوشت اضافه نقش داشته باشند. منظور از "ژنتیک” این است که این عارضه از طریق کدهای خاصی به نام ژن از نسلی به نسل دیگر منتقل میشود. هر سلول بدن از کروموزومهایی تشکیل میشود که سازندهی بسیاری از ژن ها به شمار میروند.
پوست کلوئیدی در میان افرادی با پوست تیره تر، به ویژه بین اقوام آفریقایی ـ امریکایی، رواج بیشتری دارد. در سنین ده تا سی سالگی درصد شیوع این عارضه بیش از دیگر سنین است، اگرچه درصد شیوع در ابتدا و انتهای این بازه سنی کمتر است. بر اساس مطالعات انجام گرفته بر روی آفریقاییها از هر 100 نفر در 6 تا 16 نفر پوست کلویید ساز ایجاد میشود.

علائم ایجاد شده
بافت کلویید معمولاً حدود سه ماه پس از آسیب اولیه پوست تشکیل میشود، اگرچه در برخی موارد این شکل گیری یک سال زمان میبرد. نخستین علامتی که جلب توجه میکند این است که رشد بافت همبند نرم جای زخم در خارج از کناره های زخم اولیه شروع میشود و حساس یا دردناک میشود و همراه با خارش و سوزش می باشد. گوشت اضافه گاهی اوقات بدون هیچگونه زخم پوستی مشخص ایجاد میشود، با این وجود، اکثر افراد خود، میتوانند به خوبی علت این مشکل را تعیین کنند. استخوان سینه، شانه، لاله گوش و گونه ناحیه های رایج بروز این مشکل هستند. ایجاد این بیماریروی مفصل، دامنه ی حرکتی را محدود میکند و به مرور زمان، رنگ قرمز اصلی به قهوه ای تغییر مییابد یا رنگ پریده میشود. رشد گوشت اضافه از چند هفته تا چند ماه طول میکشد و معمولاً آهسته است اما گاهی ظرف چند ماه ناگهان بزرگ میشود. اکثر جای زخمهای کلوییدی به محض توقف رشد، در همان اندازه باقی میمانند یا کوچکتر میشوند.

درمان کلوئید
کلویید یا گوشت اضافه به کمک بررسی ظاهر پوست و شرح حال پزشکی تشخیص داده میشود. جای زخم کلوئیدی معمولاً به مرور زمان کوچک و به ندرت کاملاً محو میشود. ممکن است فکر کنید که جای زخم کوچکی که دیده هم نمیشود اهمیت چندانی ندارد، بااین حال، اگر ظاهر آن باعث نگرانیتان میشود میتوانید از درمانهای متعدد موجود بهره بگیرید. هیچ درمان گوشت اضافه ای با موفقیت صد در صد توأم نیست و پزشک احتمالاً ترکیبی از روشهای مختلف را پیشنهاد خواهد داد.
روشهای درمانی عبارتند از:

1-استروئیدها
بافت کلویید در اکثر موارد به تزریق استروئیدی به نام تریامسینولون داخل جای زخم واکنش مثبت نشان میدهند. تزریقها هر دو تا شش هفته یکبار تا زمان مشاهده علائم بهبود انجام میشود. این تزریقها گاهی تشکیل شبکهای از رگهای سطحی (تلانژکتازی) یا روشن و نازک شدن پوست پیرامون محل تزریق را به دنبال دارد. قرار دادن نوار اشباع شده با استروئید روی بافت کلویید به مدت 12 ساعت در روز نیز یکی دیگر از روشهای درمان گوشت اضافه است.

2-فشار و یا پانسمانهای بسته
در این روش محل مورد نظر به گونهای پانسمان میشود که فشار روی آن محل وارد شود و یا جای زخم با هوا تماس نیابد (پانسمان های بسته و یا محفوظ از هوا). این پانسمان باید هر 12 یا 24 ساعت یکبار به مدت چند هفته تجدید شود. سیلیکون به صورت ژل یا نوار آغشته به سیلیکون یا نوار پلی اورتان چسب دار مواد لازم برای انجام این پانسمان هستند؛ البته محصولات دیگری نیز در دسترس هستند. برای درمان گوشت اضافه روی لاله گوش (معمولاً ناشی از سوراخ کردن گوش) گوشواره فشاری پیشنهاد میشود که عموماً پس از برداشتن گوشت اضافه با عمل جراحی استفاده میشود و باید تمام ساعات شبانه روز به گوش انداخته شود.

3-کرایوتراپی
در کرایوتراپی به کمک سوند بافت منجمد میشود. این روش یا به تنهایی یا در کنار دیگر راهکارهای درمانی، به ویژه تزریق استروئید، برای درمان کلویید مورد بهره برداری قرار میگیرد. کرایوتراپی در مراحل اولیه رشد گوشت اضافه را متوقف میکند. کمرنگ شدن پوست اطراف ناحیه تحت درمان از عوارض این روش به شمار میرود. در کرایوتراپی با استفاده از یک سوند بافت کلوییدی از درون زخم روی پوست منجمد میشود؛ البته این روش هنوز در حال بررسی است.

4-درمان با لیزر
غالباً برای درمان گوشت اضافه لیزربه کار برده میشود؛ بهترین نتیجه و در عین حال کمترین عوارض جانبی با استفاده از لیزرهای با طول موج 585 نانومتر به دست می آید. با این حال پژوهشهای بیشتری باید انجام شود تا کارآمدترین نوع لیزر و بهترین شیوه کاربرد آن مشخص شود. لیزرهای 585 تأثیر کمتری روی پوست تیره دارند. در بعضی موارد قرمزی کاهش مییابد اما کلویید کوچک نمیشود. پس از تزریق استروئید غالباً از لیزر دی اکسید کربن برای درمان کلویید در موارد دشوار استفاده میشود.

5-درمان با اینترفرون
اینتروفرون آلفا دارویی ضد ویروس است که در صورت استفاده شدن در کنار تزریق استروئید، اثر آن را در درمان گوشت اضافه بهبود میدهد اما به تنهایی چندان کارآمد نیست.

6-رتینوئیدها
رتینوئیدها، که معمولاً برای درمان آکنه و جوش به کار برده میشوند، در صورت استعمال بر روی سطح گوشت اضافه یا تزریق درون آن اثرات مثبتی به جای میگذارند. اما معمولاً نخستین انتخاب پزشکان نیستند، چون به اندازه دیگر روشها کارآمد نیستند.

7-جراحی
برداشتن جای زخم کلوییدی از طریق جراحی میتواند جای زخمی حتی بزرگتر از زخم اول را به جا بگذارد، بنابراین توصیه میشود پیش از روی آوردن به جراحی، درمانهای دیگری مانند تزریق استروئید، پانسمان فشاری یا بسته را امتحان کنید. تکنیکهای محتاطانه و دقیق جراحی و در عین حال استفاده از کمترین تعداد بخیه ممکن هنگام بستن زخم خطر تشکیل گوشت اضافه ی بیشتر را کاهش میدهد.

پیشگیری
اگر در یکی از گروههای مستعد ابتلا به این مشکل (دارای پوست تیره، سن 10 تا 30 و…) قرار دارید یا گوشت اضافه پیش از این تشکیل شده است، بهتر است از سوراخ کردن بدن، خالکوبی و انجام جراحیهای غیرضروری مانند جراحی زیبایی، به ویژه در آن ناحیه هایی از بدن خودداری کنید که احتمال تشکیل گوشت اضافه در آنها بیشتر است. در صورت بروز آکنه، آن را به درستی و با شیوهای مناسب در مراحل اولیه درمان کنید تا جای آنها زخم نشود. چنانچه گمان برده شود که احتمال تشکیل کلویید پوست وجود دارد و انجام عمل جراحی ضروری است، جراح استفاده از پانسمان، تزریق استروئید یا دیگر روشهای درمان بافت کلوییدیرا برای کاهش خطر ایجاد گوشت اضافه توصیه میکند.

علت بروز این مشکل هنوز دقیقا مشخص نیست اما اگر شما عوامل خطر یاد شده در مقاله را دارید بهتر است به منظور پیشگیری از تشکیل بافت کلویید روی پوست خود از سوراخ کردن، جراحی و… پرهیز کنید. در صورت بروز این مشکل بهتر است در مراحل اولیه نسبت به درمان گوشت اضافه اقدام کنید. در صورت بروز کلویید روی بدن، پزشک بهترین درمان را با توجه به شرایطتان برای شما تجویز می کند

پزشک آنلاین
.دکتر گیتا فقیهی [ متخصص پوست و مو ]
غیر قابل انتشار: ۰
در انتظار بررسی: ۰
انتشار یافته: ۲۶
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۸/۰۲/۳۱
0
0
سلام رو شانه ی من ی جوش بود که در اوردم اصلا چند سال اول گوشت اضافه نیوردم بعد چند سال بزرگ شد وروی دستم جوشهایی در اومده ورفتم دکتر ازمایش گفته که ریشه مونده وبزرگ شده من الان باید چی کنم
مدیر پایگاه
باسلام
بهتراست به یک جراح عمومی یا پلاستیک مراجعه نمایید
الی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۴:۰۹ - ۱۳۹۸/۰۵/۰۲
0
0
سلام من از این گوشت های اضافی به مدت ۷ سال هست روی شانه هام وجود داره هرچی تزریق انجام دادم بدتر شد چیکار کنم
Ali
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۰:۳۵ - ۱۳۹۸/۰۷/۳۰
0
0
سلام وقتتون بخیر
من حدود یک سال پیش لب بالا در اثر تصادف پاره شده از طرف داخل و بخیه زدن الان بعد یک سال جای بخیه از طرف داخل لب گوشت اضافه اورده و یه طرف لبم ورم داره چکار کنم ممنون میشم از راهنمایی تون.
مدیر پایگاه
باسلام
احتمالا باید عمل ترمیمی دراین باره صورت گیرد البته حتما به جراح پلاستیک یا متخصص گوش و حلق و بینی مراجعه کنید
نیما
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۰۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۷
0
0
سلام من فکر میکردم تو دستم خار رفته برا جراحی رفتم چیزی تو دستم نبود گفتن گوشت اضافی تشکیل شده یعنی گوشت اضافی تو بدن(دست)ایجاد میشه اثراتشم درد همیشگی بود
نیما
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۰۲ - ۱۳۹۸/۰۸/۰۷
0
0
سلام من فکر میکردم تو دستم خار رفته برا جراحی رفتم چیزی تو دستم نبود گفتن گوشت اضافی تشکیل شده یعنی گوشت اضافی تو بدن(دست)ایجاد میشه اثراتشم درد همیشگی بود
عباسی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۰۸ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۳
0
0
باسلام روی انگشت شست فرزندم بعدازسوختگی مقداری گوشت اضافه باقی مونده باتوجه به اینکه فرزندم دوساله هست میخواستم راهنمایی کنید
مدیر پایگاه
باسلام
بهتراست یک جراح ترمیمی و یا پلاستیک ایشان را ویزیت کنند
شاید نیازبه ترمیم باشد
مریم
|
Germany
|
۱۲:۳۱ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۵
0
0
سلام من به مدت دوساله که روی شکمم گوشت اضافه در اومده از طرفی رفتم دکتر بهم گفت که پوستت حساس می خواستم ببینم برداشتن خال روی صورت ضرری داره یا نه ممکنه به خاطر برداشتن خال گوشت اضافه در بیاد یا نه ممنون ميشم راهنمایی کنید
مدیر پایگاه
باسلام
برداشتن برخی خال ها با روش های علمی و دقیق بسیارلازم است.اما درنهایت متخصص پوست و مو باید پس ازبررسی و معاینه دقیق به شما نظربدهد
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۳:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۸/۱۷
0
0
سلام من گوشم سوراخ کردم گوشت اضافه آورده اندازه به نخود میخواهم بزرگ تر نشه یا اینکه آب به از بین بره چه کار باید انجام برم
المیرا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۸/۰۹/۱۹
0
0
سلام.من ۴ بار پیرسینگ بینی انجام دادم ولی هربار دیدم داره دورش قرمزی و یه چیزی شبیه گوشت میزنه،در آوردم.ولی اینبار هم سوراخ کردم و زده اما نمیخوام در بیارمش.یعنی هییییچ کاری نمیشه کرد که در همین حالت بشه درمانش کرد و پیرسینگ رو برنداشت؟؟؟؟؟در حال حاضر من پماد جنتامایسن میزنم که تقریبا بی فایده ست و فقط نمیزاره چرک کنه.
امیر
|
Germany
|
۰۰:۴۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۰۶
0
0
دوستان عزیز من ۳۹ سالمه و تقربیا از سن ۲۰ سالگی‌دچار این مشکل شدم..تقریا تمام شونه هام رو دربرگرفته...هر نوع کاری که فکرشو بکنید انجام دادم...بدتر و بدتر شد..لیزر پی دی ال...فریز..تزریق...بارها و بارها ..از ۳ سال پبش دیگه بیخیال شدم...الانم بهتر نشده که هیچ بدتر هم هستش...تنها پیشنهادم اینه که سعی کنید خنک نگهدارید محلهای آسیب دیده رو..
مینا پناهی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۱۱ - ۱۳۹۸/۱۰/۲۲
0
0
سلام میخواستم بپرسم ایا ازمایشی هست که نشون بده فرد کلویید داره یا نه؟ چون من پشت گوشم گوشت اضافه دراورد اما روی صورتم خال برداشتم و جراحی کردم هیچ گوشت اضافی در نیومد حتی تاتو ابرو سه بار انجام دادم و مشکلی نداشتم.
علی ظهیری
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۱۶ - ۱۳۹۸/۱۱/۰۸
0
0
سلام میخواستم ببپرسم کلوئید لاله ی گوش در بیمارستان دارند پشت گوشم گوشت اضافه در امده دستگاه دارند که عملم کنند
زهرا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۸:۲۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۲
0
0
سلام چراگوشت اضافه دربدن دردستگاه تناسلی دردمیکندوگاهی میسوزد
مدیر پایگاه
باسلام
اگراین درد همیشگی است باید بعد ازتعطیلات به متخصص زنان مراجعه کنید تا معاینه شوید
سارا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۴:۱۹ - ۱۳۹۹/۰۱/۰۶
0
0
من از بیست سالگی روی قفسه سینم کلوئید درورده . که با تزریق تریامهگزال یه ذره کنترل شد اما الان امپول خارجیش گیر نمیاد . ایا امپول ایرانی بزنم خوبه؟ الان بعد ده سال بزرگتر شده. ایا اگه درمان نکنم . بزرگتر هم میشه. یعنی تا یه سنی متوقف نمیشه. ؟ الان از یه سکه بزرگتر شده.
اویس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۴۴ - ۱۳۹۹/۰۱/۳۱
0
0
ببخشیدمن روی گوشم یه گوشت اضافهددراومده پیش جراح پلاستیکم رفتم عمل نکرده چیکارکنم
غزاله
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۰۵ - ۱۳۹۹/۰۲/۰۳
0
0
سلام خسته نباشید ، من حدود هشت ساله پیش عمل قلب باز کردم و دیابتی هستم و انسولین مصرف میکنم ، پارسال پرسینگ بینی زدم و الان حدود یکسال هست جای پرسینگ خوب نشده و حالت برآمدگی روی بینی در اومده و کمی رنگش تیره تر از رنگ پوست خودم شده از داخل بینی هم همین برآمدگی بسیار سفت شده آیا راهی داره این برآمدگی از بین بره؟
محمود
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۴۳ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۱
0
0
سلام من پام شیش ماه پیش عمل جراحی کردم وپلاتین گذاشتم الان یکم گوشت اضاف اورده کنار بخیه که در حال راه رفتن سوزش داره ونمیزاره راه برم باید حتما ببستمش باید چکار کنم تا خوب بشه؟
مهراد
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۲/۲۵
0
0
ببخشید من لبم پاره شده خوردم زمین میخواستم ببینم گوشت اضافه میاره
مدیر پایگاه
باسلام
آیا زخم عمیق بوده/
آیا بخیه خورده؟
زهرا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۲۴ - ۱۳۹۹/۰۳/۰۱
0
0
سلام من گوشم گوشت اضافه دراورده تاالانم س بارجراحی کردم ولی بزرگترشده البته قبلش سوراخ کردم ک گوشت اضافه دراورده ب نظرتون بایدچیکارکنم
fateme
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۵۰ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۶
0
0
سلام من ١٩سالمه و تقريبا ٦ساله روي شونه هام هر جوشي كه ميزنم كلوييد ميشه امپول تريام زدم چندين بار ولي اصلا خوب نشده يك بار ليزر هم كردم خوب نشده خواهش ميكنم اگر كسي درماني ميدونه بهم بگه لطفا
fateme
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۲:۵۵ - ۱۳۹۹/۰۳/۲۶
0
0
سلام من ١٩سالمه و تقريبا ٦ساله روي شونه هام هر جوشي كه ميزنم كلوييد ميشه امپول تريام زدم چندين بار ولي اصلا خوب نشده يك بار ليزر هم كردم خوب نشده خواهش ميكنم اگر كسي درماني ميدونه بهم بگه لطفا
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۱:۰۸ - ۱۳۹۹/۰۴/۰۵
0
0
من روی دست هام رخم های عمیقی داشتم و حالا گوشت اضافه اورده ..چیکار کنم که گوشت های اضافه زخمام از بین بره
سارا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۵۶ - ۱۳۹۹/۰۴/۱۶
0
0
سلام من تقریبا یک ماه هستش بالای گوشم رو سوراخ کردم و کمی گوشت اضافه آورده باید چی کار کنم تا سریع تر خوب بشه؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۲:۵۴ - ۱۳۹۹/۰۴/۲۴
0
0
سلام،من حدودا یه سالی میشه گوشمو سوراخ کردم،جای سوراخ گوش مشکل نداره بالای سوراخ گوشم وهم ازپشت گوشم به اندازه یه عدس یه چیز سفت درمیاره که درد داره همراه باعفونت و چرک خونی،چکارکنم خوب بشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۵۲ - ۱۳۹۹/۰۸/۰۶
0
0
سلام من گوشمو چند سال پیش سوراخ کردم چند وقت هستش که گوشت اضافی اندازه نخود جاش در اومده چکار کنم تا خوب بشه؟
جلیلی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۲۰:۴۹ - ۱۳۹۹/۰۸/۱۰
0
0
سلام پسرم سه سالشه پاهاش با اب جوش سوخته بعد از دوماه گوشت اضافه آورده جوراب کشی گرفتم ولی بی قرار ی میکنه درمان دیگه ای داره؟لطفا راهنمایی کنید
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: