خرما باید جزوی از رژیم غذایی سالم باشد چراکه حاوی قند، پروتئین و بسیاری از ویتامینهای ضروری است. اگر خرما را با خیار لهشده مصرف کنید میتوانید وزنتان را در محدودهی نرمال و متعادل نگه دارید
شفا آنلاین>
تغذیه>اگر میخواهید درباره خواص و فواید خرما، فواید خرما برای پوست، خواص خرما خشک، فواید خرما برای ورزشکاران، خواص خرما و گردو، فواید خرما در بارداری، مضرات خرما، خواص خرما برای قلب و مهمترین و بهترین فواید خرما اطلاعاتی کسب کنید در این نوشتار با ما همراه باشید.
به گزارش
شفا آنلاین: در این مطلب درباره خواص و فواید خرما، خواص خرما و گردو، خواص خرما در بارداری، خواص خرما برای قلب، خواص خرما خشک، خواص خرما زرد، خواص خرما برای کودکان، خواص خرمای سیاه و خواص درمانی خرما اطلاعاتی در اختیارتان قرار میگیرد.
خواص خرما شامل موارد زیر است: بهبود سلامت استخوانها، رهایی از یبوست، اختلالات رودهای، مشکلات قلبی، کمخونی، اختلالات جنسی، اسهال، سرطان معده و بسیاری از عوارض دیگر. با خرما میتوانید به شیوهای سالم و بدون عارضه وزن اضافه کنید. خرما منبع غنی انواع ویتامین، مواد معدنی و فیبر است. برخی از متخصصان سلامت<Health> معتقدند خوردن روزی یک خرما برای داشتن یک رژیم سالم و متعادل ضروری است.
خواص فراوان خرما آن را به یکی از بهترین مواد خوراکی برای رشد عضلات تبدیل کرده است. افراد خرما را به اشکال مختلف مصرف میکنند مثلاً آن را با شیر و ماست مخلوط میکنند یا برای صبحانهای سالم و خوشمزه آن را روی نان میمالند. خرما هم برای کودکان و هم برای بزرگسالان سرشار از فایده است بهخصوص در دوران نقاهت بیماری یا جراحت.
پژوهشهای پزشکی مدرن اثبات کرده که خرما<Date> در پیشگیری از سرطان معده مؤثر است. مسلمانان و کسانی که روزه میگیرند روزهی خود را با خرما و آب باز میکنند. این کار از پرخوری بعد از باز کردن روزه هم جلوگیری میکند. وقتی بدن شروع به جذب مواد مغذی خرما میکند حس شدید گرسنگی فرومینشیند.
از شیرهی خرما بهعنوان شیرینکننده برای تهیهی اسموتیها یا دسرها میتوان استفاده کرد. خرما یکی از بهترین غذاهای شیرین و پرخاصیتی است که میتواند فرآیند گوارش را تنظیم کند. در کمتر از نیم ساعت بعد از خوردن خرما سطح انرژی بدن بالا میرود.
انجمن سرطان آمریکا توصیه میکند روزانه ۲۰ تا ۳۵ گرم فیبر غذایی مصرف شود که این میان فیبر را میتوان با خوردن خرما تأمین کرد. علاوه بر این گفته میشود خوردن یک خرما بهصورت روزانه سلامت چشم و بینایی را برای همهی عمر تضمین میکند و خاصیت خرما در مقابله شبکوری هم زبانزد است.
ارزش تغذیهای خرما
خرما منبع غنی اکثر ویتامینها و مواد معدنی است. علاوه بر این مقادیر زیادی انرژی، قند و فیبر دارد. مواد معدنی مهم و ضروریای مانند کلسیم، آهن، فسفر، سدیم، پتاسیم، منیزیم، سولفور و روی در آن یافت میشود. ویتامینهای زیادی ازجمله تیامین، ریبوفلاوین، نیاسین، اسیدفولیک یا B۹، ویتامین A. و ویتامین K. در خرما وجود دارد. این میوهی خوشمزه علاوه بر اینها حاوی روغن، منگنز و مس است که همگی آنها برای سلامتی ضروری هستند.
خواص خرما برای سلامتی را در اینجا برایتان شرح میدهیم:
۱. مستحکم کردن استخوانها
میزان قابل توجه مواد معدنی مثل فسفر، پتاسیم و کلسیم که در خرما یافت میشود آن را به یک غذای کامل و فوقالعاده برای تقویت استخوانها و مقابله با بیماریهای دردناک و ناتوانکنندهای مثل پوکی استخوان تبدیل کرده است. خرما حاوی سلنیوم، منگنز، مس و منیزیم است که همهی آن چیزی است که برای رشد و تقویت استخوانها ضروری است بهخصوص برای افرادی که پا به سن میگذارند و استخوانهایشان رو به ضعیف شدن میگذارد.
۲. درمان یبوست
خرما را معمولاً جزو خوراکیهای ملین طبقهبندی میکنند. به همین دلیل خوردن مرتب آن به افرادی که دچار یبوست هستند توصیه میشود. برای اینکه از خاصیت مسهل کنندگی خرما بیشترین بهره را ببرید شب آنها را در آب بخیسانید و صبح خرما و آب آن را میل کنید. خرما حاوی مقادیر زیادی فیبر محلول است که برای بهبود حرکت دودی روده و عبور آسان غذا از جهاز هاضمه ضروری است، به همین خاطر میتواند علائم یبوست را از بین ببرد.
۳. درمان اختلالات رودهای
ترکیبات نیکوتینی موجود در خرما برای درمان بسیاری از اختلالات رودهای مفید است. مصرف مداوم آن از رشد ارگانیسمهای مضر جلوگیری میکند درنتیجه به رشد باکتریهای مفید در روده کمک میکند. خرما، چون هم فیبرهای غیر محلول و هم فیبرهای محلول به همراه مقادیر فراوانی از اسیدآمینههای مفید دارد میتوان به گوارش بهتر غذا کمک کند بنابراین باعث میشود مواد مغذی غذاها توسط جهاز هاضمه بهتر جذب شوند.
۴. درمان کمخونی
خرما مواد معدنی زیادی دارد که برای بسیاری عوارض و اختلالات مفید هستند، اما مقادیر بالای آهن، خرما را به یک مکمل رژیمی عالی برای مبتلایان به کمخونی تبدیل کرده است. خرما با میزان بالای آهنی که دارد کمبود آهن را در بیماران کمخون جبران میکند انرژی و بنیه را تقویت میکند و احساس رخوت و سستی را از بین میبرد. شما میتوانید تکههای خرما را به غلات صبحانه و فرنی خود اضافه کنید.
۵. درمان حساسیتها
یکی از جالبترین نکات در مورد خرما این است که این میوه حاوی سولفور طبیعی است. سولفور بهندرت در مواد خوراکی یافت میشود، اما اثراتش بر سلامتی انسان بیشمار است ازجمله اینکه از بروز واکنشهای آلرژیک و حساسیتهای فصلی جلوگیری میکند.
طبق پژوهشی که در سال ۲۰۰۲ انجام شد، ترکیبات ارگانیک سولفور بر بسیاری از افرادی که مبتلا به آلرژی فصلی رینیت هستند اثر مثبتی دارد. حدود ۲۳ میلیون نفر فقط در آمریکا به این بیماری مبتلا هستند. خرما میتواند با واردکردن سولفور به رژیم غذایی علائم این حساسیتهای فصلی را به طرز قابلتوجهی کاهش دهد.
۶. کمک به افزایش وزن
خرما باید جزوی از رژیم غذایی سالم باشد چراکه حاوی قند، پروتئین و بسیاری از ویتامینهای ضروری است. اگر خرما را با خیار لهشده مصرف کنید میتوانید وزنتان را در محدودهی نرمال و متعادل نگه دارید. یک کیلو خرما تقریباً ۳۰۰۰ کالری دارد و کالری موجود در این مقدار برای تأمین نیاز روزانهی بدن انسان به انرژی کفایت میکند.
۷. افزایش انرژی
خرما سرشار از قندهای طبیعی مانند گلوکز، فروکتوز و ساکروز است؛ بنابراین اگر میخواهید با خوردن یک میان وعده انرژیتان را بهسرعت افزایش دهید خرما را انتخاب کنید. بسیاری از مردم سرتاسر جهان برای میان وعدهی عصرشان و برای اینکه از خستگی و رخوت خارج شوند از خرما استفاده میکنند. عموماً هنگام ورزش در باشگاه یا در خانه دچار خستگی شدید میشوید، با خوردن چند عدد خرما در چنین مواقعی بهسرعت انرژی خود را بازیابی کنید.
۸. حفاظت از سلامت دستگاه عصبی
ویتامینهای موجود در خرما موجب میشوند سلامت و عملکرد دستگاه عصبی تقویت شود. پتاسیم یکی از مواد اصلی و مهم برای داشتن یک دستگاه عصبی سالم است و علاوه بر آن سرعت و هوشیاری مغز را افزایش میدهد. ازآنجاکه خرما حاوی مقادیر زیادی پتاسیم است پس غذایی عالی برای افراد مسن و افرادی که سیسم عصبیشان دچار کندی و رخوت شده است میباشد؛ همچنین برای افرادی که میخواهند قدرت ذهنی و مغزی خود را افزایش دهند.
۹. بهبود سلامت قلب
خرما در حفظ سلامت قلب شما بسیار مؤثر است. اگر خرما را شب در آب بخیسانید و صبح آن را له کنید و مصرف کنید میتواند در درمان ضعف قلب مؤثر واقع شود. پتاسیم موجود در آنهم طبق پژوهشها میتواند از حملات قلبی و سایر بیماریهای قلبی جلوگیری کند. علاوه بر این ثابتشده که مصرف خرما میزان کلسترولهای بد خون را کاهش میدهد و از این طریق خطر حملات قلبی و سکته را کاهش میدهد. به همین خاطر است که مصرف دو بار در هفتهی خرما موجب بهبود سلامت کلی قلب میشود.
۱۰. درمان ضعف جنسی
مطالعات نشان دادهاند خرما حتی برای افزایش بنیهی جنسی هم مفید است. یک مشت خرما را در شیر تازهی بز شب تا صبح بخیسانید و بعد آن را با همان شیر بهاضافهی مقداری پودر هل و عسل مخلوطکنید. این ترکیب معجونی عالی برای افزایش توان جنسی و کاهش عقیمی ناشی از اختلالات جنسی مختلف است. دانش امروزی تجربهی پیشینیان در استفاده از خرما برای تقویت قوای جنسی را تأیید میکند.
پژوهشی در سال ۲۰۰۶ اثرات خرما و روغنش را بر عملکرد جنسی بررسی کرد و نشان داد میزان بالای ترکیبات استرادیول و فلاونوئید موجود در خرما موجب افزایش تعداد و تحرک اسپرمها میشود، همچنان که اندازه و وزن بیضهها را هم افزایش میدهد؛ بنابراین اگر شما به دنبال تقویت قوهی مردانگی هستید خرما بخورید، چون خرما یک داروی مقوی قوهی باه قوی و طبیعی است.
۱۱. پیشگیری از شبکوری
خواص درخت خرما کم نیست و از آن جمله باید به کاربرد آن در درمان بیماریهای مختلف گوش، بینی و گلو اشاره کرد. مثلاً اگر برگهای درخت خرما را به خمیر تبدیل کنند و دور چشم بمالند یا اگر آن را بهصورت خوراکی مصرف کنند، ثابتشده که فراوانی شبکوری را کاهش میدهد. از این راهحل بهعنوان جایگزینی برای دارو عمدتاً در نواحی روستایی که خرما در آن میروید استفاده میشود.
۱۲. درمان اسهال
خرمای رسیده حاوی پتاسیم است که اثرش در کنترل اسهال شناختهشده است. علاوه بر این هضم خرما هم آسان است بنابراین به تسکین اسهالهای مزمن کمک میکند. فیبرهای محلول در خرما هم در تسکین اسهال نقش دارند به این طریق که موجب حجیم شدن مدفوع شده و سیستم دفع را به حالت سالم و نرمالش برمیگرداند.
۱۳. پیشگیری از سرطان معده
پژوهشها نشان دادهاند که مصرف خرما خطر ابتلا به سرطان معده و علائمش را کاهش میدهد. خرما یک داروی مقوی برای همهی سنین است اثرش گاهی از داروهای معمول هم بیشتر است. ضمن اینکه، چون طبیعی است هیچگونه عوارض جانبی برای بدن انسان ندارد.
خرما بهسرعت هضم و جذب میشود و انرژی بدن را افزایش میدهد. شما میتوانید از شکر خرما که خشک شد و آسیاب شدهی خرما است هم استفاده کنید.
اگرچه شکر خرما هم حاوی مواد مغذی فراوانی است، اما در انتخاب و نگهداری آن باید دقت کنید، زیرا بسیار چسبناک هستند و اگر بستهبندی و نگهداری مناسبی نداشته باشند ممکن است ناخالصیها و آلودگیهایی به آن بچسبد. شستن خرما قبل از مصرف هم به همین دلیل حائز اهمیت است چراکه باعث میشود آلودگیهایی که به بدنهی چسبناک آن چسبیده از آن جدا شود.فردا