مصرف میوههایی مانند سیب، پرتقال، هندوانه، کیوی، گریپفروت، لیموشیرین و نوشیدن روزانه سه لیوان شربت آب لیموترش تازه با عسل به علت داشتن ویتامین C فراوان، با تقویت سیستم ایمنی بدن در پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و درمان آن مؤثر هستند
شفا آنلاین>سلامت>یک پژوهشگر طب سنتی راهکارهایی ساده برای تقویت سیستم ایمنی بدن ارائه کرد.
به گزارش
شفا آنلاین:حیدر عظمایی درباره تغییر مزاج بدن در فصل پاییز گفت: با توجه به فرا رسیدن فصل پاییز و تغییرات جوی آب و هوا، مزاج بدن نیز از گرمی به سردی تغییر پیدا میکند، این حالت بیشتر صبحها اتفاق میافتد از این رو افراد برای اینکه در این فصل کمتر به سرماخوردگی و آنفلوانزا دچار شوند باید با استفاده از دمنوشها، میوهها و سبزیها سیستم ایمنی بدن خود را تقویت کنند.
وی درباره مؤثرترین ویتامینها برای تقویت سیستم ایمنی بدن بیان کرد: ویتامینهای A ، C ، D۳ و E نقشی مؤثر در افزایش مقاومت بدن در برابر انواع بیماریها دارند و در این بین ویتامین C تأثیری چشمگیر در تقویت سیستم ایمنی (دفاعی) بدن دارد. این ویتامین از ابتلای افراد به سرماخوردگی<
a cold> و انواع عفونت جلوگیری میکند.
مناسبترین میوهها برای تقویت سیستم ایمنی بدن
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: مصرف میوههایی مانند سیب، پرتقال، هندوانه، کیوی، گریپفروت، لیموشیرین و نوشیدن روزانه سه لیوان شربت آب لیموترش تازه با عسل به علت داشتن ویتامین C فراوان، با تقویت سیستم ایمنی بدن در پیشگیری از ابتلا به سرماخوردگی و درمان آن مؤثر هستند.
مناسبتترین سبزیها برای تقویت سیستم ایمنی بدن
عظمایی مصرف سبزیهایی مانند اسفناج، گوجهفرنگی<
tomato>، کلمبروکلی و شلغم رابه علت فراوانی ویتامین C، در تقویت سیستم ایمنی بدن موثر دانست و تأکید کرد: شلغم خام همراه با عسل یا پخته شده خاصیت آنتیبیوتیکی دارد، همچنین استفاده از پیاز خام یا پخته شده و سوزاندن آن تأثیری چشمگیر در رفع عفونتهای بدن و سرماخوردگی دارد.
قوی تصریح کرد: سیر به علت داشتن موادی به نام آلیسین و سولفور خاصیت ضد میکروبی دارد؛ استفاده از این گیاه باکتری استافیلوکوک را از بین برده و به درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا کمک میکند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف آش عدس برای مبتلایان به سرماخوردگی و افراد ضعیف بسیار مناسب است؛ افراد برای تهیه این آش باید برنج نیمدانه، عدس و پیاز را با هم بپزند و موقع استفاده از آش، پودر فلفل قرمز را به آن اضافه کنند.
عظمایی اظهار کرد: پودر زردچوبه خاصیت ضد التهابی و باکتریایی دارد بنابراین مصرف این ادویه به مقابله بدن در برابر انواع میکروبها کمک کرده و سیستم ایمنی بدن را نیز تقویت میکند.
عسل حاوی مادهای به نام پلیفنول است و زنجبیل هم مانند یک آنتیبیوتیک طبیعی عمل میکند از این رو ترکیب عسل و زنجبیل عفونتهای دستگاه تنفسی و گوارشی را از بین میبرد. برای تهیه این مخلوط باید یک چهارم قاشق غذاخوری پودر زنجبیل و یک قاشق مرباخوری عسل را در یک لیوان آب جوش بریزند و این محلول را روزانه سه لیوان میل کنند.
بخوری مؤثر برای پاکسازی سینوسها
وی بخور ترکیب آویشن شیرازی، پونه کوهی، نعناع، تخم گشنیز و اکالیپتوس را در پاکسازی سینوسها، درمان سرماخوردگی، سردرد، تنگی نفس و آسم و ضد عفونی کردن محیط خانه اثرگذار دانست و بیان کرد:مقدار مساوی از هر یک از این گیاهان را داخل قابلمه بریزید سپس ۲ لیتر آب به آنها اضافه کنید، در قابلمه را گذاشته و پنج تا ۱۰ دقیقه آنها را بجوشانید، سپس به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه زیر چادر یا پتو بخور دهید.
مؤثرترین دمنوشهای تقویت کننده سیستم ایمنی بدن
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: دمنوشهایی مانند آویشن شیرازی، مرزنجوش، پونهکوهی، نعناع، جینسینگ، اکیناسه (سرخارگل)، گل پنیرک، ختمی و زوفا، بارهنگ، قدومه شیرازی، اسطوخودوس، بابونه، چای سبز، سفید و کوهی، کاکوتی و عناب از جمله دمنوشهای مناسب برای تقویت سیستم ایمنی بدن هستند، نوشیدن این دمنوشها از ابتلای افراد به سرماخوردگی پیشگیری و به درمان این عارضه کمک میکند.
طرز تهیه دمنوشی مناسب برای درمان سرماخوردگی و آنفلوانزا
عظمایی تأکید کرد: نوشیدن دمنوش ترکیب آویشن شیرازی، پونه کوهی، گل پنیرک، گل ختمی، اسطوخودوس، بارهنگ و عناب نقشی مؤثر در بهبود سرماخوردگی و آنفلوانزا، رفع عفونت سینوسها (سینوزیت) و معده، سرفه و خارج کردن خلط از ریهها دارد. برای این منظور باید ۳۰ گرم آویشن شیرازی را با ۱۰ گرم از هر یک از این گیاهان و هفت عدد عناب داخل قوری ریخته و پس از اضافه کردن آبجوش به آن صبر کنند تا دمنوش به خوبی دَم بکشد. هنگام مصرف دمنوش، عسل به آن اضافه کنید، این دَمکرده را میتوان روزانه چهار تا پنج لیوان میل کرد.
وی تصریح کرد: ترکیب سرکه سیب یا انگور محلی، سیر و عسل خاصیت آنتیبیوتیکی قوی دارد. برای این تهیه این مخلوط سه حبه سیر خام را به شکل ریز رنده و آنها را با یک لیوان سرکه سیب یا انگور محلی و هفت قاشق غذاخوری عسل مخلوط کنید، این ترکیب باید روزانه سه بار هر بار یک قاشق غذاخوری میل شود.
مبتلایان به سرماخوردگی برای رفع مشکلشان باید علاوه بر استفاده از این گیاهان دارویی از مصرف غذاهای حجیم و چرب هم پرهیز کنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت: مصرف همزمان گیاهان دارویی با داروهای آرامبخش شیمیایی، خوابآور، ضد فشارخون و افسردگی ممنوع است، زیرا این گیاهان ممکن است اثربخشی داروهای شیمیایی را افزایش دهند. بنابراین باید بین استفاده از گیاهان دارویی و مصرف داروهای شیمیایی ۲ تا سه ساعت فاصله باشد.
عظمایی یادآوری کرد: افرادی که شیمیدرمانی میشوند، مبتلایان به هپاتیت و نارساییهای قلبی و اشخاصی که انسولین تزریق میکنند باید گیاهان دارویی را تحت نظر پزشک استفاده کنند، کودکان زیر سه سال و کهنسالان نیز بهتر است قبل از مصرف این گیاهان با متخصص طب سنتی مشورت کنند.yjc