کد خبر: ۲۰۴۹۵۶
تاریخ انتشار: ۰۹:۰۰ - ۱۶ مرداد ۱۳۹۷ - 2018August 07
در واقع این سلول ها رشد کرده فعالیت می کنند و در نهایت نیز در زمان مشخص از بین می روند اما اگر یک یا چند سلول رشد کرده با خروج از این چرخه به رشد خود ادامه دهند می توان گفت سلول سرطانی شده است
شفاآنلاین>سلامت> هریک از سلولهای بدن با نظم خاصی در چرخه کنترل شده بدن فعالیت می کنند تا اختلالی در عملکرد طبیعی بدن ایجاد نشود.

به گزارش شفاآنلاین، در واقع این سلول ها رشد کرده فعالیت می کنند و در نهایت نیز در زمان مشخص از بین می روند اما اگر یک یا چند سلول رشد کرده با خروج از این چرخه به رشد خود ادامه دهند می توان گفت سلول سرطانی شده است. عوامل مختلفی باعث بروز سرطان می شود که با پرهیز از آنها می توان از ابتلا به سرطان پیشگیری(prevention) کرد.

دکتر ابراهیم کریمی در حاشیه چهارمین همایش تومورهای سرو گردن با اشاره به علل شایع و خطرساز بروز سرطان‌های سر و گردن می‌گوید: عوامل محیطی، نقص‌های ژنتیکی و اشکال در سیستم ایمنی، باعث ابتلا به سرطان می‌شود. از این‌رو می‌توان با شناخت و حذف برخی از این عوامل احتمال ابتلا به این سرطان را کاهش دهیم.

این جراح سرو گردن می‌افزاید: نتایج بررسی‌های انجام شده ثابت کرده است مهم‌ترین و شایع‌ترین عامل خطر در بروز سرطان‌ها استعمال دخانیات است. استعمال سیگار، قلیان و هر عامل دودزا می‌تواند حتی بدون وجود نقص‌های ژنتیکی احتمال ابتلای انسان به سرطان‌های سر و گردن را افزایش دهد.

به‌گفته این استاد دانشگاه، در هر پک سیگار بیش از 4هزار ماده سمی سرطانزا وجود دارد به همین دلیل با کشیدن سیگار این دود سرطانزا وارد دهان، سینوس‌ها، حلق، حنجره و ریه‌ها شده و این اعضا را در معرض سرطان(Cancer) قرار می‌دهد. دکتر کریمی می‌گوید: متأسفانه با تغییرات فرهنگی در جامعه مشاهده می‌کنیم که جوانان و حتی زنان به استفاده از قلیان گرایش بیشتری یافته‌اند.

این درحالی است که قلیان به اندازه دوپاکت سیگار ماده سمی وارد بدن می‌کند. دود حاصل از تنباکوهای اسانس‌دار در کنار دود ناشی از سوختن زغال خطر ابتلا به سرطان را چندین برابر می‌کند. از سوی دیگر دود ناشی از استعمال قلیان، رطوبت آب را گرفته به عمق ریه نفوذ می‌کند و بدن را در شرایط خطرناکی قرار می‌دهد. این جراح سر و گردن در ادامه با اشاره به مصرف مواد غذایی اظهار می‌کند: مواد خوراکی صنعتی حاوی مواد نگه دارنده و رنگ‌های مصنوعی در گروه عوامل خطر قرار می‌گیرند.

نیترات موجود در این مواد خوراکی بشدت سرطان‌زا است به همین دلیل بهتر است تا جایی که ممکن است از مواد غذایی سالم و طبیعی استفاده کنیم. وی خاطرنشان می‌کند: استفاده از سموم و کودهای شیمیایی در مراحل پرورش میوه‌های گلخانه‌ای باعث نفوذ این سموم در پوست میوه‌ها می‌شود. از این‌رو بهتر است قبل از استفاده این میوه‌ها پوست آنها گرفته شود. همان‌طور که همه ما می‌دانیم پوست میوه‌ها سرشار از فیبر است اما سموم جذب شده در این قسمت هم بیشتر است به همین دلیل بهتر است پوست میوه مصرف نشود.  کریمی می‌گوید: حتی دندان‌های مصنوعی که بدرستی چفت نمی‌شوند هم ممکن است به ایجاد سرطان دهان منجر شود. این دندان‌ها به التهاب و زخم‌هایی منجر می‌شود که می‌توانند خطرناک باشند.

این استاد دانشگاه با تأکید بر اینکه تشخیص بموقع بیماری در مراحل اول و دوم می‌تواند شانس بهبود بیمار را افزایش دهد خاطرنشان می کند: هرگونه زخم داخل حفره دهان مانند آفت و زخم‌های خونریزی دهنده که ظرف مدت دو هفته بهبود نیابد می‌تواند به سرطان منجر شود. احساس توده در ناحیه گردن و گلو، تغییر صدای ماندگار، اختلال دربلع غذا، بلع دردناک، سفتی‌های مخاطی در ناحیه دهان و تغییر رنگ مخاط به رنگ‌های سفید و قرمز می‌تواند نشانه‌هایی از سرطان سر و گردن باشد.

وی در خاتمه تأکید می‌کند: بهتر است علامت‌ها را جدی بگیرید و با مشاهده هریک از آنها به پزشک مراجعه کنید تا در صورت سرطانی بودن بموقع درمان آغاز شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: