کد خبر: ۲۰۵۳۸۴
تاریخ انتشار: ۰۸:۲۰ - ۲۱ مرداد ۱۳۹۷ - 2018August 12
واقعیت این است که شکمو بودن، استرس و یا کمبود زمان ما را وادار می‌کند که در حین گرسنگی به سراغ مواد غذایی نامناسب برویم. غذاهایی که الزاماً سیرکننده نیستند و به مرور زمان باعث افزایش وزن و چاقی می‌شوند
شفاآنلاین>سلامت> همه ما روزانه چندین مرتبه گرسنه‌مان می‌شود. گرسنگی یک احساس عادی است که نشان می‌دهد بدن به خوبی کار می‌کند و خبر از این دارد که ذخیره انرژی‌مان رو به اتمام است.. اما این بدین معنا نیست زمانی که گرسنه‌تان می‌شود هر چیزی دم دستتان بود را میل کنید.

به گزارش شفاآنلاین، واقعیت این است که شکمو بودن، استرس و یا کمبود زمان ما را وادار می‌کند که در حین گرسنگی به سراغ مواد غذایی نامناسب برویم. غذاهایی که الزاماً سیرکننده نیستند و به مرور زمان باعث افزایش وزن و چاقی می‌شوند. در این مطلب چندین خوراکی را معرفی می‌کنیم که احتمالاً مورد علاقه‌تان نیز هست. اما به عقیده متخصصان حوزه سلامتی برای سیر شدن موارد مناسبی محسوب نمی‌شود. لطفاً با ما همراه باشید.

    وقتی گرسنه‌اید آب میوه می‌نوشید

اولین اشتباهی که خیلی از ما در زمان گرسنگی مرتکب می‌شویم نوشیدن آب میوه است. واقعیت این است که احساس گرسنگی با کاهش قند خون و همچنین ترشح هورمونی به نام گرلین که از معده ترشح می‌شود در ارتباط است. این مواد دست به دست هم می‌دهند تا مغز فعال شده و ما را به سمت خوردن هدایت کند. مقابله کردن با افت قند خون ایده اشتباهی است. هجوم زیاد قندهای زود جذب به بدن به جای سیر کردن شما نتیجه عکس دارد. عامل این عکس‌العمل بدن نیز به هورمون انسولین مربوط می‌شود که از طریق پانکراس تولید شده و وظیفه دارد قند زیادی که در خون جریان دارد را وارد سلول‌های بدن کند. نتیجه این می‌شود که میزان قند خون به شدت افت می‌کند و مجدداً نیاز به مصرف مواد غذایی شیرین پیدا می‌کنیم. در واقع هر چه قند بیشتری مصرف کنید نیازتان نیز چند برابر می‌شود.

    وقتی گرسنه‌اید شکلات می‌خورید

انواع مختلف شکلات در بازار وجود دارد و اکثر افراد نیز عاشق این مواد غذایی خوشمزه هستند. اما واقعیت این است که این شکلات‌ها قند و چربی زیادی وارد بدن می‌کنند و علاوه براین توان ایجاد اعتیاد(Addiction) را نیز دارند. یعنی اینکه بعد از خوردن چند تکه شکلات میل به خوردن مابقی نیز بیشتر می‌شود. مشکل مصرف این بمب‌های کالری این است که به هیچ عنوان سیرکننده نیستند و هر تکه کوچک آن نیز حاوی میزان زیادی کالری است. در واقع هر 20 گرم بار شکلاتی حدود 100 کیلوکالری دارد. بنابراین صحبت از «کالری مفت» به میان می‌آید. یعنی اینکه بدون دریافت ویتامین، مواد معدنی و دیگر مواد مغذی ضروری میزان زیادی کالری وارد بدن کرده‌اید. به جای این نوع هله هوله‌ها از نان‌های کامل و سبوس‌دار و همچنین شکلات تلخ استفاده کنید که سیرکننده هستند.

    زمانی که گرسنه‌اید نان و پنیر می‌خورید

احتمالاً تعجب کرده‌اید. چون خوردن نان و پنیر بدون شک ایده خوبی برای میان وعده است. با وجود این که نان و پنیر حاوی مواد مغذی زیادی هستند و پروتئین و کربوهیدرات‌های پیچیده دارند اما زمانی که گرسنه‌اید (بخصوص عصرها و قبل از وعده شام) احتمال اینکه نصف یک پنیر و تمام باگت را میل کنید زیاد است. بنابراین در اینجا صحبت از غذای ناسالم در میان نیست بلکه مشکل به زیاده‌روی برمی‌گردد. یادتان باشد که پنیر حاوی نمک است که حس چشایی را تحریک کرده و میل به زیاده‌روی را بالا می‌برد. توصیه می‌شود از پنیرهای کم‌چرب و کم نمک استفاده کرده و تا حد امکان نان‌های کامل مصرف کنید. مصرف یک‌چهارم باگت و 40 گرم پنیر کافی است. البته اگر دغدغه تناسب‌اندام ندارید که می‌توانید با خیال راحت نان و پنیر میل کنید.

    وقتی گرسنه‌اید به سراغ کیک و شیرینی می‌روید

کافی است روی محصولی واژه رژیمی حک شود تا زیاده‌روی‌ها شروع شود. چون این قبیل محصولات این تصور را ایجاد می‌کنند که محصول مورد نظر سالم و کم کالری بوده و برای سلامتی مفید است. اما کافی است که نگاهی به ترکیبات کیک یا شیرینی مورد نظر بیندازید. بدون شک میزان پروتئین موجود در این قبیل محصولات(Products) که به صورت پررنگی روی بسته بندی درج می‌شود چشم گیر است. میزان پروتئین برخی از این محصولات حدود 9 تا 10 درصد است که بدون شک برای رفع گرسنگی عالی است. اما هر 100 گرم از این محصولات بین 350 تا 450 کالری دارد. بنابراین این قبیل محصولات نیز برای افرادی که دغدغه وزن دارند انتخاب مناسبی محسوب نمی‌شوند.

    در طول روز هوس ریزه‌خواری دارید

فرقی نمی‌کند که سرکار باشید یا در منزل! میل به ریزه خواری در برخی افراد زیاد است و گاه ممکن است که عامل دیگری غیر از گرسنگی مانند خستگی، استرس، بی‌حوصلگی یا حتی شکمو بودن در آن دخیل باشد. بنابراین بهتر است علائم گرسنگی (خستگی فیزیکی و ذهنی، سر و صدای شکم، سرگیجه، لرز و حتی حالت تهوع در زمان افت قند خون) را بشناسید و حدوداً هر 4 ساعت یکبار به سراغ خوردن بروید. در واقع همان 3 وعده غذایی در روز و یک میان وعده عصرگاهی برای تأمین نیازهای بدن کافی است. یادتان باشد که ریزه خواری در طول روز و مصرف مواد غذایی شیرین و چرب بدن را در معرض اضافه وزن قرار داده و سیستم آن را دچار اختلال می‌کند.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: