کد خبر: ۲۰۶۵۵۲
تاریخ انتشار: ۲۰:۴۱ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۷ - 2018August 25
سبب شناسی این دو اختلال، یکی از علل احتمالی آنها را تنش‌های روانی و سوءاستفاده‌های عاطفی، جسمی ‌و جنسی دوره کودکی، بی‌ثباتی والدین در تعامل با کودک، تعارضات شدید والدینی و رشد دلبستگی ناایمن در دوره کودکی می‌دان

یک روانشناس با بیان اینکه میزان شیوع اختلال شخصیت بوردرلاین یا مرزی در زنان دو برابر مردان است، گفت: در مقابل اختلال شخصیت ضداجتماعی در مردان دو تا سه برابر زنان است.

دکتر مختار ویسانی  با بیان این مطلب افزود: سبب شناسی این دو اختلال، یکی از علل احتمالی آنها را تنش‌های روانی و سوءاستفاده‌های عاطفی، جسمی ‌و جنسی دوره کودکی، بی‌ثباتی والدین در تعامل با کودک، تعارضات شدید والدینی و رشد دلبستگی ناایمن در دوره کودکی می‌داند.

وی اظهار داشت: بسیاری از ملاک‌های تشخیصی، علائم و نشانه‌های اختلال بوردرلاین از جمله دروغگویی مداوم، جعل عنوان، فریب دیگران با هدف سوءاستفاده و بهره کشی، تکانشگری و رفتارهای آنی، رفتارهای‌های ریسک مانند مصرف شدید الکل و موادمخدر و داروهای روانگردان و روابط جنسی متعدد، خشم انفجاری و پرخاشگری مداوم، آسیب رساندن به خود و دیگران، احساس پوچی و روابط عاطفی متزلزل با دیگران، شبیه به افراد دارای اختلال شخصیت ضداجتماعی است.

ویسانی با اشاره به مهمترین دلیل بروز این اختلال تصریح کرد: مهمترین دلیل شاید این باشد که با توجه به اینکه در اغلب اوقات، پیش آگاهی هر دو اختلال، اختلال سلوک دوره نوجوانی است و اختلال سلوک در دختران و پسران نوجوان تقریبا برابر است.

این روانشناس گفت: می‌توان نتیجه گرفت که با توجه به ویژگی‌ها و تفاوت‌های جنسیتی در زنان و مردان، دختران در بزرگسالی علائم و پروفایل اختلال شخصیت بوردرلاین و پسران نوجوان نیز نشانه‌های اختلال شخصیت ضداجتماعی را نشان خواهند داد. به همین دلیل می‌توان گفت که اختلال شخصیت بوردرلاین، نوع زنانه اختلال شخصیت اجتماعی است یا به عبارتی اختلال شخصیت ضداجتماعی نوع مردانه اختلال شخصیت بوردرلاین است.

وی افزود: چراکه میزان خشونت، تخریب و نابودی در اختلال شخصیت بوردرلاین به خاطر زنانه بودن آن پایین‌تر از اختلال شخصیت ضداجتماعی است. می‌توان گفت اختلال شخصیت بوردلاین، نوعی اختلال شخصیت ضداجتماعی نرم و ملایم به شمار می‌رود که میزان شیوع آن در زنان بالاتر است.طبنا

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: