کد خبر: ۲۰۲۶۶۳
تاریخ انتشار: ۱۸:۵۹ - ۲۴ تير ۱۳۹۷ - 2018July 15
التهاب مثانه معادل عفونت مثانه تلقی می‌شود ولی این حالت شامل وضعیت تحریک شده غیرعفونی مثانه به وسیله مواد محرک خصوصا در خانم‌ها نیز می‌شود. بیماری التهاب مثانه شایع بوده و در همه سنین دیده می‌شود.
شفا آنلاین>سلامت>التهاب مثانه یا سیستیت در خانم‌ها یک بیماری نسبتا شایعی است، بیماری التهاب مثانه معمولا از طریق عفونت ادراری به وجود می‌آید. نشانه‌های معمول التهاب مثانه، درد در موقع خروج ادرار، تکرر ادرار، درد در قسمت تحتانی شکم، خون در ادرار و تب بالا است.

به گزارش شفا آنلاین:التهاب مثانه معادل عفونت مثانه <Bladder infection>تلقی می‌شود ولی این حالت شامل وضعیت تحریک شده غیرعفونی مثانه به وسیله مواد محرک خصوصا در خانم‌ها نیز می‌شود. بیماری التهاب مثانه شایع بوده و در همه سنین دیده می‌شود.

علل بروز بیماری

علت اصلی و شایع التهاب مثانه نوعی خاص از باکتری‌ها هستند ولی علل غیرباکتریایی نظیر عفونت‌های غیرباکتریایی، قرار گرفتن در معرض اشعه X (رادیوتراپی ناحیه لگن)، روابط زناشویی بیش از حد از دیگر عوامل بروز این بیماری محسوب می‌شود.

عوامل تشدید کننده التهاب مثانه

سابقه‌ حساسیت‌ یا آلرژی‌ به‌ داروها، غذاها، یا سایر مواد؛ تب‌ یونجه‌ یا آسم‌ از عوامل تشدید کننده بیماری التهاب مثانه است. آرتریت‌ روماتویید یک‌ نوع‌ شایع‌ التهاب‌ مفاصل‌ نیز از عوامل موثر در تشدید التهاب مثانه است. سابقه‌ درآوردن‌ رحم‌ نیز بیماری التهاب مثانه را تشدید می‌کند.

زنان ۸ برابر بیشتر از مردان مستعد ابتلا به بیماری التهاب مثانه هستند، به این دلیل که پیشابراه در زنان لوله‌ای از مثانه که از طریق آن ادرار خارج می‌شود کوتاه‌تر بوده و نزدیکتر به مقعد باز می‌شود. ۱۵% از زنان هر سال به بیماری التهاب مثانه مبتلا می‌شوند و تقریبا نیمی‌ از آنان، حداقل یک بار ابتلا به سیستیت را در طول زندگیشان دارند.

تشخیص قطعی از طریق بررسی ادرار و کشت آن است اما درمان با آنتی‌بیوتیک‌های متناسب با عامل بیماری است. در صورت عدم درمان ممکن است عفونت به سایر نواحی گسترش یابد و مثلا موجب پیلونفریت شود.
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: