در این انبار، 116 قلم داروی قاچاق وجود داشت که به انبار معاونت غذا و دارو منتقل و پرونده تخلف نیز برای رسیدگی بیشتر به مراجع قضایی ارسال شد
شفاآنلاین>سلامت> بازرسان معاونت غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، یک انبار داروی قاچاق به ارزش تقریبی یک میلیارد ریال را در منطقه چهار تهران کشف کردند.
به گزارش شفاآنلاین، سازمان غذا و دارو اعلام کرد: «در این انبار، 116 قلم داروی قاچاق وجود داشت که به انبار معاونت غذا و دارو منتقل و پرونده تخلف نیز برای رسیدگی بیشتر به مراجع قضایی ارسال شد. لازم است شهروندان هنگام خرید حتما به اصل بودن برچسب اصالت نصب شده روی کالاها دقت کنند تا سودجویان نتوانند داروهای قاچاق را وارد چرخه مصرف کنند زیرا به تازگی افراد فرصت طلب، با نصب برچسب اصالت جعلی، اعتماد عموم را جلب و اقدام به فروش کالای تقلبی میکنند.»
لزوم استعلام برچسب اصالت کالاهای سلامت محور
انتخاب کالاهای سلامت محور اصیل یکی از مهمترین دغدغههای مصرفکنندگان این محصولات است که یکی از راههای اطمینان از اصالت و سلامت اینگونه کالاها وجود برچسبهای اصالت روی کالا است. تمام محصولات سلامت محور باید دارای برچسب اصالت یا برچسب ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت باشند و هیچگونه برچسب دیگری مورد تایید نیست.
محصولات سلامت محور شامل فرآوردههای دارویی، داروهای گیاهی، فرآوردههای بیولوژیک، مکملهای تغذیهای، شیرخشک، فرآوردههای خوراکی و آشامیدنی، آرایشی و بهداشتی، تجهیزات(Equipment) و ملزومات پزشکی و لوازم کودک است. از بین محصولات سلامت محور، فرآوردهای اصیل است که از طریق مسیر و شبکه مجاز مورد تایید و تعریف سازمان غذا و دارو باشد و در حلقههای مختلف زنجیره تامین تا عرضه و حتی بعد از آن دارای صاحب و مسئول مشخص و پاسخگو باشد.
شناسه اصالت نیز شناسهای 16 رقمی است که بر اساس استاندارد اعلامی کمیته برای ایجاد امکان کنترل اصالت توسط مصرفکننده نهایی روی هر واحد فرآورده الصاق میشود؛ این شناسه با لایهای پوشانده شده و پس از برداشتن این لایه توسط مصرف کننده آشکار خواهد شد. برچسب اصالت نیز قسمتی مشخص روی بستهبندی هر واحد فرآورده است که شناسههای ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت و سایر اطلاعات(Information) مربوط بر اساس استاندارد تعریف شده روی آن درج یا الصاق میشود. شناسه ردیابی و رهگیری نیز 20 رقمی و شناسه تجاری فرآورده (GTIN) یا شماره جهانی اقلام تجاری نیز 14 رقمی است. شناسه اختصاصی برای فرآورده در سطح جهان است که بر مبنای استانداردهای سازمان GSI صادر شده و دارای طول ثابت 14 رقمی است.
بنابراین برچسب ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت فرآوردههای سلامت شامل شناسه تجاری فرآورده (GTIN)، شناسههای ردیابی، رهگیری (UID) و کنترل اصالت، شماره سری ساخت و تاریخ انقضا است که میتواند از طریق شماره تلفن 216185، شماره پیامک 20008822 و سایت www.ttac.ir استعلام شود.
این گزارش تاکید کرده است که برچسب ردیابی، رهگیری و کنترل اصالت فرآوردهها برخلاف هولوگرامها و برچسبهای امنیتی به خودی خود بیانگر اصالت فرآورده نیستند و برای کسب اطمینان باید مورد راستی آزمایی قرار گرفته و داده های مربوطه باید از سامانه سازمان استعلام شوند