کد خبر: ۲۰۷۸۶۷
تاریخ انتشار: ۲۲:۵۹ - ۱۸ شهريور ۱۳۹۷ - 2018September 09
چندی است که اخبار سوء استفاده از کارت‌های بانکی شهروندان با استفاده از دستگاهی به نام اسکیمر موجب نگرانی‌هایی در جامعه شده است

شفا آنلاین>اجتماعی>پلیس از شیوه جدید کلاهبرداری و برداشت ۵ میلیاردی از حساب‌های بانکی شهروندان با استفاده از دستگاه اسکیمر خبر داد و در خصوص اعلام رمز عابر بانک به فروشنده‌ها هشدار داد


به گزازش شفا آنلاین:چندی است که اخبار سوء استفاده از کارت‌های بانکی<Bank Cards> شهروندان با استفاده از دستگاهی به نام اسکیمر موجب نگرانی‌هایی در جامعه شده است. در جدیدترین مورد، فرد کلاهبردار که به عنوان فروشنده در یک فروشگاه فعالیت می کرد، با کپی کردن اطلاعات عابربانک خریداران، مبالغ زیادی را از حساب آنان خارج می کرد. اگرچه این فرد پس از برداشت بیش از ۵ میلیارد ریال از حساب شهروندان دستگیر و پرونده وی در مراجع قضایی در حال رسیدگی است، اما پلیس معتقد است رعایت نکات ایمنی از سوی شهروندان در هنگام استفاده از دستگاه‌های کارتخوان فروشگاهی، بهترین راهکار برای پیشگیری از قربانی شدن توسط افراد سودجو است.

اسکیمر دستگاهی است که قابلیت کپی کردن اطلاعات کارت‌های اعتباری بانکی را داشته و  در کنار دستگاه کارت خوان و عابر بانک‌ها نصب می‌شود. هنگامی که خریدار کارت‌ خود را می‌کشد یا کرات را برای کشیدن در اختیار فروشنده قرار می دهد، این دستگاه‌ می‌تواند همه اطلاعات کارت را کپی کند. پس از فرد کلاهبردار می‌تواند این اطلاعات را روی یک کارت خام کپی کند و کارتی درست شبیه کارت عابربانک قربانی تهیه کند. از اینجای کار بسیار ساده است، فرد کلاهبردار با استفاده از کارت جعل شده به سادگی به دستگاه عابربانک مراجعه کرده و تا سقف روزانه از حساب قربانی برداشت می کند یا با مراجعه به مراکز فروشگاهی، بدون سقف از کارت جعلی خرید می کند.

در واقع اسکیمر دستگاهی است که از آن برای کپی کردن اطلاعاتی که در نوار مغناطیسی کارت‌های بانکی وجود دارد استفاده می‌شود و فرد مجرم در فرصتی مناسب این اطلاعات را با استفاده از نرم افزاری خاص در کارتهای بانکی خام کپی کرده و می‌تواند بدون اطلاع دارنده کارت‌، از حساب قربانی به صورت غیر مجاز، برداشت کند. کارت‌خوان های فروشگاهی (POSS) امکان نصب اسکیمر را دارند که در ایران نیز مواردی از این نوع سرقت کشف شده است. سرقت اسکیمینگ از طریق کارت‌خوان‌ها بدین شکل است که سارق، اسکیمر را روی دستگاه نصب می‌کند و سپس فروشنده (یا گاها همان سارق) که کارت‌خوان را پشت پیشخوان قرار داده، کارت مشتری را روی آن می‌کشد و سپس رمز نیز توسط فروشنده وارد می‌شود و به همین سادگی تمام اطلاعات فرد در اختیار سارق قرار می‌گیرد.

همچنین کارتخوان های سیار، نسل جدیدی از دستگاه‌های کارتخوان است که با استفاده از خدمات سامانه تلفن همراه به شبکه بانکی متصل شده و تراکنش های بانکی را با استفاده از شبکه تلفن همراه و استفاده از سرویس‌های GMS و GPRS انجام می دهد. رئیس اداره پیشگیری از جرایم سایبری پلیس فتا با اشاره به یکی از تازه ترین پرونده های تشکیل شده در پلیس فتا در همین رابطه گفت: فرد سودجو که دارای شغل میوه فروشی سیار بوده با استفاده از دستگاه کارتخوان سیار و نصب «اسکیمر» بر روی آن اقدام به سرقت اطلاعات بانکی مشتریان خود کرده و با استفاده از رمز ورود که معمولاً خود قربانی آن را در اختیار مجرم قرار داده اقدام به برداشت از حساب بانکی تعداد زیادی از هموطنان کرده است.

در جدیدترین مورد هم فردی که با نصب اسکیمر در کنار دستگاه کارتخوان فروشگاهی اقدام به کلاهبرداری ۵ میلیارد ریالی کرده بود دستگیر شد. مهدی کرمی سرکلانتر هشتم پلیس پایتخت در این باره گفت: عده ای سودجو و فرصت طلب دستگاه اسکیمر را پشت قسمتی که کارتخوان نصب شده است پنهان می کنند و هنگامی که خریدار کارت بانکی خود را در اختیار آنها قرار می دهد، با کشیدن کارت در دستگاه اسکیمر اطلاعات مهم آن را اسکن می کنند.

وی با بیان اینکه متهم در این باره تاکنون به ۵۰ مورد سوء استفاده از کارتهای بانکی اعتراف کرده است، تاکید کرد: یکبار کشیدن کارت روی دستگاه اسکیمر کافی است تا تمام اطلاعات آن ثبت و به لپ تاپی که به آن متصل است منتقل شود. سپس مجرم با دریافت رمز کارت از خریدار تمام اطلاعات لازم برای سوء استفاده را در اختیار دارد.

سرکلانتر هشتم پلیس پایتخت با هشدار به شهروندان در خصوص اعلام رمز کارت در حضور دیگران و یا به فروشندگان گفت: شهروندان باید بدانند که اعلام رمز کارت به فروشنده می تواند عواقب این چنینی در پی داشته باشد. در این موارد مجرم استفاده از یک کارت خام بانکی تمام اطلاعات کارت قربانی را روی آن ثبت می کند و می تواند با مراجعه به دستگاه عابربانک اقدام به دریافت وجه کند.

کرمی خاطرنشان کرد: سودجویان اسکیمر را جایی نصب می کنند که قابل رویت نیست و زمان انجام این کار مجرمانه بیش از چند ثانیه طول نمی کشد و فرد قربانی تنها زمانی متوجه موضوع می شود که مشاهد می کند از حساب او مبالغی در حال کسر شدن است.

وی توصیه کرد: دستگاه کارتخوان باید در اختیار خریدار باشد تا خودش کارت را کشیده و رمز را وارد کند یا حتی الامکان باید دستگاه در جایی نصب شده باشد که قابل مشاهده بود و امکان سوء استفاده را به حداقل برساند.

سرکلانتر هشتم پلیس پایتخت با بیان اینکه پلیس به طوری جدی با این تخلفات و جرایم برخورد می کند گفت: خرید و فروش و در اختیار داشتن دستگاه اسکیمر جرم است و مجرمان از روشهای غیرقانونی اقدام به تهیه آن می کنند که لازم است در این زمینه کنترل بیشتری انجام شود.مهر
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: