محققان و کارشناسان طب سنتی و مزاجشناسی میوهها را به چهار گروه شیرین، اسیدی، غیراسیدی و خنثی تقسیمبندی کردهاند و معتقدند هنگام مصرف میوه یا تهیه سالاد باید دقت کرد تا از میوههای همگروه استفاده کرد
شفاآنلاین>تغذیه> میوهها مفیدترین و طبیعیترین منابع تغذیه انسانها هستند، از اینرو گنجاندن آنها در سبد غذایی روزانه خانواده از اهمیت ویژهای برخوردار است؛ تنها نکته مهم این است که هنگام مصرف میوهها توجه کافی به چگونگی، میزان و زمان آن داشته باشیم.
به گزارش شفاآنلاین، محققان و کارشناسان طب سنتی و مزاجشناسی میوهها را به چهار گروه شیرین، اسیدی، غیراسیدی و خنثی تقسیمبندی کردهاند و معتقدند هنگام مصرف میوه یا تهیه سالاد باید دقت کرد تا از میوههای همگروه استفاده کرد.
گیلاس
این میوه دارای چربی کم و فیبر زیاد است و اگر شما درمانهای گیاهی را قبول داشته باشید، بدانید که گواتر مزمن با خوردن گیلاس تا حد زیادی کنترل میشود و همچنین مانند یک عامل تخلیه و زهکشی در مجاری ادرار و لولههای هاضمه کار میکند و سنگها را از بین میبرد و مصرف آن در حد مناسب به مبتلایان به دیابت و ورم مفاصل توصیه میشود زیرا میوهای است که نشاسته کمی دارد و قندش برای افراد دیابتی زیانبار نیست.گیلاس همچنین مسکن اعصاب بوده، ملین است، خون را پاک و معده را نیز تمیز میکند و جوشانده دم گیلاس برای دفع سنگهای مثانه و تمیز کردن مجاری ادرار در طب تجربی مصرف دائم دارد.
انجیر
انجیر انواع و رنگهای مختلفی دارد که همه آنها در داشتن ویتامینهای A، B، C و آهن با یکدیگر برابرند. بر اساس تحقیقات بهدست آمده، مصرف این میوه بهصورت خام و خشک موجب از بین بردن بوی بد دهان و برخی از بیماریهای دهان میشود. خوردن انجیر تازه از طرفی موجب کاهش (Decrease)حرارت بدن و رفع تشنگی میشود. همچنین این میوه موجب تعریق زیاد شده و تمامی سموم موجود در بدن را بهواسطه آن از بدن خارج میکند. به گفته محققان، مصرف این میوه قبل از مصرف غذا موجب تحریک اشتها و همانطور پاکسازی کامل دستگاه گوارش میشود.
خرما
خرما به جهت داشتن منیزیم، فسفر، کلسیم و آهن از جمله ارزشمندترین میوهها محسوب میشود. این میوه بهدلیل داشتن مقدار قابل توجهی منیزیم مانع از بروز انواع سرطانها میشود. این میوه بهویژه در پیشگیری از سرطان معده به جهت خنثی کردن اسید اضافی معده بسیار موثر و مفید است. علاوه بر این، مصرف به اندازه خرما موجب تقویت شنوایی و بینایی شده و دردهای کمر، مفاصل و سیاتیک را تسکین میبخشد.
خربزه
افرادی که مبتلا به سنگ کلیه یا سنگ مثانه هستند با مصرف خربزه میتوانند به درمان بیماری خود کمک کنند. این میوه به جهت خاصیت ادرارآورش به درمان این بیماری و دفع سنگهای کوچک کمک میکند. مصرف تخمهای بوداده این میوه نیز ادرارآور بوده و به دفع سنگهای کلیه و مثانه میانجامد.
انگور
نوشیدن روزانه دو لیوان آب انگور موجب افزایش وزن میشود. افرادی که قصد دارند وزن خود را افزایش دهند میتوانند با نوشیدن دو لیوان آب انگور بههمراه دو وعده غذایی ظهر و شب به این هدف نزدیک شوند. توجه داشته باشید آب انگور برای درمان لاغری و چاقی مورد استفاده دارد. اگر این میوه همزمان با وعده غذایی مصرف شود موجب افزایش وزن شده و اگر در فواصل وعدههای غذایی به تنهایی مصرف شود، سبب کاهش وزن میشود.
سیب
اگر از اضافه وزن(Overweight) رنج میبرید، سیب را با پوست میل کنید. مصرف سیب با پوست یکی از شیوههای مبارزه با چاقی و درمان آن است که متخصصان تغذیه به آن بارها اشاره کردهاند. مصرف سیب بههمراه پوست آن موجب میشود تا قند خون برای مدتی بالا بماند. در نتیجه مصرفکننده احساس سیری بیشتری میکند و غذای کمتری میخورد.