کد خبر: ۲۰۹۳۷
تاریخ انتشار: ۲۲:۲۶ - ۰۷ ارديبهشت ۱۳۹۳ - 2014April 27
شفا آنلاین- دبیر علمی بیست و دومین کنگره انجمن جراحان کودکان ایران گفت: در حال حاضر کمتر از یکصد جراح کودک در کشور به فعالیت مشغولند که نیمی از این تعداد در تهران هستند.

به گزارش شفا آنلاین، دکتر فتح الله روشن ضمیر اظهار داشت : جراحی های کودکان به دلیل حساس و تخصصی بودن باید به دست جراحان کودکان صورت گیرد و این در حالی است که بیش از 50 درصد اعمال جراحی کودکان را جراحانی که عمده آنان نیز جراحان عمومی هستند، صورت می گیرد.

وی با اشاره به اینکه در برخی از استان های کشور حتی یک جراح کودک نیز وجود ندارد، یاد آور شد: در کشوری مانند ترکیه با جمعیتی مشابه ایران تعداد جراحان اطفال حدود 4 برابر ایران است.

روشن ضمیر، آگاهی نداشتن مردم از این رشته، پایین بودن تعرفه های درمانی و طولانی بودن مدت زمان تحصیل در این رشته در کشور را به عنوان مهم ترین عواملی بر شمرد که از گرایش پزشکان فارغ التحصیل به رشته جراحی کودکان کاسته است.

وی همچنین گفت: آپاندیسیت شایع ترین بیماری اورژانس دستگاه گوارش در کودکان است که بیشتر در سنین نوجوانی ( 12 تا 19 سالگی) اتفاق می افتد.

دبیر علمی بیست و دومین کنگره انجمن جراحان کودکان ایران یادآور شد: نتایج تحقیقات طی سال های اخیر نشان داده که برخلاف باور عموم، آپاندیس عضوی زائد نبوده که عضوی مناسب برای اعمال جراحی جایگزین است، این درحالی است که بسیاری از جراحانی که تخصص آنان کودکان نیست به محض مراجعه کودک یا نوجوانی که دچار دل درد شده، نسبت به جراحی و برداشتن آپاندیس وی

اقدام می کنند.

وی ادامه داد: با توجه به اهمیت این موضوع، محور بیست و دومین کنگره سالیانه انجمن جراحان کودکان ایران به بیماری های تکاملی و اکتسابی روده بزرگ(کولورکتال) اختصاص یافته است که در آن بیماری های اکتسابی (بیماری هایی که نوزاد از بدو تولد به آن مبتلاست و بیماری های غیر اکتسابی که نوزاد و کودک پس از تولد به آنان ابتلا می یابد، مورد بحث و بررسی متخصصان قرار خواهد گرفت.

روشن ضمیر اظهار داشت: بیماری های اکتسابی شامل انواع بیماری های نقص تکاملی در دستگاه گوارش است که در آن بخشی از روده و مقعد طی مراحل شکل گیری جنین تشکیل نمی شود و با اعمال جراحی تخصصی و پیچیده می بایست، نسبت به جراحی نوزاد پس از تولد اقدام کرد.

وی گفت: صدمات(تروما) و بدخیمی ها علاوه بر بیماری آپاندیسیت از دیگر بیماری های اکتسابی دستگاه گوارش کودکان است که در صورت ابتلای کودک به آن می بایست، نسبت به جراحی های درمانی اقدام کرد.

در بیست و دومین کنگره انجمن جراحان کودکان ایران، همچنین مباحثی از قبیل بی اختیاری دفع مدفوع در کودکان، نقص عصبی روده بزرگ که سبب اختلال در حرکت روده و ایجاد یبوست مزمن در کودکان می شود، بیماری های التهابی روده از قبیل کولیت اولسروز، بیماری کرون، خونریزی های قسمت تحتانی دستگاه گوارش در کودکان و سایر بیماری های ناحیه مقعد ارایه می شود.

بیست و دومین کنگره سالیانه انجمن جراحان کودکان ایران در روزهای 20 تا 24 اردیبهشت ماه در مرکز همایش های رازی تهران برگزار می شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: