کد خبر: ۲۰۳۰۶۷
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۰ - ۲۸ تير ۱۳۹۷ - 2018July 19
مرحله اول برنامه تدوین جدول ترکیبات غذایی کشور شامل غذاهای پرمصرف است که برای اولین بار در کشور در سال گذشته انجام شد و مرحله دوم این طرح برای غذاهای کم مصرف کشور تا اوایل سال آینده به پایان می رسد
شفاآنلاین>سلامت>رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور گفت: یکی از برنامه های مهم این مجموعه، تدوین جدول ترکیبات مواد غذایی برای 410 قلم محصول پرمصرف ایرانی بوده که با تلاش محققان به نتیجه رسیده است.

به گزارش شفاآنلاین،مرحله اول برنامه تدوین جدول ترکیبات غذایی کشور شامل غذاهای پرمصرف است که برای اولین بار در کشور در سال گذشته انجام شد و مرحله دوم این طرح برای غذاهای کم مصرف کشور تا اوایل سال آینده به پایان می رسد.

دکتر هدایت حسینی اظهار کرد: مرحله اول این برنامه، غذاهای پرمصرف کشور را تحت پوشش قرار داده که به اعتقاد کارشناسان این حوزه، بیش از 80 درصد غذای مصرفی کشور را شامل می شود.

وی ادامه داد: متخصصان برای ارائه رژیم غذایی مناسب نیاز به دانستن ترکیبات مواد غذایی اعم از چربی ، پروتیین، قند و ویتامین دارند تا توصیه تغذیه ای مناسب را به مردم ارائه کنند.
حسینی افزود: تاکنون از جدول های ترکیبات غذایی کشورهای خارجی استفاده می کردیم که این جدول هرچند مشابه مواد غذایی ایرانی بود اما تفاوت هایی با محصولات غذایی ایرانی داشت.

وی افزود: به طور مثال گندمی که در ایران تولید می شود با گندمی که در اروپا یا آمریکا کشت می شود متفاوت است و همکاران ما در تلاش هستند تا جدول ترکیبات مواد غذایی ایران اطلاعات کاملی از ترکیبات مواد غذایی بومی در اختیار متخصصان و مردم قرار دهد.

حسینی به کاربرد این جدول اشاره کرد و گفت: توصیه های تغذیه ای به مردم و برچسب گذاری محصولات غذایی از مهمترین کاربردهای این جدول است و به همین دلیل، توصیه های تغذیه ای و برچسب گذاری غذاها با دقت بیشتری انجام می شود.

رئیس انستیتو تحقیقات تغذیه ای و صنایع غذایی کشور اظهار داشت: با تدوین جدول ترکیبات مواد غذایی ایرانی، رژیم غذایی مردم به سمت اصلاح پیش می رود و متخصصان با دقت بیشتری می توانند به اصلاح آن بپردازند.

وی، مهمترین مزیت این جدول را توصیه های تغذیه ای صحیح اعلام کرد و گفت: ممکن است ترکیبات مواد غذایی کشورهای خارجی از نظر شیمیایی و مواد مغذی با محصولات غذایی ایرانی متفاوت باشد و در نتیجه دچار خطاهای جزیی شویم و در مجموع، در رژیم غذایی روزانه ممکن است انحرافی بزرگ ایجاد شود.

حسینی با اشاره به اینکه در مرحله دوم جدول ترکیبات غذایی، مواد غذایی که مصرف کمتری دارند یا به صورت سنتی در برخی استان ها استفاده می شود، انجام می شود، گفت: در مرحله اول حدود ترکیبات 410 قلم غذاهای پرمصرف با توزیع وسیع در کشور مشخص شد که به نظر می رسد در مرحله دوم تعداد محصولات غذایی به یک هزار و 500 قلم برسد.
برچسب ها: سلامت ، انستیتو ، تحقیقات
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: