کد خبر: ۲۰۶۱۱۰
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۰ - ۲۸ مرداد ۱۳۹۷ - 2018August 19
اصل اجتماعی شدن نظام سلامت، مبتنی بر مشارکت است؛ یعنی مردم در اموری که به خودشان مربوط است، مشارکت کنند
شفا آنلاین>سلامت>وزیر بهداشت با بیان اینکه اجتماعی شدن سلامت نیازمند مشارکت مردم است، گفت: کانونهای محلات، بخشی از مشارکت اجتماعی در حوزه سلامت هستند که می‌توانند کارهای خلاقانه ارزشمندی را رقم بزنند، بنابراین همراهی وزارت کشور و محور قرار دادن شاخص‌های عدالت در سلامت با مشارکت سایر دستگاه‌ها، بسیار خوب است و چنانچه این اقدامات انجام شود، هنر خود را به انجام رسانده‌ایم.

به گزارش شفا آنلاین: دکتر سیدحسن هاشمی در نخستین نشست کمیسیون اجتماعی شدن نظام سلامت، گفت: اصل اجتماعی شدن نظام سلامت، مبتنی بر مشارکت است؛ یعنی مردم در اموری که به خودشان مربوط است، مشارکت کنند.

اما متاسفانه در کشور این انگیزه کم است و مردم در این مقوله کمتر مشارکت می کنند.  بنابراین نمی توان با اطمینان گفت مدلی که در کشورهای غربی موفقیت آمیز بوده در کشور ما نیز با توفیق همراه است.  

وزیر بهداشت با بیان اینکه طبق قانون اساسی مردم باید در تصمیم گیری های کشور مشارکت داشته باشند، افزود: در کشور ما باید زمینه های جلب مشارکت مردم در همه حوزه ها فراهم شود؛  به ویژه وقتی که مردم می توانند در آینده خود و فرزندان شان تاثیرگذار باشند، زمینه های آن باید بیش از گذشته ایجاد شود. در این شرایط است که میل و رغبت مردم  برای مشارکت در حوزه اجتماعی شدن سلامت افزایش می یابد.

وزیر بهداشت با بیان اینکه باید با توجه به شرایط امروز عوامل اجتماعی <social factors>موثر بر سلامت را مورد سنجش قرار داد، افزود: نمی‌توان بدون در نظر گرفتن گرفتاری‌ها و مشکلات مردم به ویژه در قشر فقیر، تصمیم گرفت یا برنامه‌ای را اجرایی کرد.  

هاشمی گفت: در حال حاضر مردم برای امرار معاش خود دچار مشکل هستند، این مشکلات خصوصا برای گروه‌های آسیب پذیر جامعه بیشتر است.

چنانچه از افزایش مرگ و میر، بیماری های غیرواگیر و بیماری های اعصاب و روان پیشگیری شود، پوشش بیمه ای کاهش پیدا نکند، در مورد تامین دارو، تجهیزات پزشکی، شیرخشک و موادغذایی اولیه مشکلی ایجاد نشود، نقش خود را در SDH (عوامل اجتماعی موثر بر سلامت) به خوبی ایفا کرده ایم.  

وزیر بهداشت بیان کرد: منکر کارهای خوبی که انجام شده، نیستم و معتقد هستم وزارت بهداشت در طول چند دهه گذشته به نسبت حمایت هایی که شده، خوب عمل کرده است. اقدامات خوبی هم توسط معاونت اجتماعی به انجام رسیده است، اما نگران این هستم که این اقدامات موسمی بوده و پایدار نباشند و در دوره بعدی، فرد دیگری با تعاریف جدید به ادامه کار بپردازد و اصل کار از بین برود.  

هاشمی گفت: معتقدم که شاخص‌های عدالت در سلامت باید اندازه گیری شوند. این موضوع نمی‌تواند دغدغه سازمان برنامه و بودجه باشد، بلکه این امر از دغدغه‌های استانداری و وزارت کشور است؛  چراکه این دستگاه ها مستقیما با مردم در ارتباط هستند.  

وزیر بهداشت با بیان اینکه مشارکت وزارت کشور و سازمان امور اجتماعی کشور در مورد شاخص‌های اجتماعی و پیشگیری از آسیب‌های اجتماعی اهمیت زیادی دارد، افزود: وزیر کشور و معاونین مربوطه باید نسبت به اجتماعی شدن شاخص‌های سلامت حساس شوند و در مورد این موضوعات بیشتر کار کنند.

هاشمی عنوان کرد: بنا نداریم تا برای معاونت اجتماعی به صورت شبکه، ساختاری تدارک ببینیم و به صورت مویرگی شبکه‌ای در حوزه اجتماعی ایجاد کنیم، بلکه پزشک، پرستار و بهورز در هر نقطه از کشور باید یاد بگیرند که کار اجتماعی انجام دهند.  

وزیر بهداشت با بیان اینکه شکل‌دهی کانون‌های محله به عنوان جایگزین طرح‌های قبلی، موثرتر است، گفت: کانون‌های محلات، بخشی از مشارکت اجتماعی در حوزه سلامت است که می‌تواند کارهای خلاقانه ارزشمندی را رقم بزند.

بنابراین همراهی وزارت کشور و محور قرار دادن شاخص‌های عدالت در سلامت با مشارکت سایر دستگاه‌ها، بسیار خوب است و چنانچه اقدامات ذکر شده انجام شود، هنر خود را به انجام رسانده‌ایم.  

هاشمی در پایان با بیان اینکه کارکرد بهتر اجتماعی شدن سلامت، همکاری سازمانی و تنگاتنگ معاونت‌های وزارت بهداشت را می‌طلبد، افزود: نباید بین معاونت‌ها مرزی وجود داشته باشد.  مثلا معاونت بهداشت باید در کنار خود مقوله اجتماعی و درمان را هم داشته باشد. معاونت درمان نیز بدون بهداشت نمی‌تواند کارکرد خوبی داشته باشد.ایسنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: