خشک کردن میوه برخی آثار منفی را در مواد مغذی آنها به جای میگذارد که مهمترین آن، کاهش و یا حذف برخی ویتامینها (از جمله ویتامین C و اسید فولیک) است
شفا آنلاین>سلامت>میوه خشک هم مانند میوه تازه دارای خواص زیادی می باشد اما مورد علاقه تمام افراد نیست و عده ای میوه ی تازه را ترجیح می دهند. در این مقاله به بررسی خواص میوه خشک و تفاوت تغذیه ای آن با میوه تازه می پردازیم.
تفاوت تغذیهای میوههای تازه و میوههای خشک
به گزارش
شفا آنلاین:خشک کردن میوه برخی آثار منفی را در مواد مغذی آنها به جای میگذارد که مهمترین آن، کاهش و یا حذف برخی ویتامینها (از جمله ویتامین C و اسید فولیک) است.
با این وجود، تمام تغییرات در میوههای خشک <Dried fruits>فقط تخریبی نبوده و گاهی از اوقات، اثرات ویژهای برای حالت خشک برخی میوهها وجود دارد که در تازهی آنها این اثرات کمتر است. به عنوان مثال، آلوی خشک اثر ملینی بیشتری نسبت به آلوی تازه دارد. مشابه همین اثر را در انجیر خشک و توت خشک نیز میتوان مثال زد.
برخی از میوههای خشک تا چهار برابر انواع تازهی خودشان، آنتیاکسیدان دارند. درواقع در میوههای خشک، به دلیل کاهش حجم میوه، مقدار این مواد مغذی در واحد حجم بیشتر میشود. میوههای خشک به دلیل داشتن فیبر، آهن، سلنیوم و پتاسیم بالا انتخاب خوبی برای افراد دچار کمبود این مواد هستند. با این وجود، از آنجا که فرآیند خشک کردن موجب از دست رفتن مقادیر قابل توجهی مواد مغذی دیگر (از قبیل ویتامین C و اسید فولیک) و افزایش درصد انرژی و قند در میوهها میشود؛ لذا مصرف انواع میوهی تازه، بیشتر توصیه میگردد.
برگه هلو، منبعی عالی برای فیبر
فیبر از آن دست ترکیباتی است که به آسانی در هر کدام از میوههای خشک، از جمله هلو خشک یافت میشود. هر وعدهی مصرف به اندازهی نصف فنجان میوه خشک هلو حاوی حدود ۷ گرم فیبر، تقریبا ۳۰ درصد از نیاز روزانه به ویتامین A، و مقدار اندکی مواد معدنی نظیر مس و پتاسیم است.
اگر از فواید فیبر برای سلامتی آگاه باشید، حتما میدانید چرا هلو خشک بهترین میوهی خشک برای کمک به سلامتی دستگاه گوارش و درمان یبوست است. اگرچه هلو شاید آنچنان محبوب نباشد، ولی آنهایی که عاشق مخلوطی از طعمهای ترشی و شیرینی هستند، حتما هلو را خیلی دوست دارند.
سیب خشک، میانوعدهای کم کالری
یکی از دلایلی که آدمها عاشق سیب هستند این است که خوردن این میوه هنگام صبحانه برای سلامتی انسان بسیار مفید است. ولی، سیب خشک (یا برگه سیب) چهطور؟ آیا میدانید حتی سیب خشک نیز به عنوان میانوعدهای سالم شناخته میشود؟ دلیل این مسئله نیز کم کالری بودن میوه خشک سیب است.
آلو خشک، سرشار از آهن
یکی از فواید شناخته شدهی میوهی آلو برای سلامتی، غنی بودن آن از آهن است. آهن یکی از مواد معدنی ضروری است که بدن جهت کمک به بهبود فرایند متابولیسم (سوخت و ساز) به شدت به آن نیاز دارد، زیرا فایدهی اصلی و کلیدی آهن در بدن عبارت است از افزایش تولید گلبولهای قرمز خون.
کمبود آهن به بروز علائم اولیهی کمخونی منجر میشود، زیرا میزان گلبولهای قرمز خون و همچنین اکسیژنی که توسط هموگلوبین در گلبولهای قرمز خون جا به جا میشود، کاهش مییابد. بنابراین، مصرف آلو خشک به عنوان میانوعده ممکن است به تامین آهن ضروری بدن کمک کند.
آلبالو
طعم ترشی برخی از آلبالو خشک هایی که در بازار وجود دارند، کاملا غیرطبیعی هستند و علت اصلی آن اضافه کردن انواع مواد شیمیایی به آنها است. بنابراین پیش از خرید این ماده، حتما به بسته بندی آن بیشتر دقت کنید و مواد تشکیل دهنده آن را با دقت بخوانید تا بدانید چه چیزی را میل می کنید
انجیر:
انجیر خشک می تواند یک میان وعده کاملا سالم و شگفت انگیزی باشد اما توجه داشته باشید که میوه های خشک شده به نسبت تازه آنها، کالری بسیار بالاتری دارند که باید در مصرف آنها بیشتر دقت کنید
نحوه ی خشک کردن میوه
آناناس
آناناس حاوی میزان بالایی از قندهای طبیعی است که خشک شده آن نیز بیشتر از این میزان حاوی قند است
گوجه فرنگی خشک، چیزی فراتر از تزیین پیتزا
گوجه فرنگی از آن دسته خوراکیهای گیاهی است که همیشه در سالادهای سبزیجات و روی پیتزا حضور دارد، ولی فواید گوجه فرنگی برای سلامتی، بسیار فراتر از اینها است.
رنگ قرمز زیبای گوجه فرنگی منبعی عالی برای بتا کاروتن محسوب میشود؛ بتا کاروتن فواید زیادی برای سلامتی دارد از جمله، مادهی مغذی عالی برای سلامت مغز، آنتیاکسیدان طبیعی، مهار سلولهای سرطانی، و کاهش علائم بیماری آسم و غیره. به علاوه، فواید گوجه فرنگی برای پوست و زیبایی نیز از لحاظ علمی به اثبات رسیده است.
نارگیل
نارگیل حاوی چربی های اشباع شده سالم است که می تواند به خوبی به مدیریت کلسترول بد بدن، کمک کند. اما نارگیل خشک شده، سرشار از کالری است که باید در مصرف آن بیشتر احتیاط کنید
منبع: ایسنا