کد خبر: ۲۰۲۴۹۱
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۰ - ۲۲ تير ۱۳۹۷ - 2018July 13
در بین گروه های خونی منفی در کشور O منفی چهار درصد، A منفی 3 درصد،B منفی 2 درصد و AB منفی نزدیک به یک درصد است
شفاآنلاین>سلامت> «بشیر حاجی بیگی» سخنگوی سازمان انتقال خون، گفت: 90 درصد از جمعیت ایران دارای گروه های خونی مثبت R.h (ارهاش) و 10 درصد نیز دارای گروه های خونی منفی هستند.

به گزارش شفاآنلاین، حاجی بیگی افزود: در بین گروه های خونی منفی در کشور O منفی چهار درصد، A منفی 3 درصد،B منفی 2 درصد و AB منفی نزدیک به یک درصد است.

وی تصریح کرد: مهمترین آنتی ژن های گروه های خون، آنتی ژن های A و B است و برخی افراد آنتی ژن نوع A، برخی نوع B، برخی هر دو آنتی ژن A و B را دارا هستند و برخی نیز هیچ یک از این آنتی ژن ها را ندارند، که به گروه خونی O معروف هستند و به این ترتیب افراد مختلف در گروه های خونی A ، B ، AB و O قرار می‌گیرند.

حاجی بیگی گفت: علاوه بر گروه خونی ABO، سیستم دیگری به نام Rh ( ار هاش) نیز وجود دارد، هر فردی که عامل Rh را روی گلبول های قرمز خود داشته باشد Rh مثبت و اگر نداشته باشد Rh منفی است. 90 درصد مردم ایران Rh مثبت و مابقی Rh منفی هستند.

سخنگوی سازمان انتقال خون تاکید کرد: اهدای خون در دنیای امروز یک ضرورت و سازمان انتقال خون تنها مرجع تصمیم‌گیری در زمینه تامین و توزیع خون(Blood) و فرآورده‌های خونی سالم در ایران است.

وی ادامه داد: خون سالم، نجات دهنده زندگی است، همه روزه، در سراسر جهان بسیاری از افراد به خون و فرآورده های خونی نیاز دارند، به طوری که از هر سه نفر مردم دنیا، یک نفر در طول زندگی احتیاج به تزریق خون و فرآورده های خونی پیدا می کند.

حاجی بیگی افزود: بارزترین مثال برای موقعیت هایی که در آن نیاز مبرم به خون پیدا می شود، شامل: زمان بروز حوادث و سوانح گوناگونی نظیر تصادفات رانندگی، سوختگی ها و اعمال جراحی، خانم های باردار در حین زایمان، نوزادان و بخصوص نوزادان نارس است.

وی اضافه کرد: از طرفی بیماران مبتلا به سرطان که تحت شیمی درمانی یا اشعه درمانی قرار دارند هم از مصرف کنندگان خون و فرآورده های خون هستند و بسیاری از بیماران، مانند بیماران تالاسمی و هموفیلی نیز ناگزیرند برای بهره مندی از یک زندگی طبیعی به شکل منظم خون یا فرآورده های خون دریافت کنند.

سخنگوی سازمان انتقال خون گفت: اگر چه دلایل نیاز برای انتقال خون متفاوت است، اما نیاز به خون و فرآورده های خون به صورت مداوم وجود دارد، اکنون با وجود پیشرفت های چشمگیر در زمینه علم پزشکی(medical) هنوز هیچگونه جایگزین مصنوعی برای خون ساخته نشده است و فقط خونی که توسط انسان های نیکوکار اهدا می شود، می تواند جان انسان های دیگر را از مرگ نجات بخشد.

در زمان حاضر اهدای خون در ایران به صورت کاملا داوطلبانه انجام می شود و شاخص اهدای خون نیز در ایران 27 نفر به ازای هزار نفر جمعیت است که شاخص خوبی محسوب می شود و سالانه در کشور بیش از دو میلیون ویکصد هزار نفر خون اهدا می کنند.ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: