همهگیری جهانی آنفلوآنزا در رتبههای نخست فهرست نگران کنندهترین چالشهای سلامت عمومی قرار دارد
شفا آنلاین>سلامت>۱۰۰ سال قبل شیوع ویروس آنفلوآنزا حدود ۵۰ میلیون قربانی برجا گذاشت و هماکنون کارشناسان نسبت به همهگیری مجدد جهانی این بیماری نگران هستند.
به گزارش
شفا آنلاین ، طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا در آن زمان حدود ۵۰۰ میلیون نفر یعنی یک سوم از جمعیت جهان به ویروس آنفلوآنزا آلوده شدند. بیش از ۵۰ میلیون نفر بر اثر ابتلا به این بیماری کشته شدند که این آمار از قربانیان ارتش آمریکا در جنگ جهانی دوم بیشتر بوده است.
شدت و گستردگی شیوع این بیماری تقریبا غیر قابل تصور بوده و وخیمترین همهگیری جهانی در تاریخ مدرن به حساب میآید.
میشل اوسترهولم، مدیر مرکز تحقیقات بیماریهای عفونی دانشگاه مینهسوتا گفت: همهگیری جهانی آنفلوآنزا در رتبههای نخست فهرست نگران کنندهترین چالشهای سلامت عمومی قرار دارد.
کارشناسان سازمانها و مراکز تحقیقاتی همچون سازمان بهداشت جهانی (WHO)، آکادمی ملی علوم و مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا پیش بینی کردهاند که همهگیری مجدد بیماری<Sickness> آنفلوآنزا تقریبا قطعی است.
سازمان بهداشت جهانی هشدار داده است که ریشهکن ساختن ویروسهای بیماری آنفلوآنزا امکانپذیر نیست. با رشد سفرهای بین المللی، همهگیری این بیماری میتواند به سرعت بالایی در جهان اتفاق افتد این درحالیست که آمادگی کافی برای مقابله با این چالش وجود ندارد.
مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا نیز اعلام کرده است: درصورتیکه در گونههای جانوریِ ویروس آنفلوآنزا جهشی اتفاق افتد یا به شکل مستقیم از حیوان منتقل شود احتمال همهگیری مجدد آن وجود دارد. اصلیترین عامل کمک کننده در شیوع این ویروس نبود واکسن جهانی و مصون نبودن بشر در برابر گونههای جدید و احتمالی این ویروس است.
طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا تهدید همهگیری بیماری آنفلوآنزا در آینده وجود دارد و میتوان در تمامی نقاط جهان شاهد آن بود.
اگرچه با شروع هر فصل شیوع آنفلوآنزا متفاوت است و به شکلهای مختلف افراد را درگیر میکند، طبق اعلام مرکز کنترل و پیشگیری از امراض آمریکا هر ساله میلیونها انسان به این بیماری مبتلا میشوند. صدها هزار نفر در بیمارستان بستری میشوند و سالانه هزاران یا دهها هزار نفر بر اثر عوامل ناشی از این بیماری جان خود را از دست میدهند.
دریافت سالانه واکسن آنفلوآنزا بهترین روش برای مقابله با ویروس این بیماری است که امکان تزریق آن از شش ماهگی به بعد امکانپذیر است. همچنین درحالیکه این واکسن تنها ۴۰ درصد تاثیرگذاری دارد، تزریق آن میتواند بهترین گزینه باشد. ایسنا