کلم منبع خیلی خوب منگنز، فیبر خوراکی، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است. ویتامینهای C، B۶، A، K. و E. هم در آن فراوان یافت میشود. ۱۰۰ گرم کلم تنها ۲۵ کالری انرژی دارد. کلم منبع غنی آنتیاکسیدانهایی مانند فلاوونوئید، زیکسانتین، لوتئین، چالین و بتا کاروتون است
شفاآنلاین>سلامت> مصرف مداوم کلم خواصی دارد ازجمله: درمان یبوست، زخم معده، سردرد، چاقی، عوارض پوستی، اگزما، یرقان، اسکوربوت(کمبود شدید ویتامین C)، آرتروز، نقرس، اختلالات بینایی، بیماریهای قلبی و آلزایمر.به گزارش شفاآنلاین، کلم منبع خیلی خوب منگنز، فیبر خوراکی، کلسیم، منیزیم و پتاسیم است. ویتامینهای C، B۶، A، K. و E. هم در آن فراوان یافت میشود. ۱۰۰ گرم کلم تنها ۲۵ کالری انرژی دارد. کلم منبع غنی آنتیاکسیدانهایی مانند فلاوونوئید، زیکسانتین، لوتئین، چالین و بتا کاروتون است.سرشار از آنتیاکسیدانهاکلم یک تصفیهکننده قوی خون است که خون را از انواع سموم بهویژه رادیکالهای آزاد و اسید اوره که از علل اصلی بروز بیماریهایی مانند رماتیسم، نقرس، آرتروز، سنگ کلیه، بیماریهای پوستی و اگزما هستند پاک میکند. این خاصیت سمزدایی کلم بهخاطر وجود مقادیر فراوان ویتامین C. و سولفور در آن است.ضدالتهابدر برگهای کلم ترکیبات کادمیومی وجود دارد که یکی از اصلیترین ترکیبات آن گلوتامین است. گلوتامین یک ماده قوی ضدالتهابی است بنابراین مصرف آن میتواند علائم بسیاری از التهابات و آلرژیها، درد مفاصل، تب و بسیاری از عوارض پوستی را کاهش دهد.پیشگیری از سرطانیکی از جذابترین خواص کلم، ترکیبات آنتیاکسیدانی آن است. آنتیاکسیدانهای موجود در کلم و سایر سبزیهای مشابه به جنگ رادیکالهای آزاد بدن میروند. رادیکالهای آزاد دشمن سلامتی هستند و بهویژه در بروز سرطان و بیماریهای قلبی نقش دارند.کلم علاوه بر این حاوی گلوکوزینولات است که میتواند به ترکیبات ایزوتیوسیانات تبدیل شود و در پیشگیری از سرطانهای مختلفی مثل سرطان سینه، سرطان پروستات، سرطان مثانه و سرطان روده بزرگ مؤثر واقع شود.کلم قرمز هم دارای تعدادی ترکیبات ضد سرطانی است مانند لوپئول، سینیگرین و سولفورافین که موجب تحریک ترشح آنزیمهایی میشوند که رشد تومورهایی که میتوانند تبدیل به سرطان شوند را متوقف میکند. بر اساس پژوهشی که روی زنان چینی انجام شد مشخص شد مصرف منظم سبزیجاتی مانند کلم با کاهش معنادار ابتلا به سرطان سینه در ارتباط است.کمک به دستگاه گوارشکلم ازنظر داشتن فیبر بسیار غنی است. این امر باعث میشود به حفظ آب بدن کمک کند و با حجیم کردن توده غذا در دستگاه گوارش موجب تسهیل حرکت آن در لولهی گوارشی شود. به همین خاطر کلم درمان خوبی برای یبوست و سایر مشکلات مرتبط با دستگاه گوارشی است.کمبود فیبر خوراکی واقعا میتواند خطرناک باشد، اما معمولا در رژیمهای غذایی افراد از آن غفلت میشود. کمبود فیبر خوراکی در غذا موجب یبوست میشود که خودش ریشه بسیاری از کسالتها و مشکلات دیگر ازجمله زخم معده، سردرد، سرطانهای دستگاه گوارش، سوءهاضمه و کاهش اشتها است. خطر کمبود فیبر حتی ممکن است منجر به مشکلات گستردهتری نظیر بیماریهای پوستی، اگزما، پیری زودرس و صدها عارضهی خفیف و شدید دیگر هم بشود.تنظیم میزان کلسترولکلم با داشتن اسیدهای صفراوی موجب کاهش سطح کلسترولهای بد خون میشود. علاوه بر این به علت دارا بودن مقادیر زیاد پلیفنول با کاهش فشارخون و جلوگیری از تشکیل پلاکت در عروق موجب کاهش خطر بیماریهای قلبیوعروقی میشود.مراقبت از بدن در طول پرتودرمانیکلم حاوی یک ترکیب نادر و کمیاب به نام(DIM) است که ثابتشده در پیشگیری از خطرات مرتبط با پرتودرمانی موثر است. این ماده تعداد گلبولهای قرمز و سفید را در خون در طول پرتودرمانی ثابت نگه میدارد چیزی که معمولا در فرآیند پرتودرمانی اتفاق نمیافتد. بنابراین، DIM به خاطر حفاظت از بافتها برای درمان سرطان هم مفید است.تقویت ایمنی بدنکلم بهدلیل داشتن مقادیر زیاد ویتامین C. به دستگاه ایمنی بدن کمک میکند و با رادیکالهای آزاد مبارزه میکند. مراقبت از پوست و ویتامین C. همانطور که قبلاً اشاره شد، کلم منبع غنی آنتیاکسیدان است و شامل ویتامین C، آنتوسیانین و سولفور است. آنتیاکسیدانها نقشی اساسی در سلامت پوست و تقویت عمومی بدن در برابر فرآیند پیری ایفا میکنند. رادیکالهای آزاد علت بسیاری از علائم پیری مانند چینوچروکها، لکهها، رنگرفتگی پوست و بسیاری از عوارض دیگر هستند؛ بنابراین آنتیاکسیدانهایی که شما با خوردن کلم بهدست میآورید موجب معکوس شدن فرآیند پیری میشود و به شما احساس سلامت و جوانی میدهند. کلم در پیشگیری از آکنه هم مؤثر است.کاهش وزنافرادی که میخواهند ضمن حفظ سلامتی خود وزنشان را کاهش دهند توصیه میشود کلم بخورند. چون ازیکطرف بهدلیل داشتن مواد مغذی زیاد مثل انواع ویتامین و مواد معدنی برای بدن مفید است و از طرف دیگر به علت داشتن فیبر بالا موجب احساس سیری در فرد شده و حجم غذا را افزایش میدهد. کالری کلم هم بسیار کم است بهطور یکه در یک فنجان کلم پختهشده تنها ۳۳ کالری انرژی وجود دارد. به همین خاطر افراد میتوانند به رژیم محبوب سوپ کلم روی بیاورند و مقدار زیادی غذا بخورند بدون اینکه چاق شوند.پیشگیری(prevention) از آبمرواریدکلم سرشار از بتا کاروتین است بنابراین بسیاری از افراد بهویژه آنان که پا به سن گذاشتهاند کلم را بهخاطر تواناییاش در پیشگیری از تاری دید و بهبود بینایی و تاخیر انداختن در شکلگیری آبمروارید مصرف میکنند.مراقبت از موکلم با داشتن مقادیر زیاد سولفور و سیلیکون از خشکیدگی مو جلوگیری میکند. همچنین با داشتن ویتامین A. که یک آنتیاکسیدان است موجب تقویت سلامت و رشد موها میشود.بهبود سلامت مغزفراموش نکنیم که کلم یک غذای بسیار مقوی برای مغز است. وجود ویتامین K. و آنتوسیانینها در کلم میتواند موجب تقویت اساسی عملکردهای مغزی و بهبود تمرکز شود. ویتامین K برای تولید اسفنگولیپید، غلاف چربی دور عصبها، ضروری است. همین غلاف است که از اعصاب در برابر آسیبها محافظت میکند؛ بنابراین مصرف ویتامین K. میتواند قوای دفاعی شما را علیه بیماریهای پارکینسون و آلزایمر و زوال عقل تقویت کند.بهعلاوه آنتوسیانینهای موجود در کلم خاصیت آنتیاکسیدانی قویتری از ویتامین C. دارند و کلم قرمز بیشترین مقدار آنتوسیانینها را در بین کلمها دارد. ظاهرا محدودیتی در خوردن کلم وجود ندارد بنابراین افراد هرچقدر که میلشان کشید میتوانند کلم بخورند. با زیاد خوردن کلم آنتیاکسیدانها در بدن تجمع بیشتری پیدا میکنند و میتوانند به جنگ علیه بیماریها، کاهش خطر ابتلا به سرطان، بهبود سیستم عصبی و افزایش قوای ذهنی کمک کنند.ید زیاد موجود در کلم هم باعث عملکرد بهتر مغز و دستگاه عصبی میشود. این علاوه بر خاصیتی است که ید برای سیستم(System) غدد درونریز بدن دارد.بهبود وضعیت استخوانهاکلم مانند سایر سبزیهای همخانوادهاش سرشار از کلسیم، منیزیم و پتاسیم است. این ۳ مادهی معدنی برای مراقبت از استخوانها در برابر پیری و پوکی و ضعف ضروری هستند.