یکی از عارضههای جانبی شیمی درمانی در بانوان مبتلا به سرطان سینه آسیب دیدن قوه چشایی است، در واقع این بانوان دچار اختلال در درک طعم و مزه خوراکیها میشوند
شفاآنلاین>سلامت> یکی از عوارض شیمی درمانی در مبتلایان به سرطان سینه، حس طعم بد در دهان است و به كمك يك نوشيدنى مى توان اين عوارض را خنثى كرد. به گزارش شفاآنلاین، کارشناسان درجدیدترین پژوهشهای خود دریافتند مصرف(Consumption) ماء الشعیر به دلیل دارا بودن انواع ویتامین و مواد معدنی برای سلامت بانوان مبتلا به سرطان سینه مفید است.از این رو یک شرکت تولید کننده ماء الشعیر در کشور چک در نظر دارد تولید این نوشیدنی درمانی را در سطح وسیع آغاز کند تا بانوان مبتلا به سرطان در کشورهای مختلف دنیا بتوانند از آن مزایای درمانی آن بهرهمند شوند.یکی از عارضههای جانبی شیمی درمانی در بانوان مبتلا به سرطان سینه آسیب دیدن قوه چشایی است، در واقع این بانوان دچار اختلال در درک طعم و مزه خوراکیها میشوند.ماء الشعیر با طعم منحصربه فرد خود به دلیل دارا بودن انواع مواد مغذی میتواند به بهبود قوه چشایی بانوان کمک کند و به این ترتیب سبب افزایش روحیه و مثبت اندیشی شود.عارضه اختلال قوه چشایی از عوارض شیمی درمانی در مبتلایان به سرطان سینه است که در اثر این اختلال، فرد طعم و مزه خوراکیها را نمی تواند حس کند و این اختلال دیسجوزیا نامیده میشود.سرطان سینه یکی از شایعترین سرطانها در دنیاست و یکی از درمان های اصلی این سرطان، شیمی درمانی محسوب می شود.شیمی درمانی سبب مرگ سلولهای سالم و سرطانی بدن انسان میشود و ازجمله عارضههای جانبی آن میتوان احساس ضعف، تهوع، ریزش مو و اختلال در درک طعم و مزه خوراکیها را می توان نام برد.افراد دچار اختلال دیسجوزیا طعم برخی مواد غذایی را نمیتوانند درک کنند یا زمان خوردن مواد غذایی طعم بدی در دهان خود حس می کنند و برخی دیگر از بیماران از احساس طعم فلز در دهان خود شکایت دارند.ناتوانی در درک طعم و مزه غذا میتواند سبب بی اشتهایی، بی علاقگی به مصرف مواد غذایی و افسردگی درمبتلایان شود که این عارضه زمینه بازگشت بیماری و ضعیف شدن سیستم ایمنی بدن را به همراه دارد.محققان کشف کرده اند بیش از ۲۰۰ نوع داروی مختلف میتواند سبب اختلال در قوه چشایی و درک مواد غذایی و آشامیدنی شود، مبتلایان به سرطان و بیمارانی که از برخی داروها استفاده میکنند به دلیل احساس طعم فلز در زمان خوردن مواد غذایی دچار اختلال تغذیهای میشوند.یکی دیگر از بیماریهایی که سبب آسیب به قوه چشایی میشود بیماری دیابت نوع 2 در بزرگسالان است، افراد مبتلا به دیابت دچار مشکل هایی، چون خشکی دهان یا ابتلا به بیماریهای خود ایمنی میشوند که دراثر آن دچار مشکل در صرف خوراک و درک طعم آن میشوند.زنان در دوران بارداری و یائسگی نیز به دلیل نوسانهای هورمونی با مشکل هایی، چون خشکی و سوزش زبان و احساس طعم بد در زمان خوردن و آشامیدن مواجه میشوند.کارشناسان به افراد توصیه میکنند درصورت درک طعم بد در زمان خوردن و آشامیدن به پزشک مراجعه کنند، زیرا امکان ابتلای آنها به برخی بیماریها و یا کمبود ویتامین و مواد معدنی ضروری دربدنشان وجود دارد.بانوان مبتلا به سرطان(Cancer) سینه از نوشیدن ماء الشعیر به میزان فراوان اجتناب کنند، زیرا میتواند سبب افزایش قند و اضافه وزن درآنها شود.