مددکاران اجتماعی و روانشناسان در واحد خدمات حمایتی محک میکوشند تا این باور را در بیماران و جامعه نهادینه کنند که سرطان پایان کودکی نیست
شفاآنلاین>سلامت> روزانه ۸۰ کودک مبتلا به سرطان برای انجام مراحل مختلف درمان به مؤسسه خیریه محک مراجعه میکنند. این درحالی است که این کودکان برای گذر از بیماری علاوه بر اقدامات پزشکی و درمانی نیازمند اقدامات مؤثر و مناسب روانشناسی هستند تا مراحل درمان را با موفقیت پشت سر بگذارند.
به گزارش شفاآنلاین، سرپرست واحد روانشناسی مؤسسه خیریه محک در این باره گفت: «مددکاران اجتماعی و روانشناسان در واحد خدمات حمایتی محک میکوشند تا این باور را در بیماران و جامعه نهادینه کنند که سرطان پایان کودکی نیست.»
مریم محمدعلی در روز جهانی کودک با تأکید بر رفع نیازهای عاطفی و روانی کودکان تحت حمایت محک در سراسر کشور بیان کرد: «علاوه بر درمان کودک، نیازهای عاطفی و روانی او نیز مورد توجه قرار میگیرد. تمام تلاشمان این است که در کنار ارائه خدمات درمانی، ضمن توجه به مسائل روانی، فضایی شاد را برای کودکان مبتلا به سرطان فراهم کنیم تا آنها در مراحل درمان(Treatment)، کودکی را فراموش نکنند.»
وی با بیان اینکه ایجاد شادی برای کودکان مبتلا به سرطان کاری بس سخت و دشوار است تأکید کرد: «برای شاد کردن این افراد باید کمک کنیم تا بتوانند استعدادهای درونی شان را کشف و به آن اعتماد کنند. کودک شاد، کودکی است که مهارت خاصی را یاد گرفته و از آن استفاده میکند. از اینرو محک تلاش میکند تا هر کودک به اندازه تواناییهای خود، مهارتهای زندگی را بیاموزد.
این آموزشها نیز از طریق بازیدرمانی، هنردرمانی و رواندرمانی توسط روانشناسان کودک در اختیار آنها قرار میگیرد تا در هنگام درمان سرطان بتوانند لحظات شاد و با نشاطی را تجربه کنند.»
محمدعلی با تأکید بر اهمیت بروزخلاقیت در کودکان بیمار توضیح داد: «برای این کار نیازی به استفاده از ابزارهای خاص و گرانقیمت نیست. با استفاده از ابتداییترین وسایل نیز میتوان خلاقیت را در کودکان مبتلا به سرطان ایجاد کرد. فقط کافی است آنها را از بیماریشان جدا کنیم.»
وی افزود: «روانشناسان میکوشند تا محبت بیقید و شرط خود را به طور مستقیم از طریق بازی با کودک به اشتراک بگذارند که خود بهترین راه برای تأمین سلامت(Health) عاطفی کودکان محسوب میشود و آنها را برای همیشه در مقابل افسردگی واکسینه میکند.»ایران