کد خبر: ۲۰۲۱۳۱
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۰ - ۱۸ تير ۱۳۹۷ - 2018July 09
این سه برنامه در یک راستا و مکمل یکدیگر هستند و برای تکمیل اجرای این برنامه ها که از سالها پیش شروع شده است، برنامه چهار تا پنجساله ای تدوین شده تا همه این برنامه ها برای اجرا آماده شوند
شفاآنلاین>سلامت> معاون بهداشت وزیر بهداشت،درمان و آموزش پزشکی گفت: در صورت تأمین اعتبار و صدور مجوزهای شورای عالی بیمه، اجرای برنامه تدوین شده، چهار تا پنجساله نظام ارجاع، پزشک خانواده و پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان در کشور کامل می شود.

به گزارش شفاآنلاین، علیرضا رئیسی  درباره برنامه زمان بندی اجرای طرح نظام ارجاع، پزشک خانواده و پرونده الکترونیک سلامت گفت: این سه برنامه در یک راستا و مکمل یکدیگر هستند و برای تکمیل اجرای این برنامه ها که از سالها پیش شروع شده است، برنامه چهار تا پنجساله ای تدوین شده تا همه این برنامه ها برای اجرا آماده شوند.

«نظام ارجاع و پزشک خانواده برنامه هایی هستند که برای اولین بار اجرای آنها از سال 1384 در روستاها و شهرهای کوچک آغاز شد، مطابق این برنامه پزشک خانواده برای یک میزان جمعیت تعریف شده یک تیم پزشکی با عنوان تیم پزشک خانواده تعریف می شود که در زمان سلامت و بیماری (Sickness)مسئول سلامت افراد است و در صورت بروز بیماری و نیاز فرد بیمار به پزشک متخصص (سطح دو) یا فوق تخصص (سطح سه) ارجاع می شود».

معاون وزیر بهداشت ادامه داد: اجرای برنامه پزشک خانواده و نظام ارجاع نیازمند کارهای زیرساختی و فرهنگی است و اجرای آنها در برخی کشورها بین 10 تا 15 سال طول کشیده است. با این حال امیدواریم تا پایان سال جاری نتایج اولیه این طرح را کسب کنیم.

رئیسی با بیان اینکه 12 گام اجرایی برای پزشک خانواده تعریف شده که باید گام به گام پیش برود، گفت: نظام ارجاع نیز بدون طرح پزشک خانواده نتیجه ای ندارد و باید در قالب پزشک خانواده اتفاق بیفتد.

وی درباره وضعیت فعلی اجرای نظام ارجاع بیان کرد: در حال آماده کردن زیرساخت های پرونده الکترونیک سلامت هستیم. این برنامه از نظر وضعیت و کامل شدن قابل مقایسه با 6 ماه پیش نیست و پیشرفت های خوبی صورت گرفته است.

رئیسی ادامه داد: مسئله این است که برای اجرای نظام ارجاع به مجوزهایی از شورای عالی بیمه (Insurance)نیاز داریم تا برای خدمات سطح یک درمانی در بخش خصوصی و ورود به نظام ارجاع آماده شوند.

وی درباره پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان اظهار داشت: تا پایان سال پیشرفت بسیار خوبی در مورد پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان در سطح یک خواهیم داشت و احتمالا 90 درصد کار در این سطح نهایی خواهد شد، اما امیدواریم تا پایان سال 98 بتوانیم سطح دو (خدمات تخصصی پزشکی) و سطح سه (خدمات فوق تخصصی و بستری) را نیز به سطح یک (خدمات عمومی پزشکی) متصل کنیم.

رئیسی اضافه کرد: در واقع تا پایان سال آینده امیدواریم بخش دولتی، بیمارستان ها و کلینیک های تخصصی نیز به پرونده الکترونیک سلامت ایرانیان متصل شوند. اتصال سایر بخش ها به پرونده الکترونیک نیز احتمالا تا یک سال بعد از آن، زمان خواهد برد.ایرنا
نظرشما
نام:
ایمیل:
* نظر: