کد خبر: ۲۰۹۳۵۲
تاریخ انتشار: ۱۰:۵۰ - ۰۳ مهر ۱۳۹۷ - 2018September 25
این شربت آرام‌بخش قلب و اعصاب است و نقشی مؤثر در رفع اضطراب، استرس، افسردگی، کم خوابی، بی‌خوابی و تپش غیرطبیعی قلب دارد
شفاآنلاین>سلامت> پژوهشگر‌ طب سنتی مصرف نوعی شربت طبیعی را در رفع کم خوابی، بی خوابی و اختلالات کم توجهی و بیش فعالی کودکان مؤثر دانست.

به گزارش شفاآنلاین شربت سنبل‌الطیب حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶ ، کربوهیدرات، سدیم، پتاسیم، قند مانند گلوکز، ساکاروز و فروکتوز، منگنز، منیزیم، روی (زینک)، آهن، مس، کلسیم، پروتئین، اسید فولیک، تانن، کومارین، والرین، ملانین، سروتونین، اسید گاما آمینو بوتیریک و اسید چرب امگا ۳ است.

برای بررسی خواص شربت سنبل‌الطیب و اینکه مصرف این شربت برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی مطالبی را عنوان نمودند.

مهم‌ترین خواص شربت سنبل‌الطیب‌

حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی (Traditional medicine) درباره مهم‌ترین خواص شربت سنبل‌الطیب اظهار کرد: این شربت آرام‌بخش قلب و اعصاب است و نقشی مؤثر در رفع اضطراب، استرس، افسردگی، کم خوابی، بی‌خوابی و تپش غیرطبیعی قلب دارد.

وی درباره خواص دیگر شربت سنبل‌الطیب بیان کرد: این شربت تأثیری چشمگیر در درمان اختلالات کم توجهی و بیش فعالی کودکان و افزایش تمرکز آن‌ها دارد؛ شربت سنبل‌الطیب به علت داشتن والرین نقشی مؤثر در افزایش میزان اسید گاما آمینو بوتیریک در سیستم عصبی دارد بنابراین این شربت به تسکین سردرد‌های میگرنی و آرامش ذهن کمک شایانی می‌کند.

این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: شربت سنبل‌الطیب با حفظ میزان سروتونین و نور‌اپی‌نفرین (نور‌آدرنالین) در برخی نواحی مغز ترس و اضطراب را برطرف و شادی و نشاط را در افراد ایجاد می‌کند؛ این شربت با بهبود عملکرد مغز و سیستم عصبی نقشی مؤثر در تقویت حافظه و پیشگیری(prevention) از ابتلا به آلزایمر دارد.

عظمایی تأکید کرد: شربت سنبل‌الطیب به رفع ناراحتی‌های گوارشی ناشی از اعصاب مانند معده‌ درد و کاهش قند و فشار خون عصبی کمک شایانی می‌کند؛ این شربت تأثیری چشمگیر در بهبود اسپاسم‌های عضلانی (گرفتگی عضلات) و سندروم پای بی‌قرار دارد.

وی تصریح کرد: شربت سنبل‌الطیب خاصیت آنتی اکسیدانی دارد و ضد تشنج هم است؛ این شربت نقشی مؤثر در تقویت سیستم قلبی و عروقی، تسکین درد‌های قاعدگی، شادابی و طراوت پوست و مو، رفع دل‌پیچه، سرگیجه، کم‌خونی و اختلال وسواس فکری – عملی (OCD)، پیشگیری از سفید شدن مو‌ها و کمک به سیاه شدن مجدد آنها دارد.

موارد منع مصرف شربت سنبل‌الطیب

عظمایی درباره موارد منع مصرف شربت سنبل‌الطیب یادآوری کرد: مصرف این شربت برای زنان باردار ممنوع است؛ افرادی که دارو‌های شیمیایی فشار خون، آرام‌بخش، ضد افسردگی و خواب‌آور مصرف می‌کنند نباید این شربت را همزمان با دارو‌های خود بنوشند، زیرا در این صورت اثربخشی دارو‌ها افزایش پیدا می‌کند بنابراین باید بین مصرف شربت و استفاده از دارو‌ها ۲ تا سه ساعت فاصله باشد.

مواد لازم برای تهیه ۲ لیتر شربت سنبل‌الطیب

عرق سنبل‌الطیب                       یک و نیم لیتر‌

عرق بیدمشک                            نیم لیتر

ریشه سنبل‌الطیب                      ۴۰ گرم

طرز تهیه شربت سنبل‌الطیب

- عرق سنبل‌الطیب و بیدمشک را با هم مخلوط کنید.
- ریشه سنبل‌الطیب را نیم کوب و آن را به مخلوط عرق سنبل‌الطیب و بیدمشک اضافه کنید و بگذارید ۲ تا سه ساعت بماند.
- مخلوط مواد را ۲ تا سه دقیقه بجوشانید.
- پس از اینکه دمای ترکیب جوشیده شده متعادل شد (به ۵۰ درجه سانتی‌گراد رسید) آن را صاف کنید.
- عسل را به مخلوط صاف شده بیفزایید.
- شربت را به خوبی هم بزنید تا قوام بیاید.
- شربت را داخل ظرف شیشه‌ای بریزید و آن را در یخچال نگهداری کنید.
- برای تهیه یک لیوان از شربت سنبل‌الطیب سه تا چهار قاشق غذاخوری از شربت غلیظ را داخل لیوان بریزید و بقیه لیوان را آب اضافه کنید.
- شربت سنبل‌الطیب را می‌توان روزانه سه لیوان (صبح، عصر و قبل از خواب) به صورت گرم یا سرد مصرف کرد.
مطالب مرتبط
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: