زنان باردار و مادرانی که به نوزاد خود شیر میدهند نیز باید نسبت به میزان مصرف کافئین خود توجه داشته باشند.اما آیا کافئین به واقع مادهای کاملا بد محسوب میشود؟ پاسخ کوتاه به این پرسش خیر است
شفاآنلاین>سلامت> قهوه یکی از محبوبترین نوشیدنیهای جهان است و برخی حتی به نوشیدن آن اعتیاد پیدا کردهاند.می دانیم که کافئین بیش از حد میتواند موجب بیخوابی و مشکلات دیگر خواب شود. همچنین، در افرادی که نسبت به این ماده حساس هستند، مصرف کافئین تپش قلب را بههمراه دارد.
به گزارش شفاآنلاین، زنان باردار و مادرانی که به نوزاد خود شیر میدهند نیز باید نسبت به میزان مصرف کافئین خود توجه داشته باشند.اما آیا کافئین به واقع مادهای کاملا بد محسوب میشود؟ پاسخ کوتاه به این پرسش خیر است. کافئین برخی فواید سلامت را نیز ارائه میکند.کافئین ترکیبی است که در دانههای قهوه، برگهای چای، دانههای کولا، یربا ماته، گوارانا و کاکائو یافت میشود. این ماده از ویژگیهای تحریککنندگی برخوردار است که آن را بهعنوان یک تقویتکننده انرژی مطرح میکند. کافئین اغلب به نوشیدنیهای انرژیزا، نوشابههای غیر الکلی و دیگر محصولات تقویت کننده انرژی افزوده میشود. در ادامه با برخی از فواید سلامت این ماده بیشتر آشنا میشوید.
بیماری پارکینسون
پژوهشی نشان داد که مصرف منظم قهوه خطر ابتلا به بیماری پارکینسون را کاهش میدهد.
بیماری آلزایمر
پژوهشی که در نشریه Neurobiology of Aging منتشر شد، نشان داد که مصرف متعادل کافئین برای سوژههای حیوانی مبتلا به آلزایمر مفید بوده است. پژوهشهای بیشتری برای ارزیابی اثرات این ماده روی انسان نیاز است، اما نتایج این مطالعه امیدوارکننده بودهاند.
بیماریهای مغزی
در مطالعهای که در دانشگاه ایلینوی انجام شد، دانشمندان دریافتند که کافئین ممکن است بهطور ویژه التهاب مغزی مرتبط با بیماریهای مغزی را کاهش دهد.
التهاب
التهاب با بیشتر بیماریهای(Diseases) مزمن پیوند خورده است، از اینرو هر چیزی که به کاهش التهاب در بدن کمک کند، شایسته توجه است. مطالعهای نشان داد که مکمل کافئین در ترکیب با شنای متعادل، التهاب را کاهش داده است.
افسردگی
با ارزیابی 12 مطالعه که تقریبا 350 هزار نفر را شامل میشدند، پژوهشگران دریافتند که مقدار کم قهوه با سطوح پایین کافئین اثری محافظتی در برابر افسردگی دارد. از اینرو، اگر به افسردگی مبتلا هستید یا در معرض خطر ابتلا به این بیماری قرار دارید، یک فنجان قهوه در روز ممکن است به بهبود شرایط شما کمک کند.
دیابت
زمانی که موضوع کافئین و اثرات آن بر دیابت مطرح میشود، مشخص شده است که این ماده میتواند به سود مردان باشد.پژوهشگران دریافتند که مصرف بالاتر کافئین با کاهش خطر دیابت در مردان مرتبط بوده، اما اثری معکوس در زنان داشته و خطر ابتلا به این بیماری را در آنها افزایش داده است. پس اگر یک زن مستعد ابتلا به دیابت هستید شاید بهتر باشد به میزان مصرف کافئین خود بیشتر توجه کنید.
بیماری قلبی
پژوهشی که در نشریه American Journal of Epidemiology منتشر شد، نشان داد که مصرف قهوه میتواند خطر مرگ ناشی از بیماری قلبی را کاهش دهد. البته این مساله که فواید محافظتی برای قلب از کافئین یا ترکیبی دیگر در قهوه سرچشمه میگیرد، مشخص نشده بود.
خطر کلی مرگ
مطالعهای که در نشریه American Journal of Epidemiology منتشر شد، نشان داد که مصرف قهوه خطر کلی مرگ را کاهش میدهد. این مطالعه نشان داد که بیشترین کاهش خطر مرگ و میر بههر دلیلی بین افرادی بوده است که روزانه چهار فنجان قهوه مصرف میکردند.
سرطان
بنابر مطالعهای که در نشریه پزشکی Scientific Reports منتشر شد، مصرف قهوه ممکن است بهطور قابل توجهی خطر سرطان را کاهش دهد. پژوهشگران در این مطالعه مصرف قهوه و وقوع سرطان(Cancer) را بررسی کردند. آنها دریافتند افرادی که روزانه قهوه مینوشیدند با کاهش خطر ابتلا به هفت نوع سرطان شامل دهان، گلو، کبد، روده بزرگ، ملانوما، پروستات و آندومتر مواجه بودند.
سرطان آندومتر
بنابر مطالعهای که در نشریه پزشکی Nutrition and Cancer منتشر شد، خطر ابتلا به سرطان آندومتر برای زنانی که چهار فنجان قهوه در روز مصرف کرده بودند، 25 درصد کمتر بود.
سرطان پوست
بنابر مطالعهای که در نشریه Topics in Current Chemistry منتشر شد، پژوهشگران دریافتند خطر رشد سرطان پوست در سوژههای حیوانی که با قهوه تغذیه شده بودند، نسبت به آنهایی که قهوه دریافت نمیکردند، 27 درصد کمتر بود.