کد خبر: ۲۰۲۷۵۴
تاریخ انتشار: ۱۱:۱۰ - ۲۵ تير ۱۳۹۷ - 2018July 16
در قرآن کریم آمده است که اگر کسی انسانی را نجات دهد، گویا تمام دنیا را زنده کرده است. تعبیری از این بالاتر وجود ندارد. در این آیه هم نجات مادی و هم نجات معنوی با یکدیگر جمع شده است
شفاآنلاین>سلامت> آیت الله مکارم شیرازی، گفت: هلال احمر یک ویژگی خاص دارد و آن این است که به سراغ حادثه دیدگان می رود، حادثه هایی که تنها منحصر به داخل مرزهای کشور نمی شود.

به گزارش شفاآنلاین، آیت الله مکارم شیرازی در دیدار رئیس جمعیت هلال احمر، ضمن قدردانی از خدمات جمعیت هلال احمر با بیان اینکه دین مبین اسلام اهمیت زیادی به خدمت رسانی به مردم داده است، تصریح کرد: در قرآن کریم آمده است که اگر کسی انسانی را نجات دهد، گویا تمام دنیا را زنده کرده است. تعبیری از این بالاتر وجود ندارد. در این آیه هم نجات مادی و هم نجات معنوی با یکدیگر جمع شده است. همچنین در روایات نیز آمده است که معصومین چقدر برای نجات انسان ها پیشگام بودند. یعنی کمک کردن به نیازمندان از اساس تعالیم اسلامی است، مخصوصا اگر آن نیازمند خودش حادثه دیده باشد.

این مرجع تقلید شیعه تصریح کرد: هلال احمر یک ویژگی خاص دارد و آن این است که به سراغ حادثه دیدگان می رود. حادثه هایی که تنها منحصر به داخل مرزهای کشور نیز نمی شود. زمان در حوادث مهم است. ۳۰ دقیقه نخست وقوع حادثه، همان زمان طلایی برای نجات است و تمام هلال احمری ها باید همواره گوش به زنگ باشند تا زمان طلایی نجات را از دست ندهند.

آیت الله مکارم شیرازی در ادامه این دیدار توجه به چند نکته را برای خانواده هلال احمر لازم و ضروری دانست و خاطر نشان کرد: طلاب، دانش آموزان، دانشجویانی که به عنوان داوطلب وارد جمعیت هلال احمر می شوند باید با تعلیم و تمرین بسیار، سرعت عمل مناسبی برای اقدام در هنگام بروز حوادث(Accidents) پیدا کنند. نکته دوم اینکه در هلال احمر باید اولویت ها را در هنگام بروز حوادث شناسایی و برای آن برنامه ریزی دقیق انجام شود. ممکن است ۲ حادثه به صورت همزمان رخ دهد. باید نخست پس از اولویت بندی به سراغ حادثه حادتر بروند چرا که نیروهای و امکانات هلال احمر نیز محدود است.

این مرجع تقلید در توضیح سومین نکته با بیان اینکه باید هلال احمر(Red Crescent) از سرمایه ها و امکانات موجود حداکثر استفاده را ببرد، تصریح کرد:همه افرادی که با هلال احمر همکاری می کنند باید برای استفاده و بهره روی حداکثری از سرمایه های موجود تعلیم ببینند تا از اتلاف و اسراف منابع و امکانات جلوگیری شود. چرا که امکانات هلال احمر محدود و نیازها گاها نامحدود است.

 آیت الله العظمی مکارم شیرازی در ادامه به ذکر اهمیت ‍ترویج حس نوع دوستی در هلال احمر پرداخت و ادامه داد:هلال احمر علاوه بر کمک به حادثه دیدگان می تواند در پرورش روح انسانیت و نوع دوستی در میان نیروهایش اثرگذار باشد. وقتی شخصی به نیازمندی کمک می کند  پیش از آنکه صدقه اش در دست نیازمند قرار بگیرد، در دست خداوند قرار می گیرد. بنابراین هلال احمر می تواند علاوه بر کمک گرفتن از جوان ها در خدمات رسانی اش، در ‍پرورش اخلاقی آنها نیز موثر واقع شود.

آیت الله مکارم شیرازی در بخش ‍پایانی سخنانش به اهمیت خبر رسانی در جمعیت هلال احمر اشاره و تصریح کرد: امروز خبررسانی خوب حرف اول را می زند. باید اخبار خدماتی که در هنگام حوداثی مانند زلزله کرمانشاه، کرمان، اربعین و... ارایه شده است را منتشر کنید. چون سرمایه اصلی شما اعتماد مردم است. این سرمایه است که موجب جلب کمک های انسانی و مادی برای خدمت رسانی مناسب تر به مردم می شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: