کد خبر: ۲۰۶۶۹۰
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۰ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۷ - 2018August 27
اگرچه در برخی موارد می‌توان از مکمل‌ها به‌جای این مواد غذایی مفید استفاده کرد، اما مصرف میوه‌جات و سبزیجات تازه بهترین روش برای دریافت تمام ترکیبات مفیدی است که در آنها وجود دارند
شفاآنلاین>سلامت> میوه‌جات و سبزیجات میزبان مواد مغذی مختلفی هستند و بر همین اساس می‌توانند فواید سلامت مختلفی را برای انسان ارائه کنند.

به گزارش شفاآنلاین، اگرچه در برخی موارد می‌توان از مکمل‌ها به‌جای این مواد غذایی مفید استفاده کرد، اما مصرف میوه‌جات و سبزیجات تازه بهترین روش برای دریافت تمام ترکیبات مفیدی است که در آنها وجود دارند. مصرف (Consumption)ناکافی میوه‌جات و سبزیجات می‌تواند عوارض سلامت چشمگیری به‌همراه داشته باشد.

کمبود ویتامین‌ها و موادمعدنی

میوه‌جات و سبزیجات حاوی برخی از مهم‌ترین مواد مغذی برای سلامت انسان هستند، اما افراد بسیاری به میزان کافی از آنها استفاده نمی‌کنند. مصرف ناکافی میوه‌جات و سبزیجات می‌تواند به کمبود مواد مغذی منجر شود. بسیاری از این کمبودها می‌توانند اثرات جانبی نامطلوبی به‌همراه داشته باشند. اگرچه می‌توانید بسیاری از مواد مغذی را از مواد غذایی دیگر تامین کنید، اما میوه‌جات و سبزیجات حاوی تراکم بالایی از مواد مغذی هستند و از این‌رو منابعی عالی برای آنها محسوب می‌شوند.

مواجه‌شدن با مشکلات گوارشی

بدون میوه‌جات و سبزیجات، انسان هرچه بیشتر مستعد ابتلا به بیماری‌های گوارشی مانند یبوست، هموروئید و دیورتیکول می‌شود. میوه‌جات و سبزیجات حاوی سلولز هستند که وزن مدفوع را افزایش می‌دهد، عبور مدفوع را تسهیل می‌کند، و زمان انتقال را کاهش می‌دهد. افزون بر این، میوه‌جات و سبزیجات حاوی فیبر هستند که به تسکین و پیشگیری از یبوست کمک می‌کند، عضلات دستگاه گوارش را تحریک می‌کند و از این‌رو آنها قدرت خود را حفظ کرده، و فشار بر قسمت پایینی شکم کاهش می‌یابد که احتمال تورم سیاهرگ‌های مقعدی که موجب هموروئید می‌شود را کاهش می‌دهد. مطالعه‌ای در دانشگاه هاروارد نشان داد که یک رژیم غذایی سرشار از فیبر غذایی - میوه‌جات و سبزیجات از بهترین منابع محسوب می‌شوند - خطر بیماری دیورتیکولار را کاهش می‌دهد.

افزایش خطر سرطان

بنابر گزارش موسسه پژوهش‌های سرطان آمریکا، هیچ ماده غذایی به تنهایی نمی‌تواند در برابر سرطان از انسان محافظت کند، اما یک رژیم غذایی سرشار از مواد غذایی گیاهی می‌تواند به کاهش خطر سرطان کمک کند. آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین E، ویتامین C، و کاروتنوئیدها ممکن است با محافظت از سلول‌های سالم در برابر آسیب رادیکال‌های آزاد خطرات سرطان را کاهش دهند. کاروتنوئیدها، رنگدانه‌هایی شامل بتا کاروتن که در اسفناج و دیگر سبزیچات برگدار تیره، مرکبات، سیب‌زمینی شیرین، و هویج یافت می‌شوند، ممکن است در برابر آسیب سلولی از شما محافظت کرده و با نرخ‌های پایین‌تر سرطان نیز مرتبط بوده‌اند. افزون بر این، مصرف بیش از حد چربی با سرطان مرتبط بوده است، از این‌رو جایگزینی غذاهای ناسالم با میوه‌ها و سبزیجات در رژیم غذایی خطر ابتلا به سرطان را کاهش می‌دهد.

افزایش وزن

اگر میوه‌جات و سبزیجات را به میزان کافی مصرف نکنید، احتمالا غذاهایی با محتوای چربی و تراکم کالری بیشتر مصرف می‌کنید. مطالعه‌ای که در کالج پزشکی آلبرت اینشتین انجام شد، نشان داد که جمعیت بزرگسالان آمریکایی دارای اضافه وزن یا چاق میوه‌جات و سبزیجات کمتری نسبت به گروه دارای وزن عادی مصرف می‌کردند. بیشتر مواقع، رژیم‌های غذایی حاوی غذاهایی با تراکم انرژی بالا به پرخوری و اضافه وزن منجر می‌شوند. میوه‌جات و سبزیجات کالری و تراکم انرژی کمی دارند. از این‌رو، مصرف آنها می‌تواند احساس سیری را با دریافت کالری کمتر در فرد ایجاد کند.

خطر ابتلا به دیابت

از آنجایی که افزایش وزن با دیابت پیوند خورده است، خطر ابتلا به دیابت زمانی که غذاهایی با تراکم انرژی بالا مصرف می‌کنید، افزایش می‌یابد. از آنجایی که اضافه وزن یکی از مهم‌ترین عوامل خطرآفرین برای دیابت نوع 2 است، مطالعات نشان داده‌اند که افزایش مصرف میوه‌جات و سبزیجات ممکن است به‌طور غیرمستقیم احتمال وقوع چنین شرایطی را کاهش دهد. مطالعه‌ای که در دانشگاه تولین انجام شد، نشان داد که مصرف سبزیجات برگدار سبز و میوه‌جات با کاهش خطر دیابت مرتبط بوده است. افزون بر این، اگر به دیابت مبتلا باشید، عدم مصرف میوه‌جات و سبزیجات می‌تواند شرایط این بیماری(Sickness) را وخیم‌تر کند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: