این غذا حاوی پروتئین فراوان بوده، پروتئین نقشی موثر در حفظ بافت بدن و تولید آن دارد بنابراین کله جوش برای تقویت عضلات بدنسازان و پرورش اندام آنها بسیار مفید است، این افراد کله جوش را میتوانند برای وعده غذایی یا میان وعده میل کنند
شفاآنلاین>سلامت> یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذای محلی را در رفع پوکی استخوان و آرتروز موثر دانست.به گزارش شفاآنلاین، کله جوش یکی از غذاهای محلی استان اصفهان بوده که حاوی انواع ویتامینهای A ، C ، D ، E ، K ، گروه ویتامینهای B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۹، B۱۲ ، کربوهیدرات، کلسیم، فسفر، سدیم، پتاسیم، فیبر، آهن، پروتئین، روی (زینک)، منیزیم، منگنز، کاروتنوئیدها، اسید چرب امگا ۳ و اسیدهای آلی است.برای بررسی خواص کله جوش و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) مطالبی را عنوان نمودند.مهمترین خواص کله جوشحیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره مهمترین خواص کله جوش اظهار کرد: این غذا حاوی پروتئین فراوان بوده، پروتئین نقشی موثر در حفظ بافت بدن و تولید آن دارد بنابراین کله جوش برای تقویت عضلات بدنسازان و پرورش اندام آنها بسیار مفید است، این افراد کله جوش را میتوانند برای وعده غذایی یا میان وعده میل کنند.وی درباره خواص دیگر کله جوش بیان کرد: این غذا به علت داشتن پروتئین تأثیری چشمگیر در افزایش انرژی و تقویت عمومی بدن دارد، کله جوش به علت وجود کلسیم، فسفر، منیزیم و ویتامین D استخوانها و دندانها را محکم و از ابتدای افراد به پوکی استخوان و آرتروز جلوگیری میکند.این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: کله جوش به علت داشتن اسیدهای آلی دستگاه گوارش (معده، روده کوچک و بزرگ) را ضدعفونی میکند، این غذا به علت وجود پروتئین، کلسیم، فیبر، منیزیم، فسفر، منگنز، پتاسیم و آهن برای زنان باردار و جنین بسیار مفید است، منگنز نقشی موثر در رشد بافتهای بدن و مغز جنین دارد.عظمایی تأکید کرد: کله جوش به علت داشتن ویتامینهای A ، C و E خاصیت آنتی اکسیدانی دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماریهای مختلف به ویژه انواع سرطانها محافظت میکند.وی تصریح کرد: کله جوش برای کودکان در حال رشد و کهنسالان بسیار مفید است و تأثیری چشمگیر در طراوت و شادابی پوست و مو، رفع کمخونی، تقویت بینایی، افزایش طول عمر، بهبود عملکرد مغز، تقویت حافظه و افزایش(Increase) قدرت باروری در مردان دارد.عظمایی یادآوری کرد: نام دیگر کله جوش کالجوش است به این معنی که کشک موجود در این غذا نباید زیاد جوشانده شود.مواد لازم برای تهیه کله جوش (چهار تا پنج نفر)کشک ساییده شده ۳۰۰ گرمپیاز ۲ تا سه عددنعناع خشک شده سه قاشق غذاخوریگردو ۱۰۰ گرمنمک و پودر زردچوبه به مقدار لازمروغن کنجد به مقدار لازمآب چهار تا پنج لیواننان سنگک تازه به مقدار لازم
طرز تهیه کله جوش
- نخست پیازها را نگینی خُرد کنید و با روغن تفت دهید.
- پودر زردچوبه، نمک، نعناع خشک شده و گردو را به پیازهای تفت داده شده اضافه کنید.
- مواد را کمی تفت دهید سپس آب را به مواد اضافه و صبر کنید تا بجوشد.
- کشک ساییده شده را به سایر مواد بیفزایید.
- مواد را قبل از جوشیدن از روی حرارت بردارید.
- کله جوش را همراه با نان سنگک تازه و سبزیخوردن میل کنید.