با افزایش استفاده از وسایل هوشمند خانگی مانند آب گرم کنهای برقی و کولرهای گازی که به اینترنت متصل هستند، هکرها قادر به کنترل این وسایل و از کار انداختن برق شهر خواهند بود
شفا آنلاین>اجتماعی> پژوهشگران دانشگاه پرینستون در گزارشی اعلام کردند که با افزایش استفاده از وسایل هوشمند خانگی مانند آب گرم کنهای برقی و کولرهای گازی که به اینترنت متصل هستند، هکرها قادر به کنترل این وسایل و از کار انداختن برق شهر خواهند بود.
به گزارش شفا آنلاین:دستگاههای خنککننده هوا را میتوان یکی از اجزای اصلی زندگی مدرن شهری بهویژه در مناطق گرم محسوب کرد. شما بهعنوان صاحب این دستگاههای خنککننده معمولاً تنها زمانی که برای فرار از گرمای تابستان به سراغ آنها میروید، با این وسیله سروکار دارید اما جالب است بدانید این تجهیزات خنککننده که مصرف برق نسبتاً بالایی دارند، هدف خوبی برای هکرها محسوب میشوند زیرا درصورتیکه هکرها کنترل این دستگاههای خنککننده <Cooling devices>را در اختیار بگیرند، قادر به ایجاد اختلال در شبکه توزیع و انتقال برق شهری و از کار انداختن آن خواهند شد. تیمی از پژوهشگران حوزه امنیت شبکه در دانشگاه پرینستون، بامطالعه یک شبکه بوت از هزاران سیستم خانگی مختلف که به اینترنت متصل بوده و هک شدهاند؛ دریافتند که هکرها با در اختیار گرفتن کنترل دستگاههایی مانند دستگاههای خنککننده هوا، آبگرم کنهای برقی و ... قادر به ایجاد خاموشی برق گسترده از طریق افزایش ناگهانی مصرف انرژی الکتریکی هستند.
تیمی از پژوهشگران حوزه امنیت شبکه در دانشگاه پرینستون، بامطالعه یک شبکه بوت از هزاران سیستم خانگی مختلف که به اینترنت متصل بوده و هک شدهاند؛ دریافتند که هکرها با در اختیار گرفتن کنترل دستگاههایی مانند دستگاههای خنککننده هوا، آبگرم کنهای برقی و ... قادر به ایجاد خاموشی برق گسترده از طریق افزایش ناگهانی مصرف انرژی الکتریکی هستند.
در این گزارش عنوانشده است که: «ما امیدواریم با انتشار نتایج این پژوهش، آگاهی به اپراتورهای شبکه برق، تولیدکنندگان دستگاههای هوشمند و کارشناسان دستگاههای امنیتی نسبت به این موضوع افزایش پیدا کند تا بهاینترتیب شبکه برق و دیگر شبکههای وابسته در برابر حملات سایبری امنتر شود.»
دکتر صالح سلطان سرپرست این گروه تحقیقاتی درباره موضوع فوق اعلام کرد: «موضوع قابلتوجه که باید نسبت به آن هشیار بود، آینده حوزه خانههای هوشمند است و ما بهزودی و در آیندهای نزدیک شاهد حضور گسترده وسایل هوشمند در خانهها خواهیم بود که به شبکه اینترنت وصل شده و قابلکنترل و هدایت هستند.»
این مطالعات توجه عمومی را از فعالیت هکرها که در حوزههای مختلفی فعالیت میکنند به موضوعی جدید یعنی کنترل و از کار انداختن شبکه برق شهری؛ معطوف میکند. به باور پژوهشگران، هکرها بهاینترتیب قادر به کنترل زیرساختهای اصلی شهری ازجمله شبکه برق بوده و با از کار انداختن آنها میتوانند موجبات بروز هرجومرج را فراهم کنند. در حقیقت بر اساس این مطالعات، کار هکرها مشابه زمانی است که بهیکباره مصرف برق افزایش پیداکرده و برق شهری قطع میشود. به گزارش پژوهشگران دانشگاه پرینستون، افزایش یکدرصدی تقاضای مصرف برق که توسط یک شبکه بوت از چند ده هزار آبگرمکن هک شده یا چند صد هزار سیستم تهویه مطبوع ایجاد میشود، میتواند شبکه برق مصرفی یک منطقه با جمعیتی حدود سی و هشت میلیون نفر را از کار بی اندازد. در این حالت هر چه کارکنان نیروگاه و مسئولین شبکه برق برای وصل مجدد برق تلاش کنند، هکرها بهسادگی قادر به از کار انداختن دوباره و سریع آن خواهند بود.
این موضوع یعنی قطع کامل برق میتواند در مراکز حساسی مانند بیمارستانها و مراکز انتظامی بسیار خطرناک بوده و فاجعهآفرین شود. به گفته کارشناسان امنیت شبکه، بدافزارهایی مانند Crash Override، میتواند برای از بین بردن عملکرد و ایجاد اختلال در سیستمهای الکتریکی از راه دور با بهرهگیری از پروتکلهای ارتباطی زیرساختهای برق، کنترل حملونقل و دستگاههای آب و گاز استفاده شود. بر این اساس طی سال گذشته کارشناسان نسبت به حملات سایبری به زیرساختهای شهری هشدار داده و آن را اصلیترین تهدید شهرهای مدرن و هوشمند آینده دانستند.
محققان در این گزارش نوشتند: استفاده از دستگاههای ناامن میتوانند عواقبی مخربی در پی داشته باشند که بهمراتب بیشتر از زیانهای شخصی و امنیتی محسوب میشوند. به همین دلیل باید چارچوبها و قواعد و قوانین جدیدی برای پیشبینی و پیشگیری از این مشکل وضع شود.cnet