بیحرکتی مهمترین عامل ابتلا به آمبولی ریه در سالمندان است همچنین در افرادی که مبتلا به بیماریهای سکته یا فلج مغزیاند مشاهده میشود بنابراین بهتر است بیش از وقوع آن اقدامات لازم برای این افراد باید انجام شود
شفاآنلاین>
سلامت> دکتر محمدرضا زاهد پورانارکی درباره آمبولی ریه اظهار کرد: آمبولی ریه به اصطلاح پیش درآمد ایجاد لخته در وریدها است و بیش از ۹۵ درصد خواستگاه آمبولی<
Embolism> ریه از وریدهای اندامهای تحتانی، شکم و ریه است.
به گزارش
شفاآنلاین: وی افزود: این لخته هنگامی که تشکیل شد اگر در ابتدا که حالت شل و شکنندگی دارد تکهای از آن وارد جریان خون و پس از آن وارد شریانهای ریوی شود در این ناحیه گیر میکند که به آن آمبولی ریه یا به اصطلاح ترومبو آمبولی ریه گفته میشود که شبیه به ایجاد لخته است.
این فوق تخصص ریه خاطرنشان کرد: عوامل بسیار زیادی در پیدایش لخته دخالت دارند که عبارتند از بیحرکتی به ویژه در سن بالا یا افرادی که زمینهای انعقادپذیری<Conciliation> زیادی دارند همچون افراد سیگاری که معمولا غلظت خون نیز پیدا میکنند، همچنین در افرادی که بهطور فامیلی نقایص ژنتیکی دارند ایجاد لخته بیش از سایر افراد مشاهده میشود.
زاهد پورانارکی خاطرنشان کرد: بیحرکتی مهمترین عامل ابتلا به آمبولی ریه در سالمندان است همچنین در افرادی که مبتلا به بیماریهای سکته<Stroke> یا فلج مغزیاند مشاهده میشود بنابراین بهتر است بیش از وقوع آن اقدامات لازم برای این افراد باید انجام شود.
ایجاد آمبولی به علت تصادف
وی با اشاره به اینکه افراد دارای نارسایی قلبی و کلیه در معرض تشکیل لخته و ایجاد آمبولی قرار دارند، گفت: بی حرکتی و افزایش انعقادپذیری و آسیب به وریدها نیز به علت تصادفات و ایجاد شکستگیها ممکن است عروق نیز آسیب ببینند و تشکیل لخته دهند.
این فوق تخصص ریه عنوان کرد: وقتی فردی دچار ایجاد لخته در ورید پاها میشود معمولا پاها ورم کرده و دردناک میشوند که این علامتها در ۵۰ درصد بیماران مشاهده میشود همچنین در ۵۰ درصد موارد ممکن است این علامت دیده نشود.
زاهد پورانارکی ادامه داد: با تصویربرداری و آزمایشهای مخصوص میتوان ایجاد لخته را تشخیص داد بنابراین زمانی که لخته ایجاد و به حرکت درآید وارد ریه شده و بیمار دچار آمبولی میشود.
وی با بیان اینکه آمبولی ریه بیماری بسیار شایعی است، تاکید کرد: این بیماری که از آن به عنوان قاتل نامرئی یاد میشود اگر پس از تشخیص بلافاصله به آن رسیدگی نشود منجر به مرگ ناگهانی میشود.
این فوق تخصص ریه یاد آور شد: علائم آمبولی ریه در افرادی که بیتحرکاند، زمینه سکته قلبی و تصادف را دارند بیشتر از سایر افراد مشاهده میشود بنابراین باید داروهای لازم جهت پیشگیری از لخته و ایجاد آمبولی ریه به آنها داده شود.
تنگی نفس را جدی بگیرید
زاهد پورانارکی عنوان کرد: گاهی فرد مبتلا شده به آمبولی ریه ممکن است با تپش قلب، تنگی نفس، درد قفسه سینه به پزشک مراجعه کند که اگر آمبولی بیمار شدید باشد منجر به کاهش فشارخون منجر به شوک و مرگ ناگهانی در آنها میشود.
وی عنوان کرد: در برخی از موارد به دلیل لختهای که در ریه ایجاد میشود انفارکت ریه به وجود میآید به این معنا که بیمار دچار خلط خونی میشود که برای تشخیص صحیح آن نیاز به تصویربرداری و الکتروکاردیوگرافی است تا اقدامات درمانی برای بیمار هرچه سریعتر انجام شود همچنین با دارو درمانی یا استفاده از روشهای جدید همچون ساکشن کردن لخته مشکل بیمار را رفع میکنند. طبنا