وقتی فشارخون زنان باردار افزایش مییابد، این مسئله منجر به تشنج، لخته شدن خون و آسیب به کبد میگردد. در برخی از موارد نیز پرهاکلامپسی موجب توقف عملکرد کلیهها میشود. اما براساس گزارشات ، تئوبرومین موجود در کاکائو میتواند از این بیماری جلوگیری کند
شفا آنلاین>
تغذیه>شکلات تلخ میتواند به جلوگیری از پره اکلامپسی کمک کند. پره اکلامپسی یکی از چندین علل تولد نوزاد نارس است که متأسفانه جان بسیاری از نوزادان را میگیرد. این وضعیت در میان زنان باردار رخ میدهد و اغلب با افزایش فشارخون<
blood pressure>نمود میکند.
به گزارش
شفا آنلاین:وقتی فشارخون زنان باردار افزایش مییابد، این مسئله منجر به تشنج، لخته شدن خون و آسیب به کبد میگردد. در برخی از موارد نیز پرهاکلامپسی موجب توقف عملکرد کلیهها میشود. اما براساس گزارشات Annals of Epidemiology، تئوبرومین موجود در کاکائو میتواند از این بیماری جلوگیری کند.
تحقیقی که در دانشگاه Yale به صورت پرسشنامه بر روی 2500 زن باردار درباره عادات رژیم غذایی آنها صورت گرفت نشان داد زنانی که به طور منظم شکلات میخورند، 50 درصد کمتر از زنانی که مصرف شکلات در آنها کم است، از پره اکلامپسی در دوران بارداری رنج میبرند، زیرا تئوبرومین موجود در شکلات با تنظیم فشارخون منجر به انبساط رگهای خونی گشته و جریان خون را منظم میکند.
همچنین محققان فنلاندی به این نتیجه رسیدهاند که شکلات میتواند بر رفتار کودک نیز تأثیر گذارد. مجله New Scientist گزارش میدهد براساس مطالعهای که روی 300 زن باردار انجام شده است، زنان بارداری که در زندگی خود دچار استرس هستند اما در رژیم غذایی خود از شکلات استفاده میکنند نسبت به سایر زنان، فرزندان شادتر و فعالتری دارند. پزشکان معتقدند فنیلاتیل امین موجود در شکلات بهعنوان تحریککنندهای قوی در دوران بارداری از مادر باردار به جنین منتقل میگردد.• شکلات سبب تقویت خلقوخوی رمانتیک زنان میگردد
دانشمندان دو دانشگاه آمریکایی تأکید کردند که خلقوخوی رمانتیک زنان پس از خوردن شکلات تشدید میشود. محققان دانشگاه درکسل و پنسیلوانیا در آمریکا ثابت کردند که خوردن شکلات سبب تقویت خلقوخوی رمانتیک زنان میگردد و به مردان پیشنهاد دادند که از این واقعیت برای جلب توجه زنان استفاده کنند.
دانشمندان پس از انجام تصویربرداری مقطعی از مغز زنان، قبل و بعد از غذا، به این نتیجه دست یافتند. در حالت نخست، زنان غیرچاق در طول هشت ساعت از خوردن غذا خودداری کردند، پس از آن تصاویری با ماهیت خنثی مانند توپهای بولینگ و نیز تصاویری رمانتیک مانند تصویر اشخاصی که همدیگر را در آغوش کشیدند و یا دست همدیگر را گرفتند، به آنها نشان دادند، واکنش مغز زنان به این دو نوع تصویر، کاملاً مشابه بود.
به گزارش العالم، اما در حالت دوم، پژوهشگران قبل از نمایش تصاویر، قطعهای شکلات حاوی 500 کالری به آنها دادند؛ این امر سبب تشدید واکنشهای مغز زنان در هنگام مشاهده تصاویر رمانتیک گشت؛ بدین معنا که خلقوخوی رمانتیک زنان پس از خوردن شکلات تشدید شد.
• شکلات خطر بروز حمله قلبی در خانمها را کاهش دهد
شکلات میتواند خطر بروز حمله قلبی در خانمها را کاهش دهد. اغلب افراد از خوردن شکلات لذت میبرند و همه میدانند که خوردن آن در خلقوخوی افراد تأثیر مثبت میگذارد، اما این تنها فایده شکلات نیست، بلکه تنها تعداد کمی از محققان در گذشته به تأثیر مثبت آن روی قلب و عروق پی برده بودند، اما امروز فایده مفید دیگری نیز توسط دانشمندان انستیتو کارولینسکای استکهلم سوئد کشف شده و آن این است که مصرف شکلات در زنان خطر ابتلا به سکته را کاهش میدهد.
اما باید خاطرنشان کرد بهرغم این نتایج مثبت، محققان همچنان تأکید دارند باید مصرف آن را با احتیاط انجام داد. دکتر لارسون میگوید: «مصرف شکلات باعث قطع کامل ابتلا به حمله قلبی نیست بلکه میتواند این خطر را تا حد قابل ملاحظهای کاهش دهد و از این رو میتوان گفت مصرف کاکائو به طور قطع تأثیر مثبتی روی سلامتی دارد ولی حتماً باید زنگ خطر زیادهروی از مصرف شکلات را نیز به صدا در آورد و مصرف آن را تعدیل کرد، زیرا باید توجه داشت کاکائو کالری، چربی و قند بالایی دارد.
البته میتوان گفت استفاده از شکلات تلخ به دلیل اینکه قند بسیار کمتری دارد و شیر کمتری نیز در ساخت آن استفاده میشود، بسیار مفیدتر است. دکتر لارسون در ادامه افزود: «در دهه 1990 در سوئد 90 درصد شکلاتهایی که مصرف میشدند شکلاتهای شیری بودند که تنها 30 درصد آن را کاکائو تشکیل میداد، اما امروزه مصرف شکلات تلخ بسیار بیشتر مورد توجه قرار گرفته است. تبیان