کد خبر: ۲۰۳۶۷۲
تاریخ انتشار: ۱۵:۲۰ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۷ - 2018July 25
سرطان پروستات در مردان به صورت پنهان است و زمانی خود را نشان می دهد که به مراحل پایانی رسیده باشد. پزشک متخصص بهترین کسی است که شما را در مورد لزوم و نحوه‌ی انجام تست‌ها راهنمایی می‌کند

شفا آنلاین>سلامت>سرطان پروستات در مردان به صورت پنهان است و زمانی خود را نشان می دهد که به مراحل پایانی رسیده باشد.

به گزارش شفا آنلاین:سرطان پروستات در مردان به صورت پنهان است و زمانی خود را نشان می دهد که به مراحل پایانی رسیده باشد. پزشک متخصص بهترین کسی است که شما را در مورد لزوم و نحوه‌ی انجام تست‌ها راهنمایی می‌کند.

در حال حاضر روش‌های درمانی متفاوتی برای غلبه بر این بیماری وجود دارد و بدون شک روش‌های موجود برای درمان سرطان پروستات همگام با پیشرفت علم در حال پیشرفت است.

پروستات یک غده کوچک درست زیر مثانه در آقایان است.بدن ما به طور اتوماتیک سلول سازی می کند و سلول ها از بین می روند. زمانی که سرطان پروستات به وجود می آید سلول هایی موجود در غده پروستات به سرعت رشد کرده و از بین می روند و باعث به وجود آمدن تومور می شوند.

تومور به‌وجود آمده با گذشت زمان می‌تواند به سایر بافت‌ها، غدد لنفاوی و در نهایت به استخوان‌ها سرایت کند.
این بیماری دومین سرطان رایج در آمریکا و دومین دلیل مرگ‌های ناشی از سرطان در میان مردان است. در آمریکا از هر ۷ مرد ۱ نفر به سرطان پروستات مبتلاست. حدود ۲,۵ میلیون نفر در آمریکا درگیر این بیماری هستند. طبق گزارش انجمن سرطان آمریکا سالانه ۳۰۰۰۰ مرد بر اثر سرطان پروستات جان خود را از دست می‌دهند.

نشانه های بیماری
- مشکل در دفع ادرار
- تکرر ادرار
- ادرار با فشار کم
- مشاهده‌ی خون در ادرار یا منی
- تورم پاها
- درد و ناراحتی در لگن یا مقعد
- درد به هنگام انزال
- ناتوانی‌های جنسی

روش های تشخیص بیماری
یکی از روش های تشخیص این سرطان آزمایش PSA است. در این آزمایش مقدار PSA خون اندازه گیری خواهد شد. PSA یکی از پروتئین های موجود در خون است که توسط پروستات تولید می شود و با اندازه گیری آن می توان به سالم بودن غده پوستات پی برد.
در برخی موارد به تشخیص پزشک، آقایان بالای ۵۰ سال یا جوان‌تر که احتمال ابتلا به سرطان پروستات در آنها وجود دارد مورد معاینه‌ی دیجیتال مقعد (DRE) قرار می‌گیرند. همچنین ممکن است از سونوگرافی برای بررسی وجود تومور استفاده شود. چنانچه در معاینات اولیه مورد مشکوکی مشاهده شود، در مرحله‌‌ی بعد برای معاینه‌ی دقیق‌تر، بیوپسی یا همان نمونه‌برداری تجویز می‌شود. در نمونه‌برداری قسمتی از بافت پروستات توسط سوزن مخصوص نمونه‌گیری و زیر میکروسکوپ بررسی می‌شود.
پزشک بعد از نمونه‌برداری و بررسی سلول‌های نمونه، نمره‌ای به نمونه‌‌ی موردنظر می‌دهد که معیار گلیسون (Gleason score) نام دارد. هرچه عدد این معیار بزرگ‌تر باشد، توده‌ی موردنظر بدخیم‌تر است. پاتالوژیست به کمک این معیار و آزمایش‌ها و معاینات انجام‌ شده، تشخیص می‌دهد که سرطان در چه مرحله‌ای است و تا چه حد به بافت‌ها و ارگان‌های اطراف خود سرایت کرده است.

علل افزاینده سرطان پروستات
عوامل زیر احتمال ابتلا به بیماری را در آقایان افزایش می‌دهد:
- سن: ریسک ابتلا به سرطان پروستات از سن ۵۰ سالگی به بعد افزایش می‌یابد و معمولا در آقایان بالاتر از ۶۵ سال شایع‌تر است؛
- نژاد: سیاه‌پوستان آمریکایی بیشتر از سایرین به این بیماری مبتلا می‌شوند و احتمال بروز این بیماری در مردان آسیایی نسبت به سایر نژادها کمتر است؛
- سابقه‌ی خانوادگی: در صورتی‌‌ که اقوام نزدیک فرد، مبتلا به سرطان پروستات بوده باشند ریسک ابتلا بالا می‌رود؛
- وزن: شیوع این بیماری در آقایان دارای اضافه وزن بیشتر است.
 

روش‌های درمان بیماری
برای درمان سرطان پروستات از روش‌های زیر استفاده می‌شود:
- پروستاتکتومی رادیکال که طی آن غده‌ی پروستات از بدن خارج می‌شود؛
- پرتودرمانی که با کمک اشعه‌های قوی سلول‌های سرطانی را از بین می‌برد؛
- شیمی‌درمانی که از داروهای شیمیایی برای غلبه بر سلول‌های سرطانی استفاده می‌کند؛
- هورمون‌درمانی که طی آن جلوی تولید هورمون تستوسترون گرفته می‌شود، زیرا این هورمون به رشد تومورهای پروستات کمک می‌کند؛
- براکی‌تراپی که در آن برای از بین بردن تومور، ذرات رادیواکتیو در مجاورت تومور قرار داده می‌شود؛
- سرمادرمانی که با انجماد بافت‌های منطقه‌ی موردنظر تومور را از بین می‌برد؛
- روش اولتراسوندتراپی که با گرم کردن بافت پروستات تومور را هدف قرار می‌دهد.

پیشرفت‌ در روش‌های درمانی
سازمان غذا و داروی آمریکا در سال ۲۰۱۰ اولین واکسن درمان سرطان را تأیید کرد. این واکسن پروونج (Provenge) نام دارد و با استفاده از سلول‌های بنیادی به بیمارانی که در مرحله پیشرفته‌ی سرطان پروستات قرار دارند، کمک می‌کند.

دانشمندان در حال ابداع روش‌های جدید برای درمان سرطان پروستات هستند. روش‌ اولتراسوند متمرکز با شدت بالا جهت نابود کردن سلول‌های سرطانی و درمان‌های دارویی هدفمند برای متوقف کردن رشد این سلول‌ها جزو روش‌های جدید درمان سرطان به حساب می‌آیند. RFA نیز روش نوینی است که از فرکانس‌های رادیویی برای کاهش درد در مردان مبتلا به سرطان از آن استفاده می‌کنند.

نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: