ازدواج پیوند دو انسان با فرهنگها و عواطف متفاوت است، با توجه به آمارهای موجود کاهش آمار ازدواج و افزایش آمار طلاق، نه تنها موجب نگرانی خانوادهها شده بلکه به عنوان یک اهرم بازدارنده مانع حرکت جوانان به سوی ازدواج شده است
شفا آنلاین:ازدواج سنت پیامبر است و همه به این موضوع واقفند اما این سنت حسنه امروز با موانع بسیاری مواجه است، موانعی که باعث شده تا تجردگرایی هم در پسران و هم در دختران افزایش چشمگیری یابد به طوری که نگرانیهای کارشناسان اجتماعی را برانگیخته است.
مطالب زیادی درباره ازدواج <
Marriage>مطرح شده و کارشناسان زیادی هم درباره خطرات کاهش ازدواج صحبت کردهاند، اما این موضوع آنقدر اهمیت دارد که بتوان درباره آن حرف زد.
ازدواج پیوند دو انسان با فرهنگها و عواطف متفاوت است، با توجه به آمارهای موجود کاهش آمار ازدواج و افزایش آمار طلاق، نه تنها موجب نگرانی خانوادهها شده بلکه به عنوان یک اهرم بازدارنده مانع حرکت جوانان به سوی ازدواج شده است. از نگاه پژوهشی، دلایل نداشتن تمایل جوانان به ازدواج را میتوان در محورهایی از جمله مشکلات محیطی مانند گرانی مسکن، بیکاری، دشواریهای کاریابی، هزینههای طاقتفرسای ازدواج اعم از تهیه جهیزیه یا برگزاری مراسم و مجالس مختلف، خرید طلا و جواهر و … دانست.مشکلات اقتصادی و شرایط امروز کشور را کسی نمیتواند منکر شود، مشکلاتی که به دلیل نواسانات ساعتی قیمتها بهوجود آمده، باعث شده تا بسیاری از امور کشور مختل شود، ازدواج هم از این قاعده مستثنا نیست و دغدغه اول هر جوانی برای ازدواج، نداشتن شرایط مالی مناسب است. وام ازدواج یکی از کمکهایی بود که دولت تصمیم گرفت در سالهای گذشته آن را ترتیب دهد اما این وام نه تنها مشکلی را حل نکرد بلکه برنگرانیهای جوانان هم افزود. از طرفی رقم این وام بدون توجه به تورم و وضعیت اقتصادی سالهاست که ثابت مانده و شاید با این رقم وام تنها بتوان یک یخچال خرید که این هم برای زندگی کافی نیست.
اعطای وام؛ تنها راه حل است؟
درست است که موانع مالی یکی از دلایل کاهش ازدواج است، اما اصل و همه آن نیست، وام ازدواج به خودی خود یکی از دلایل اضطراب زوجین میشود چراکه پرداخت اقساط آن با حقوقهای کم کارمندی بسیار دشوار است و به جای اینگونه رفتارها دولت باید به فکر عرضه بستههای فرهنگی، آموزشی در همسان گزینی و مهارتهای زناشویی به جوانان باشد و با کمکهای مالی بلاعوض یا مسکن ارزان و کارآفرینی چالشهای اصلی جوانان را برطرف کند.
دشواریهای دریافت وام ازدواج و قطعی نبودن سقف و کف آن همچنین اقساط این وام باعث شده که بسیاری از جوانان عطای آن را به لقایش ببخشند. بنابراین به جای اینگونه فضاسازیها باید نخبگان اجتماعی راهکارهای کاربردی و مثبت به نهادهای متولی ارائه دهند تا بیشتر از این شاهد روابط غیراخلاقی و انحرافات جنسی نباشیم.
سیدحسن موسوی چلک، مدیرکل دفتر مدیریت عملکرد بهزیستی کشور در اردیبهشت ماه امسال ضمن بیان اینکه طلاق ۶/۶ درصد رشد مثبت و ازدواج ۱۱ درصد رشد منفی داشته است، گفت: درصد تغییرات ازدواج در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵، ۱۱ درصد رشد منفی داشته است؛ به عبارت دیگر تعداد ازدواجهای ثبت شده در سال ۹۶ نسبت به سال ۹۵، ۱۱ درصد کاهش یافته است.
روند کاهشی ازدواج با افزایش روزافزون قیمتها و نوسانات بازار ارتباط مستقیم دارد و نمیتوان این موضوع را انکار کرد. در این بین دولت و متولیان امور جوانان هم هیچ اقدام موثری برای بهبود روند موجود نکردهاند. البته تغییر فرهنگ و تمایل به ازدواجهای سفید به دور از سنتها و بدون پیش شرط و مسوولیت پذیری از دیگر اتفاقاتی است که امروزه شاهد آن هستیم.
ادامه روند کنونی میتواند آیندهای را برای جوانان رقم بزند که طی آن شاهد کاهش توجه به سنتها و افزایش مشکلات اجتماعی ،اقتصادی و فرهنگی باشیم، مشکلاتی که نشانههایشان را در زندگی افراد به تلخی بازنشانی میکنند.محمدسیاح