ماساژهای ملایم، مصرف انواع مغزها مانند مغز بادام، گردو، فندق و پسته، استفاده از برخی مواد غذایی مانند عسل، موز، شیر بادام و تخم مرغ و نوشیدن دمنوشهای گیاهی به همراه مصلحات آنها با توجه به فصل به سرحال شدن افراد کمک میکنند
شفاآنلاین>سلامت> حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی درباره عوامل موثر در افزایش انرژی افراد و سرحال شدن آنها اظهار کرد: به طور کلی عوامل زیادی در افزایش انرژی افراد و سرحال شدن آنها اثرگذار هستند که این عوامل عبارتند از: رژیم غذایی صحیح، شغل مناسب، خواب کافی، ورزش و نرمشهای ملایم، یوگا و مدیتیشن، استحمام کردن با آب ولرم، استفاده از عطرهای ملایم مانند عطر گل محمدی و استشمام بوهای خوش. به گزارش شفاآنلاین، وی درباره عوامل دیگری که در افزایش انرژی افراد موثر هستند، بیان کرد: ماساژهای ملایم، مصرف انواع مغزها مانند مغز بادام، گردو، فندق و پسته، استفاده از برخی مواد غذایی مانند عسل، موز، شیر بادام و تخم مرغ و نوشیدن دمنوشهای گیاهی به همراه مصلحات آنها با توجه به فصل به سرحال شدن افراد کمک میکنند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: ویتامینها و املاح معدنی مورد نیاز مغز مانند اسیدچرب امگا ۳، ویتامینهای C ، E ، B۶ و B۱۲، گلوکز، پروتئین، منیزیم، فسفر، آهن، پتاسیم، روی (زینک) و اسید آمینه تریپتوفان نقشی موثر در ساخت هورمون سروتونین در خون و دستگاه گوارش دارند؛ این هورمون موجب سرحال شدن افراد میشود.
انواع دمنوشها
عظمایی درباره انواع دمنوشها تأکید کرد: به طور کلی دمنوشها دارای سه طبع سرد، معتدل و گرم هستند؛ از دمنوشهای با طبع سرد میتوان به کاسنی، شاهتره و کیالک اشاره کرد؛ افراد باید این دَمکردهها را در فصل گرم سال همراه با عسل میل کنند.
وی تصریح کرد: دمنوشهای چای سبز و دارچین، سیب، بِه، نعناع با گشنیز، شیرین بیان، ورون (بهلیمو) و بابونه طبعی معتدل دارند؛ از دمنوشهای با مزاج گرم میتوان به هل، دارچین، گل میخک، جینسینگ، جینکو، زعفران، رزماری و سیاهدانه اشاره کرد.
دمنوشهای مناسب برای همه طبعها در محل کار
این محقق و پژوهشگر طب سنتی(Traditional medicine) درباره دمنوشهای مناسب برای همه طبعها در محل کار، گفت: دمنوش شیرین بیان از جمله دمنوشهای مناسب برای محل کار است این دمنوش نقشی موثر در افزایش انرژی بدن و سرحال شدن افراد، رفع رفلاکس، کاهش اسید و تقویت معده دارد؛ برای تهیه دمنوش شیرین بیان افراد باید یک قاشق مرباخوری از ریشه این گیاه را داخل قوری بریزند، سپس به آن سه تا چهار لیوان آب اضافه و صبر کنند تا دمنوش به خوبی دَم بکشد.
عظمایی اظهار کرد: دمنوشهای میوهای مانند سیب و بِه هم از دیگر دمنوشهای مناسب برای محل کار هستند؛ برای تهیه دمنوش سیب اشخاص نخست باید سیبها را با پوست به صورت درشت رنده سپس آنها را خشک کنند و کمی تفت بدهند؛ دمنوش سیب نشاطآور است و نقشی موثر در سرحال شدن افراد دارد؛ برای تهیه این دمنوش افراد باید یک قاشق مرباخوری از سیبهای تفت داده شده را داخل قوری بریزند سپس به آن چهار لیوان آب اضافه کنند و بگذارند تا دمنوش به خوبی دَم بکشد.
وی بیان کرد: دمنوش برگ و میوه بِه نشاطآور است و تأثیری چشمگیر در تقویت قلب و مغز و کاهش استرس دارد؛ افراد برای تهیه این دمنوش باید یک قاشق مرباخوری از برگ خشک شده یا میوه بِه را در قوری بریزند سپس به آن چهار لیوان آب اضافه و صبر کنند تا دمنوش به خوبی دَم بکشد.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: دمنوش چای سبز با دارچین خاصیت چربی سوزی دارد و در افزایش انرژی افراد و سرحال شدن آنها موثر است؛ اشخاص برای تهیه این دمنوش باید قاشق مرباخوری از چای سبز(Green tea) را به همراه یک تکه از چوب دارچین داخل قوری بریزند سپس به آن چهار تا پنج لیوان آب اضافه کنند و بگذارند تا دمنوش به خوبی دَم بکشد.
عظمایی تأکید کرد: دمنوش نعناع خشک شده با تخم گشنیز از دیگر دمنوشهای مناسب برای محل کار است؛ این دمنوش ضدنفخ و بادشکن است و تأثیری چشمگیر در رفع اضطراب و استرس و سرحال شدن افراد دارد؛ افراد برای تهیه این دمنوش باید یک قاشق چایخوری از هریک از این مواد را داخل قوری بریزند سپس به آن چهار لیوان آب اضافه و صبر کنند تا دمنوش به خوبی دَم بکشد.
سایر دمنوشهای مفید برای محل کار در فصل سرد
وی درباره سایر دمنوشهای مفید برای محل کار در فصل سرد، یادآوری کرد: دمنوشهای سیب خشک شده با دارچین و زنجبیل، آویشن با چای سبز و هل، جینسینگ و گل بنفشه، مخلوط هل، گل میخک، گشنیز و دارچین، بابونه و دارچین، سورنجان با قولنجان (خولنجان)، جینکو و زعفران از دیگر دمنوشهای مناسب برای محل کار در فصل سرد سال هستند.